Tinklaraštininkė palygino italų virtuvę Vilniuje ir Romoje: nustebino personalas

„Pietų pertrauka“ itališkai: „La Pasta“ / „Pietų pertrauka“ nuotr.
„Pietų pertrauka“ itališkai: „La Pasta“ / „Pietų pertrauka“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2017-12-13 11:20
AA

Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ autorė Roberta Venclovienė jau daugiau nei ketverius metus vadovaujasi auksine taisykle kasdien pietauti vis kitoje vietoje. Kviečiame jos atradimais bei įspūdžiais iš pietų įvairiuose žinomuose bei prabangiuose restoranuose pasidžiaugti ir jus. Ar jau žinote, kur pietausite šiandien?

Kada rašau šią apžvalgą, turiu laisvą akimirką picos bei makaronų sostinėje – Romoje, tad mėgaudamasi skanios kavos puodeliu, džiaugiuosi, galėdama jums papasakoti apie visai neseniai Vilniuje vykusią ir su Italija susijusią pietų pertrauką La pasta makaronų namuose (Ogmios miestelis). To specialiai neplanavau, bet gavosi malonus sutapimas, kad vieną paskutiniųjų rudens dienų savo pietų pertraukai pasirinkau italų virtuvę Vilniuje, o po kelių dienų atsidūriau ir pačioje Italijoje. Jau tikriausiai smalsu sužinoti palyginimą, bet papasakosiu viską nuo pradžių.

Į La pasta makaronų namus atvykau viena apie 13.00 val. ir pietums galėjau pasirinkti tris labai tradicinius itališkus patiekalus: makaronus, picą arba lazaniją, kurie būtų buvę pateikti su dienos sriuba, jeigu jos dar būtų likę. Atitinkamai toks patiekalo ir sriubos derinys kainuoja 5,5-6,9 EUR, bet kadangi sriubos jau nebebuvo (žinoma, galima buvo užsisakyti iš bendro meniu), už pasirinktą pastą su pesto, krevetėmis ir pomidoriukais sumokėjau 4,5 EUR. Stalo vanduo nemokamai.

Gardžiai atrodanti pakankamai didelė makaronų porcija su žaliuoju pesto padažu, krevetėmis bei mažais pomidoriukais iškart patraukė mano akis, kurios dažnai įsimyli estetiškai pateiktą maistą. Šiuo atveju tokia meilė nenusvilo, nes skonis buvo puikus! Puikiai išvirti, nesulipę ar kitaip sugadinti makaronai, su saikingu padažo kiekiu bei mažomis virtomis krevetėmis buvo suvalgyti iki paskutinio makarono.

Ir taip, įdomiausia, jog po savaitės pietavau jau pačioje Italijoje, kurioje sąmoningai pietums pasirinkau išbandyti jų pastą (bei kitą dieną picą, kaip be jos) ir galiu drąsiai teigti, kad Vilnius turi puikią vietą susipažinti ir susižavėti italų virtuve.

Įdomybių šiame restorane netrūksta, nuo malonaus aptarnavimo ar skanių itališkų patiekalų iki interjero sprendimų. Tik pražengus duris, gali pasijusti kaip italų namuose, nes čia pat pastatyta puošni lova, pianine žydi gėlės bei virš staliukų kabo padžiauti skalbiniai. Elementų daug, tad pietauti atvykusi viena, turėjau laiko viską atidžiai apžiūrėti ir dar patinginiauti ant lovos, kuri neabejoju, jog po sočių pietų traukia ne vieną.

Be galimybės užsisakyti ir čia pat paragauti itališkų patiekalų (įskaitant ir garsiuosius desertus), prie baro įrengtoje vitrinoje galite atskirai nusipirkti pagamintų makaronų, kuriuos vėliau pasigaminsite pas save namuose. O atvykus į šį restoraną pavakaroti su draugais, galėsite išbandyti ir itališkų gėrimų kaip Limoncello ar pilstono „Peroni nastro azzuro“ alaus.

Kadangi pietavau viena ir užsisakiau tik antrąjį patiekalą, nusprendžiau labai nesiblaškyti ir papietauti greitai. Mane aptarnavo, maistą pristatė operatyviai, tad jau už 30 minučių atsisveikinau su vienu draugiškiausių mano sutiktu aptarnaujančiu personalu. Būtent jį viešai norisi pagirti, nes buvau tiek pasitikta, tiek išlydėta su draugiška šypsena bei gražiai skambančia lietuvių kalba iš italo lūpų. Jeigu norite ir jūs pajusti Italiją toli neišvykdami iš namų, La pasta makaronų namų adresą žinote.

Daugiau „Pietų pertraukos“ apžvalgų galite rasti: https://www.facebook.com/pietupertrauka/

„Pietų pertrauka“ itališkai: „La Pasta“ (15 nuotr.)
+9