Subalansuota vasaros dieta: per savaitę neteksite iki 4 kg

Grikių kruopos. / Shutterstock nuotr.
Grikių kruopos. / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2015-06-16 13:00
AA

Sulieknėti vasarą yra žymiai lengviau negu kitu metų laiku. Karštis, ilgos dienos, daug šviežių vaisių, daržovių ir uogų – visa tai padeda lengvai ir saugiai mesti nereikalingus kilogramus. Be to, vasarą fizinis aktyvumas yra žymai intensyvesnis negu žiemą ar rudenį.

Vasarą tikrai neverta laikytis drastiškų dietų arba gerti maisto papildus lieknėjimui. Juk būtent vasara yra pats tinkamiausias laikas pasirūpinti pavargusiu po žiemos kūnu. Tai metas, kai pati gamta padeda kompensuoti mikroelementų ir vitaminų trūkumą bei padeda atstatyti jėgas.

Taip pat skaitykite: 15 vaisių: kaip jie padeda atsikratyti antsvorio

Ši dieta aprūpins organizmą visomis naudingomis medžiagomis, pagerins plaukų, nagų ir odos būklę, suteiks odai sveiką spindesį bei sustiprins imunitetą. Be to, ši dieta nespaus jūsų į griežtus rėmus, salotų ir kitų patiekalų galėsite valgyti tiek, kiek jums atrodo reikalinga, aišku, proto ribose. Ji neprivers jūsų badauti ir leis stabiliai mažinti svorį.

Laikantis šios subalansuotos dietos, per 6 dienas, be jokios žalos sveikatai, galima numesti 2–4 kg. Jeigu norite pasiekti geresnių rezultatų, žaliųjų salotų imkite daugiau negu kitų produktų. Salotas galite gardinti alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis arba vos vos pasūdyti. 

Taip pat skaitykite: Sočiausi užkandžiai iki 100 kcal

6 dienų valgiaraštis

1 diena

  • Pusryčiai: šviežių tarkuotų morkų bei burokėlių salotos, pagardintos citrinų sultimis;
  • Priešpiečiai: 50 g sūrio ir 1 obuolys;
  • Pietūs: 200 g virtos paukštienos mėsos be odos, žaliosios salotos;
  • Pavakariai: varškė arba riešutai;
  • Vakarienė: daržovių salotos, 150 g lašišos.

2 diena

  • Pusryčiai: agurkas ir virtas kiaušinis;
  • Priešpiečiai: stiklinė kefyro, dubenėlis bet kokių uogų;
  • Pietūs: 200 g virtos bet kokios žuvies, žaliosios salotos;
  • Pavakariai: kriaušė;
  • Vakarienė: troškintos daržovės.

3 diena

  • Pusryčiai: grikių košė, stiklinė šviežiai spaustų sulčių;
  • Priešpiečiai: obuolys;
  • Pietūs: 200 g virtos paukštienos mėsos be odos, žaliosios salotos;
  • Pavakariai: šiek tiek graikinių riešutų;
  • Vakarienė: grikių košė, daržovių salotos.

4 diena

  • Pusryčiai: kiaušinienė iš 3 kiaušinių baltymų su pomidorais;
  • Priešpiečiai: neriebus jogurtas, greipfrutas;
  • Pietūs: 200 g virtų jūrų gėrybių, daržovių salotos;
  • Pavakariai: neriebus jogurtas, greipfrutas;
  • Vakarienė: virta žuvis, daržovių ir žalumynų salotos.

5 diena

  • Pusryčiai: riekė duonos su grūdais, sūris, greipfrutas;
  • Priešpiečiai: neriebus jogurtas;
  • Pietūs: 200 g virtos paukštienos mėsos be odos, žaliosios salotos;
  • Pavakariai: varškė;
  • Vakarienė: virtos pupelės su morkomis ir žalumynais.
{recipe|2811}

6 diena

  • Pusryčiai: grikių košė, obuolių ir morkų salotos;
  • Priešpiečiai: varškė ir šiek tiek džiovintų vaisių;
  • Pietūs: virtos pupelės su žalumynais ir saldžiąja paprika;
  • Pavakariai: kriaušė;
  • Vakarienė: neriebus jogurtas.
{recipe|4690}

Nepamirškite gerti daug skysčių: negazuoto vandens, žaliosios arbatos. Jeigu jaučiatės gerai ir nėra jokio šalutinio poveikio, dietą galite kartoti dar vieną kartą.