Vaikų dienos vaišės

Tėtis ir dukra / Vida Press nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-06-01 15:00
Didesnių ar mažesnių vaikų yra dažnoje šeimoje, todėl paminėti Tarptautinę vaikų gynimo dieną ir prasminga, ir gražu. O kad nereikėtų stumdytis eilėse prie kavinių, siūlome vaišes paruošti pačioms. Be to, naminiai valgiai kur kas gardesni!

Virtiniai su vištiena ir naminiu pomidorų padažu

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 2 kiaušinių, 300 g miltų, žiupsnelio druskos, šaukšto alyvuogių aliejaus, 300 g maltos vištienos, saujelės parmezano, šaukšto maltų riešutų, 120 g riebaus varškės sūrio, žiupsnelio muskato, šaukšto sviesto.

Padažui: 600 g pomidorų, 2 svogūnų, saujelės bazilikų lapelių, pagal skonį druskos, pipirų, aliejaus (kepti).

  • Virtinių tešlai miltus su druska persijokite į gilesnį dubenį, viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, supilkite alyvuogių aliejų, labai gerai išmaišykite ir užminkykite vientisą tešlą.
  • Suformavę rutulį, dėkite į dubenį, uždenkite plėvele ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad tešla taptų glotni.
  • Įdarui šakute maigytą vištienos faršą apskrudinkite svieste. Sužerkite riešutus, pagal skonį berkite druskos ir muskato, gerai išmaišykite.
  • Nukaitę keptuvę, faršą krėskite į dubenį ir sumaišykite su tarkuotu varškės sūriu ir parmezanu.
  • Tešlą iškočiokite, stiklinaite išspauskite skritulius (galite virtinius gaminti ir kitos formos), ant kiekvieno krėskite po truputį įdaro, sulenkite pusiau ir užspauskite kraštelius.
  • Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite.
  • Svogūnus nulupkite, sukapokite, pakepkite aliejuje. Kai apskrus, suberkite pomidorus, druską, pipirus ir ant mažos kaitros kaitinkite, kol skystis išgaruos ir padažas sutirštės.
  • Tada suberkite kapotus bazilikus ir gerai išmaišykite.
  • Paruoštus virtinukus virkite pasūdytame vandenyje apie 8 min., nuvarvinkite ir patiekite su paruoštu naminiu padažu.

Purūs mieliniai blynai su uogomis

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 15 g šviežių mielių, 1,5 stiklinės miltų, 4 kiaušinių, po 150 ml pieno ir grietinėlės, 120 g sviesto, pusės stiklinės vandens, šaukšto nutarkuotų citrinos žievelių, pagal skonį vanilinio cukraus, pagal skonį įvairių miško uogų, vanilės ankšties, lydyto sviesto (blynams aplieti).

  • Mieles sutrupinkite šakute, suberkite į dubenį, sumaišykite su cukrumi, užpilkite šiltu vandeniu, gerai išmaišykite ir pusvalandžiui padėkite šiltai, kad suputotų.
  • Vanilės ankštį perpjaukite ir išskobtas sėklytes suberkite į mieles.
  • Atskirtus kiaušinių trynius supilkite į dubenį.
  • Miltus persijokite į dubenį su mielėmis, supilkite pašildytą pieną, atvėsintą lydytą sviestą, tešlą pasūdykite ir gerai išmaišykite. Galiausiai labai atsargiai, kad nesubliukštų, įmaišykite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus.
  • Paruoštą tešlą uždenkite virtuviniu rankšluostėliu ir bent 2 val. padėkite šiltai, kad pakiltų maždaug dvigubai.
  • Iš pakilusios kepkite pasirinkto dydžio blynus, išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, ir išdalykite į lėkštes.
  • Apliekite lydytu sviestu ir tiekite su mėgstamomis uogomis.

Pica-širdelė

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 2 stiklinės miltų, šaukštelio mielių, po šaukštą cukraus ir alyvuogių aliejaus, stiklinės šilto vandens, žiupsnelio druskos.

Įdarui: 6 didelių pomidorų, po 150 mocarelos ir tarkuoto brandinto sūrio, 200 g virtos vištienos filė, 2 skiltelių česnako, šaukšto džiovintų bazilikų, šaukšto alyvuogių aliejaus.

  • Pirmiausia paruoškite tešlą picai: į dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite mieles, cukrų ir 2 šaukštus miltų, viską gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 40 min.
  • Į suputojusias mieles suberkite likusius miltus, supilkite aliejų, pagal skonį berkite druskos ir užminkykite vientisą tešlą.
  • Ją vėl dėkite į dubenį ir palikite šiltoje vietoje valandai, kad paaugtų.
  • Aliejuje pakepinkite kapotas česnako skilteles, suberkite nuluptus ir susmulkintus 4 pomidorus, džiovintus bazilikus ir troškinkite ant nedidelės kaitros, kol sutirštės. Paruoštą padažą ataušinkite.
  • Iš pakilusios tešlos iškočiokite didelį vidutinio storio lakštą, išpjaukite nemažas širdeles, ištepkite pomidorų padažu, išdėliokite vištienos gabalėlius, griežinėliais pjaustytus likusius pomidorus, suberkite tarkuotą mocarelą ir brandintą sūrį.
  • Kepkite picą iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min.
  • Tiekite su šviežiais bazilikų lapeliais.

Daržovių keksiukai su pievagrybiais

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 3 kiaušinių, 150 ml pieno, 280 g miltų, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, 200 g cukinijos, svogūno, 150 g pievagrybių, 25 g sviesto, 2 skiltelių česnako, pagal skonį druskos, čiobrelių.

  • Pievagrybius nulupkite, supjaustykite.
  • Cukiniją stambiai sutarkuokite.
  • Česnako skilteles ir svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite karštame svieste.
  • Suberkite tarkuotas cukinijas, smulkintus pievagrybius, pagal skonį berkite druskos, pipirų ir kepkite, kol masė sutirštės. Nukėlę keptuvę, leiskite atvėsti.
  • Kiaušinius gerai išplakite, sumaišykite su pienu, atvėsinta pievagrybių ir cukinijų mase.
  • Suberkite per sietelį persijotus miltus, kepimo miltelius, džiovintus čiobrelius, sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo formeles.
  • Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Traškūs vafliai

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 4 kiaušinių, 250 ml pieno, 125 g sviesto, vanilės ankšties, šaukštelio kepimo miltelių, 250 ml miltų, 65 g cukraus, žiupsnelio druskos, mėgstamų uogų.

  • Vanilės ankštį perpjaukite, išskobkite sėklytes, suberkite jas į pieną ir užkaitinkite.
  • Miltus dubenyje sumaišykite su kepimo milteliais.
  • Atskirtus kiaušinių trynius iki vientisumo išplakite su cukrumi.
  • Baltymus kitame inde išplakite iki standžių putų.
  • Sviestą ištirpinkite vonelėje virš garų, supilkite į miltus.
  • Ten pat pilkite kiaušinių plakinį, atvėsintą pieną, įberkite šiek tiek druskos ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  • Užmaišytą tešlą palikite brinkti mažiausiai valandą kambario temperatūroje.
  • Įkaitintoje vaflinėje iškepkite vafliukus ir tiekite su uogomis.
  • Gražu apibarstyti milteliniu cukrumi.
{recipe|5133}{recipe|1228}{recipe|2638}{recipe|3025}{recipe|3566}{recipe|3754}{recipe|5464}
Ji24.lt

Naujausi straipsniai