Kartais sveika mityba tampa tikru iššūkiu – ką gaminti, kad galėtume valgyti ne tik organizmui naudingą, bet ir skanų maistą? Dalinamės tinklaraštininkės Kristinos salotų su krevetėmis ir avokadu receptu.
Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė teigia, kad jai norisi gaminti stilingą, akiai patrauklų maistą, atrasti įdomius derinius ir sveikesnes alternatyvas. „Maistas yra vienas svarbiausių mūsų poreikių, kodėl nepavertus jo mažyte švente?“ – klausia Kristina.
2 porcijoms reikės:
- 2 didelių saujų mėgstamų salotų;
- 1 avokado;
- Saujos vyšninių pomidorų;
- Saujos edamame pupelių;
- Krevečių (apie 12 vnt.);
- Šlakelio aliejaus;
- 1 česnako skiltelės;
- Druskos, pipirų.
Padažui reikės:
- 1 a.š. medaus;
- 1 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
- 1 v.š. citrinos sulčių;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- Druskos, pipirų.
Taip pat skaitykite
- Marijos sandėliuko receptas: OU EM DŽY – karamelizuotų svogūnų tartas su bri, slyvomis ir migdolais
- Receptai saldiems susitikimams: braškių ir mėtų kokteilis bei Gintaro perlo desertas
- Ypatingam vakarui: marinuotos lašišos receptas
- Receptas vakarui: jūros ešerys su daržovėmis
- Laukiate svečių? Midijų baltame padaže receptas
Gaminame:
- Pirmiausia paruošiame padažą, t.y. sumaišome visus padažo ingredientus.
- Nuplauname salotas ir būtinai nusausiname.
- Dedame salotų lapus, avokadą (kurį apšlakstome šlakeliu citrinų sulčių, kad nejuoduotų), sudedame perpus perpjautus vyšninius pomidorus.
- Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus, dedame krevetes ir edamame pupeles, pakepiname kelias minutes. Įspaudžiame česnaką, pabarstome druska ir pipirais.
- Užpilame padažu.
Skanaus!
Daugiau receptų rasite www.antmedineslenteles.com