Trys sveiki Gražinos Gum desertai saldumynų mėgėjams

Ispaninių šalavijų sėklų pudingas / Gražinos Gum nuotr.
Ispaninių šalavijų sėklų pudingas / Gražinos Gum nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2018-04-21 09:50
AA

Sveikos mitybos specialistė Gražina Gum nuo mažens yra didelė smaližė. Kad galėtų mėgautis saldumynais be sąžinės graužaties, ji sukūrė sveikų receptų. Trimis pasidalijo ir su Žmonės.lt skaitytojais.

Ispaninių šalavijų pudingas:

  • 300 ml migdolų pieno;
  • 3–4 šaukštai ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
  • 1–2 šaukšteliai medaus;
  • 2 šaukštai kakavos (arba kerobo), jei norite šokoladinio pudingo;
  • ketvirtadalis šaukštelio natūralios vanilės grūdelių.

Į pieną supilame sėklas, gerai išmaišome šaukštu ir paliekame pusvalandį brinkti.

Daigintų grikių batonėliai:

Grikių batonėliai / Gražinos Gum nuotr.
Grikių batonėliai / Gražinos Gum nuotr.
  • stiklinė smulkiai maltų migdolų ar lazdynų riešutų;
  • pusė stiklinės maltų saulėgrąžų;
  • pusė stiklinės daigintų ir džiovintų grikių (vietoj grikių galite dėti kapotus riešutus ar džiovintus vaisius – abrikosus, slyvas, dygliuotojo ožerškio uogas);
  • stiklinė datulių pastos (išmirkytų vandenyje ir sumaltų);
  • 3 šaukštai kakavos;
  • 3 šaukštai medaus;
  • šaukštelia cinamono;
  • 4 šaukštai ištirpinto kokoso aliejaus.

Visus komponentus, išskyrus grikius, sumalti. Juos sudėti pabaigoje ir sumaišyti šaukštu. Suformuoti norimos formos rutuliukus ar batonėlius. Šaldytuve galima laikyti iki 14 parų.

Šokoladinis pudingas

Šokoladinis pudingas / Gražinos Gum nuotr.
Grikių batonėliai / Gražinos Gum nuotr.
  • pusė avokado;
  • bananas;
  • pusė skritinėlio ananaso arba pusė stiklinės juodųjų serbentų;
  • 2 šaukštai kakavos;
  • 5 datulės (jei džiovintos, pamirkome vandenyje) arba šaukštas medaus;
  • šaukštelis cinamono;
  • pusė šaukšto kokoso aliejaus;
  • žiupsnelis druskos.

Visus ingredientus dedame į trintuvą. Malame iki vientisumo.

www.grazinagum.lt