Sveikuoliški kokteiliai: 8 klaidos, kurias atliekate juos ruošdami. Receptai

Vaisių ir daržovių kokteilis / „Fotolia“ nuotr.
Vaisių ir daržovių kokteilis / „Fotolia“ nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2016-09-19 10:44
AA

Sveikas kokteilis, atrodo, yra pats paprasčiausiais, o kartu ir geriausias būdas pradėti dieną – sumetate mėgstamus vaisius į trintuvą, pagardinate juos sauja sėklų ar lašeliu migdolų pieno ir viskas. Darbas baigtas.

Na, ne taip greitai. Net ir pačios menkiausios klaidelės sveiką kokteilį gali paversti kalorijų bomba ar paveikti jo skonį. Kad išvengtumėte šių klaidų, portalas prevention.com, remdamasis sveikos mitybos ekspertės Amy Chaplin patarimais, išskiria dažniausiai pasitaikančias klaidas ruošiant sveikus kokteilius.

Vaisius trinate pernelyg ilgai ar per trumpai

Sveiki kokteiliai paruošiami išties greitai, tačiau tai nereiškia, kad suplaksite juos vos per tris sekundes – jei norite išvengti gumuliukų, kokteilį plakite maždaug nuo vienos iki dviejų minučių. Persistengti taip pat nevertėtų, mat taip kokteilis neteks vitaminų.

Nededate tirštinančių vaisių

Kad vaisių ar daržovių kokteiliai nebūtų pernelyg skysti, į juos derėtų dėti ir tirštinančių vaisių. Šį darbą puikiai atliks persikai, abrikosai, mango vaisiai ir bananai. Jei norite, kokteilius taip pat galite pagardinti vienu ar dviem šaukštais mirkytų linų ar chia sėklų – jos praturtins kokteilį naudingosiomis omega rūgštimis.

Neatkreipiate dėmesio į naudojamų maistingųjų miltelių sudėtį

Manote, kad visi maistingieji milteliai yra sveiki? Deja, ne, kai kuriuose iš jų taip pat gausu dirbtinių saldiklių, genetiškai modifikuotų ar kitų sveikatai nenaudingų priedų. Todėl būtinai paskaitykite ir jų sudėtį.

Darote per saldžius kokteilius

Cukraus į kokteilius jokiu būdu neberkite, o jei naudojate pieno pakaitalus, rinkitės tuos, kurie nebūtų saldinti. Įvairios uogos, bananai ar migdolų pienas jau ir taip yra natūraliai saldūs, o jei saldumo dar neužtenka, kokteilius gardinkite datulėmis ar įberkite cinamono.

Į kokteilį dedate viską, ką tik randate virtuvėje

Žinoma, norisi į kokteilį sudėti kuo daugiau sveikų ingredientų, tačiau persistengti tikrai nevertėtų – kokteilį turėtų sudaryti ne daugiau keturių sudedamųjų dalių, kitaip jo skonis gali būti nekoks, ypač jei ruošiate žaliąjį kokteilį.

Visą skystį supilate iškart

Jei į plakimo indą iškart supilsite visą pieną, sultis ar kokosų vandenį ir tik paskui sudėsite kitus ingredientus, rizikuojate, kad kokteilis bus per tirštas. Visų pirma suplakite pusė naudojamo skysčio, tuomet sudėkite norimus kokteilio ingredientus, ledukus ir tada jau, jei reikės, supilkite likusį skystį.

Naudojate pernokusius vaisius

Jei tokių vaisių nevalgote, tai nedėkite jų ir į savo kokteilius, mat gerai jie nesusiplaks, o ir kokteilio skonis jūsų itin nepradžiugins.

Nepasiliekate vietos fantazijai

Būkite kūrybingi ir aklai nesivadovaukite turimu kokteilio receptu. Atminkite tik keletą pagrindinių taisyklių: naudokite įvairiausias uogas, taip pat kurį nors vaisių, kuris sutirštintų kokteilį, ir geros kokybės riešutų pieną. Štai ir viskas, ką jums reikia žinoti!

{recipe|3242}
{recipe|4479}
{recipe|5085}
{recipe|5189}
{recipe|4374}
{recipe|4375}
{recipe|4373}
{recipe|4643}
{recipe|5151}
{recipe|4679}