Trinta sriuba vakarienei – paprasta, sotu, skanu...

Trinta pievagrybių sriuba / Shutterstock nuotr.
Trinta pievagrybių sriuba / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2012-11-12 14:44
AA

Trintos sriubos skonis niekada nenuvilia. Ir ją paruošti paprasčiau negu paprasta... Tik išsirinkite ir... skanaus!

DIENOS RECEPTAS

Trinta pievagrybių sriuba

2 asmenims. Paruošite per 30 min.

Produktai

250 g pievagrybių; 100 ml norimo riebumo grietinėlės; 1 indelis lydyto sūrelio; 1 vidutinio dydžio svogūnas; 2 skiltelės česnako; 1 litras daržovių nuoviro (gali būti ir paukštienos sultinys arba vanduo); 1 valg. š. sviesto; pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų; žiupsnelis tarkuoto muskato (nebūtinai), 2 riekės baltos duonos.

Kaip gaminti

1. Karštame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai šie dailiai pagels, sumeskite nuvalytus supjaustytus pievagrybius. Viską kepkite apie 8 min., sukrėskite troškinį į puodą su verdančiu daržovių nuoviru (sultiniu ar vandeniu) ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 min., įmaišykite lydytą sūrelį ir grietinėlę.

2. Sriubą išplakite plakikliu iki vientisos masės, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais bei muskatais.

3. Tiekite su baltos duonos trapučiais.

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Pertrinta bulvių ir porų sriuba / Shutterstock nuotr.