Sukamės iš padėties: 10 virtuvės gudrybių šeimininkėms

Namų šeimininkė / „Shutterstock“ nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
AA

Ar žinote, kaip greitai ir paprastai vos vienu peilio brūkštelėjimu supjaustyti krūvą mažų pomidoriukų? Arba kaip naudingai panaudoti po šventės užsilikusią taurę vyno?

Portalas moterims Ji24.lt pateikia jums 10 gudrybių šeimininkėms, padėsiančių rasti išeitį net ir iš pačių kebliausių situacijų virtuvėje!

Kaip greitai supjaustyti mažus pomidoriukus?

Jie puikiai tinka salotoms ar įvairiems patiekalams pagražinti, tačiau pjaustyti šiuos mažus pomidoriukus tikrai nėra pats mėgstamiausias šeimininkių darbas. Visų pirma, tai ilgai užtrunka, antra – ištiškusios sultys gali pridaryti nemenkos žalos ne tik virtuvės sienoms, bet ir jūsų drabužiams... Taigi siūlome jums išbandyti neįtikėtinai paprastą būdą, kurį išvydusios stebėsitės, kad taip nesugalvojote anksčiau.

Jums prireiks tik dviejų maždaug vienodo dydžio negilių lėkščių, ilgo ir aštraus peilio bei krūvos mažų pomidorų. Visus pomidoriukus paberkite ant vienos lėkštės, kitą uždėkite ant viršaus ir viena ranka suspaudę šį „sumuštinį“ aštriu peiliu braukite pro tarpelį tarp lėkščių. Štai ir visas vargas! Kad būtų dar aiškiau, žiūrėkite vaizdo įrašą:

Kad prie peilio neliptų nei kremas, nei ledai...

Šventės metu norite gražiai ir estetiškai pateikti ledus ar tortą? Pamirškite šaukštus ar įmantrius įrankius, jums užteks paprasčiausio peilio ir karšto vandens.

Jeigu iš indelio sunkiai sekasi išimti ledus, įmerkite uždarytą indelį į dubenį karšto vandens ir ledai kaip mat atšoks nuo sienelių! Na, o jeigu norite gražiai supjaustyti tortą arba tuos pačius ledus, pakiškite peilį po karšto vandens srove, nusausinkite jį ir peilis slys it per sviestą.

Jei atsukti stiklainiui vyriškų rankų negana...

Nusprendėte raugintų agurkėlių, tačiau kad ir kokia stipri moteris būtumėte, stiklainio dangtelis jums vis tiek nepasiduoda? Ne bėda, čia jums pagelbėti gali ne tik vyro ranka, bet ir paprastas butelių atidarytuvas. Švelniai kilstelėkite stiklainio dangtelį atidarytuvu, kol išgirsite negarsų pokštelėjimą, ir stiklainį lengvai atsuksite. Galite įleisti oro į stiklainį, šiek tiek pakėlusios dangtelį ir peiliu.

Sausainiai per 10 minučių

Sulaukėte netikėtų svečių ir net nenutuokiate, kuo juos pavaišinti? Dabar tikriausiai belieka pasipustyti padus ir skuosti į parduotuvę, tačiau kitą kartą būkite pasiruošusi netikėtiems vizitams!

Kai nuspręsite išsikepti naminių sausainiukų, pasigaminkite daugiau tešlos, jos likučius, suformavę nedidelius kamuoliukus, užsišaldykite šaldiklyje. Tokiu būdu visuomet galėsite iškepti naminių sausainių vos per keletą minučių.

Pasigaminkite mažuosius „taco“ krepšelius

Mėgstate meksikietiškus „tacus“? Jei turite keksiukų formeles ir tortiliją, juos pasigaminsite itin paprastai! Apverskite keksiukų formelę ir tortiliją dėkite į vidurinį tarpą tarp keturių keksiukų formų, šaukite į orkaitę ir pakepkite keletą minučių. Štai ir visas vargas! O iš jų galite pasigaminti meksikietiškus pusryčius:

{recipe|4131}

Kad rudasis cukrus nesukietėtų...

Norite, kad namuose laikomas rudasis cukrus būtų toks pats švelnus, kaip ką tik išpakuotas? Į cukraus indelį tiesiog įmeskite duonos riekelę, ji sugers visą drėgmę!

Ledo kubeliai iš... sultinio!

Išsivirėte nepaprastai gardų ir kvapnų sultinį, tačiau kiek apskaičiavę skrandžio galimybes jo prisigaminote gerokai per daug? Nieko baisaus, sultinį galite užsišaldyti, o kad nereikėtų jo atšildyti ir užšaldyti po dešimt kartų, užšaldykite jį ledo kubeliams šaldyti skirtose formelėse, žinoma, jei jos nėra riešuto dydžio!

{recipe|2026}
{recipe|4102}

Užšaldykite likusį vyną

Jei po smagaus pasisėdėjimo su draugėmis šaldytuve liko pusė butelio ar viena taurė vyno, neskubėkite jo išpilti. Net ir pastovėjęs vynas ateityje jums dar gali praversti. Supilkite vyno likučius į užspaudžiamus maišelius ir meskite juos į šaldiklį. Dabar, jei kurį vakarą sugalvosite pasigaminti prašmatnią vakarienę ir prireiks tik lašelio vyno, jums visiškai nebūtina bus dėl tiek pradaryti viso butelio!

{recipe|2079}
{recipe|4191}

Karštas šokoladas iš triufelių

Iš triufelių pagamintas karštas šokoladas yra pats skaniausias! Netikite? Pabandykite patys – puodelį pieno pašildykite mikrobangų krosnelėje maždaug dvi minutes ir į jį sumeskite du arba tris paprastus, parduotuvėje pirktus triufelius, išmaišykite ir ragaukite!

Naminis majonezas vos per 30 sekundžių!

Į stiklinį indą įmuškite vieną kiaušinį, supilkite nedidelį puodelį aliejaus ir viską išplakite plakikliu. Plakite nuo apačios į viršų, kol turėsite majonezo!


Šaltinis – womansday.com

Skaitykite daugiau