Trakų pilies vaizdas bei gurmaniškas maistas suviliojo ir Mantą Petruškevičių

Danguolė Stachura ir Mantas Petruškevičius / Luko Balandžio nuotr.
Autorius: Karina Ziminaitė
Publikuota: 2012-06-20 20:46
Trečiadienio vakarą į Trakus pasimėgauti istorinės pilies vaizdu ir virtuvės šefo iš Ispanijos kulinariniais šedevrais rinkosi dažni sostinės vakarėlių lankytojai ir kiti kviestiniai svečiai.

Vasariškai pasipuošusi verslininkė, „Bona Lounge“ bei „Bona picerijos“ savininkė Rasa Šnaiderienė vieną po kitos iš atėjusiųjų rankų gavo spalvingas puokštes ir dalijo šypsenas, tačiau pagrindiniu vakaro akcentu tapo išradingas užkandžių stalas. Mažytėmis porcijomis svečiai galėjo paragauti midijų, krevečių, sriubos, salotų ir deserto.

Gausybės svečių gretose bene ryškiausi buvo dizaineris Giedrius Paulauskas su žmona Aiste Krasuckaite, kuri akį traukė ryškiai oranžiniais bateliais. Ypač daug fotografų dėmesio sulaukė renginyje pasirodę Mantas Petruškevičius ir Danguolė Stachura. Stilistas prie aksominių juodų batų ant nuogos kojos priderino ryškiai žalius šortus, o Danguolė buvo matoma iš toli su citrinine palaidine.

Luko Balandžio nuotr.
Luko Balandžio nuotr.

Su maistu atsargus, bet neišrankus

M.Petruškevičius prisipažino, kad jam Trakuose ir jų apylinkėse smagiausios tos vietos, kur galima pasigauti žuvį ir pačiam ją išsikepti, nors pats jis ir nežvejoja. „Šiais metais tai mano naujas atradimas, galėčiau žuvį valgyti kasdien. Nors pats nemėgstu gaminti, nes nemėgstu plauti indų. Tačiau labiausiai mėgstu natūralų, namuose gamintą maistą arba gerus, švarius restoranus“, – kalbėjo jis. Mantas ragino vasarą saugotis prastų restoranų, kuriuose „neaišku, ką dedi į burną“.

Luko Balandžio nuotr.
Luko Balandžio nuotr.

„Niekada nemėgau virtuvės šedevrų, man skanu tai, kas natūralu. Man patinka salotos, ne visai iškepusi mėsa. Labai nemėgstu, kai būna derinami saldūs ir sūrūs dalykai, o tai populiaru vadinamojoje aukštojoje virtuvėje. Kai į mėsą ir vaisius deda, ir šokoladą pila“, – juokėsi stilistas, pridurdamas, kad neretai pats paprašo, jog sudėtingą patiekalą jam pateiktų atskiromis sudedamosiomis dalimis.

„Nesu išrankus maistui, man patinka daug kas, bet svarbu, kad nebūtų riebu ir pagamintų patikimi žmonės. Mėgstu patikimus restoranus“, – sakė jis. M.Petruškevičius tikino pats paskutinįsyk namuose gaminęs žuvį su salotomis ir pasakojo mieliau besimėgaujantis vakarienėmis puikiai gaminančių bičiulių namuose.

Luko Balandžio nuotr.
Luko Balandžio nuotr.

 

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai