Vaisių ir daržovių traškučiai

Daržovių traškučiai / Fotolia nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-08-06 17:00
Apie tai, kad greitasis maistas kenkia, rašyta ne sykį. Užuot kartodamos, pasiūlysime alternatyvą. Šįkart – pirktiniams bulvių traškučiams. Namuose galima pasiruošti ne prastesnį užkandį. Vaisių ir daržovių traškučius galite kramsnoti vakare žiūrėdami filmą.

Ananasų traškučiai

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: mažo ananaso, šaukšto alyvuogių aliejaus.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 100 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurkškite aliejumi. Ananasą nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti specialia daržovių pjaustykle. Jei jos neturite, tiks aštrus peilis.
  • Ananasų griežinėlius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos vienu sluoksniu.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Apverskite ir kepkite dar apie 30 min., kol griežinėliai pasidarys traškūs. Kepimo laikas priklauso nuo griežinėlių storio.
  • Iškepusius ananasus išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Iš karto patiekite.
  • Jei norite ananasų traškučiais lyg gėlių žiedais papuošti desertą, iš šiltų griežinėlių rankomis suformuokite išgaubtus žiedlapius. Palaukite, kol atvės ir sutvirtės.

Obuolių traškučiai

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 3 vidutinio dydžio obuolių, po žiupsnelį cinamono, muskato, imbiero, druskos.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 100 ºC temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cinamoną, muskatą, imbierą ir druską.
  • Obuolius nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo plonesni. Iš griežinėlių išimkite sėklalizdžius.
  • Obuolių griežinėlius suberkite į dubenį su paruoštu prieskonių mišiniu. Atsargiai sumaišykite, kad obuoliai pasidengtų prieskoniais. Vieną šalia kito išdėliokite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  • Kepkite orkaitėje apie 30 minučių, apverskite ir dar kaitinkite 30–45 minutes, kol pasidarys traškūs.
  • Atvėsinkite ir iš karto patiekite.

Burokėlių traškučiai

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 4 vidutinio dydžio burokėlių, 100 ml aliejaus, žiupsnelio druskos.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite skardą.
  • Burokėlius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Stenkitės, kad griežinėliai būtų vienodo dydžio.
  • Burokėlių griežinėlius išdėliokite vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstykite juos aliejumi ir apibarstykite druska.
  • Kepkite orkaitėje apie 45–60 minučių, kol burokėliai pasidarys traškūs. Išimkite, atvėsinkite ir nedelsdami patiekite.

Cukinijų

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: nedidelės cukinijos, 100 ml aliejaus, šaukšto džiovintų rozmarinų, žiupsnelio druskos.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 110 ºC temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir apipurkškite aliejumi.
  • Cukiniją nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Paruoštus griežinėlius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apipurkškite aliejumi. Apibarstykite džiovintais rozmarinais, druska ar kitokiais prieskoniais. Atsargiai – cukinijų traškučius labai lengva persūdyti.
  • Skardą su cukinijų griežinėliais dėkite į orkaitę ir kepkite 45 minutes. Kepimo skardą apsukite, ir griežinėlius kepkite dar 30–50 min.
  • Traškučius patiekite iš karto, kai tik atvės. Ilgiau pastovėję jie suminkštėja.
{recipe|503}{recipe|1832}{recipe|3183}{recipe|3560}{recipe|3826}{recipe|3828}{recipe|3829}{recipe|3831}{recipe|4599}{recipe|5448}
Ji24.lt

Naujausi straipsniai