Sunaudok maisto likučius: 3 patiekalai iš bulvių, ryžių ir makaronų

Bulvių kotletukai. / Astos Černės nuotr.
Bulvių kotletukai. / Astos Černės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2014-06-30 16:38
AA

Kartais visiems mums taip būna: pamirštame, kad verdamų makaronų tūris padidėja kelis kartus, kad bulvės tebus priedas prie sotaus karštojo patiekalo, kad ryžiai yra labai sotūs... O tuomet po pietų ar vakarienės surinkę indus nuo stalo, klausiame savęs – ką gi paruošti iš likučių?

Dėl maisto švaistymo jaudintis tikrai neverta. Iš maisto likučių visuomet galima paruošti ką nors dar vieniems pietums ar vakarienei – ne tik kažką valgomo, bet ir skanaus, maistingo, šilto. Kad ir kokie produktai būtų jūsų šaldytuve – mažas gabalėlis sūrio, kelios riekelės kumpio, pusė morkos, keli šaukštai grietinėlės ir taip toliau – visais gyvenimo atvejais juos išgelbėti padės įvairūs troškiniai (daug receptų rasite paspaudę čia) bei apkepai (receptų ieškokite čia). Paprastai jie pavyksta taip netikėtai skaniai, kad vėliau net gaila, jog tų likučių šaldytuve nebėra, o receptas „dedu viską, ką turiu“ taip ir liko neužrašytas.

Apkepai ir troškiniai, žinoma, nėra vienintelė išeitis. Kartais, ypač tada, kai reikia „sunaikinti“ garnyro likučius – pusę puodo bulvių košės, kelis puodelius virtų ryžių ar makaronų – gali praversti ir daugiau lengvų bei efektyvių receptų idėjų. Juk jų niekuomet nebus per daug, tiesa?

JEI LIKO MAKARONŲ...

Makaronų keksas su daug sūrio patiks ir mažiems, ir dideliems: jis gražiai atrodo, jį lengva pjaustyti gražiomis riekelėmis ir patogu valgyti. Tam, kad būtų dar išraiškingesnis ir sveikesnis, įmaišykite virtų brokolių žiedynėlių. Juos galite keisti bet kokiomis kitomis mėgstamomis apvirtomis daržovėmis. Skaniausias makaronų keksas dar šiltas, tačiau puikiai tins ir priešpiečių dėžutėms ar pavasario iškyloms.

Beje, galite kepti ne tik makaronų keksą, bet ir atskirus nedidelius makaronų keksiukus!

{recipe|4347}

JEI LIKO VIRTŲ BULVIŲ...

Bulvės – antroji mūsų duona, tačiau kartais net ir bulvių košės būna per daug. Paprasčiausias būdas sunaudoti jos likučius, jei neturite laiko tokiems patiekalams kaip Piemenėlių pyragas, – paprasti, tačiau labai gardūs bulvių košės kotletukai. Juos galite patiekti ne tik su grietine, bet ir su įvairiais padažais: grybų, šoninės, grietinėlės.

{recipe|4348}

JEI LIKO RYŽIŲ...

Ryžiai – dar vieni galimi garnyro likučiai, kuriuos drąsiai galima prikelti „antram gyvenimui“. Omletas su ryžiais gali būti tiek jūsų pusryčių, tiek vakarienės ar net pietų patiekalas. Ryžiai yra sočios kruopos, todėl ir toks omletas bus labai sotus, maistingas ir ilgam suteiks energijos. Omletą galite gardinti savo mėgstamais priedais, šiek tiek improvizuoti ir kaskart atrasti naujus skonius bei jų derinius.

{recipe|4349}