36 patiekalai su krevetėmis!

Karis su krevetėmis / Vida Press nuotr.
Karis su krevetėmis / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-09-02 17:00
AA

Jūrų gėrybes valgome ne kasdien, nors patiekalai su jomis ypatingai gardūs. Kodėl gi nepasilepinus egzotiškais skoniais būtent šiandien?

Sūrelio sriuba su krevetėmis

Sūrelio sriuba su krevetėmis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 1,4 l vištienos sultinio, 200–300 g lydyto sūrelio, 3 bulvių, svogūno, morkos, 500 g krevečių, lauro lapo, mėgstamų prieskonių mišinio (paprikos, saliero, pipirų, garstyčių, muskato, kardamono, imbiero), pagal skonį druskos, šviežių krapų ar mėtų, aliejaus kepti.

  • Krevetes išlukštenkite.
  • Bulves nulupkite ir supjaustykite didesniais gabalais, morką stambiai sutarkuokite, svogūną susmulkinkite.
  • Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite svogūnus ir kepkite, iki pagels. Suberkite morkas, išmaišykite ir pakepinkite porą minučių.
  • Puode užvirkite sultinį, sudėkite lydytą sūrelį ir maišykite, kol ištirps. Sumeskite bulves, lauro lapą, įberkite prieskonių, druskos ir virkite 10–15 minučių. Sukrėskite svogūnus su morkomis, išmaišykite ir pavirkite dar 5 minutes.
  • Sudėkite krevetes ir virkite 2–4 minutes. Kai krevetės paraus, tuoj pat nukelkite puodą nuo ugnies. Išgriebkite lauro lapą, pilkite į dubenėlius ir pabarstykite kapotais žalumynais.

Kuskusas su daržovėmis ir krevetėmis

Kuskusas turkiškai / Autorės nuotr.

Jums reikės: puodelio kuskuso kruopų, mažo baklažano, mažos cukinijos, 5–6 vyšninių pomidorų, 4 lapelių šviežio baziliko, saujelės šviežių krapų, 250 g vidutinio dydžio krevečių, citrinos sulčių, 60 ml alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Kuskusą paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės, uždenkite ir palikite. Baklažaną ir cukiniją supjaustykite mažais kubeliais, pomidorus – gabaliukais arba puselėmis. Žalumynus smulkiai sukapokite.
  • Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite baklažanus ir cukinijas. Pagardinkite druska bei pipirais ir kepkite pamaišydami, iki daržovės suminkštės. Sudėkite krevetes, išmaišykite ir kepkite, iki jos taps rausvos. Suberkite pomidorus, išmaišykite ir po keleto minučių nukaiskite.
  • Kuskusą sukrėskite į dubenį. Ant viršaus dėkite baklažano, cukinijos, pomidorų ir krevečių mišinį. Užberkite smulkintų žalumynų. Pašlakstykite citrinos sultimis ir likusiu aliejumi. Pagardinkite druska bei pipirais.

Kokosų piene marinuotų krevečių iešmeliai

Ant laužo keptos krevetės / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 2 žaliųjų citrinų, 80 ml kokosų pieno, saujos petražolių, 3 skiltelių česnako, ilgos raudonos aitriosios paprikos, šaukšto žuvų padažo, šaukšto sojų padažo, 750 karališkųjų krevečių, šaukšto citrinos sulčių, ryžių garnyrui.

  • Petražoles smulkiai sukapokite, česnaką sutraiškykite, aitriąją papriką susmulkinkite. Daržovių skustuku nulupkite vieną žaliąją citriną. Dubenyje sumaišykite kokosų pieną, petražoles, česnaką, aitriąsias paprikas, žuvų padažą, sojų padažą ir į kelias dalis supjaustytą žaliosios citrinos žievelę. Išmaišykite, 2 šaukštus marinato atidėkite.
  • Į dubenį su marinatu sudėkite išlukštentas krevetes, gerai apvoliokite, sandariai uždenkite maistine plėvele ir dėkite 3–4 valandoms į šaldytuvą.
  • Medinius iešmelius užmerkite į vandenį. Ryžius išvirkite pagal nurodymą ant pakuotės.
  • Įkaitinkite kepsninę. Išspauskite nuluptos žaliosios citrinos sultis ir supilkite į dubenį su krevetėmis, išmaišykite. Nupilkite marinatą. Verkite ant iešmelių krevetes, aptepkite atidėtu marinatu ir kepkite, iki krevetės taps rausvos ir gražiai apskrus (apie 2–3 minutes) iš kiekvienos pusės.
  • Tiekite su ryžiais ir skiltelėmis supjaustyta likusia žaliąja citrina.

Pyragas su krevetėmis

Jūrų gėrybių apkepas / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 400 ml pieno, lauro lapo, skiltelės česnako, nedidelio svogūno, 200 g mėgstamos žuvies filė, 5 bulvių, 3 pastarnokų, 2 kietai virtų kiaušinių, 125 g kukurūzų, 125 g žaliųjų žirnelių, poro, žalumynų pagal skonį, 0,5 citrinos žievelės, 250 g virtų krevečių, 100 g midijų sūryme, 4 šaukštų grietinės, muskato ir pipirų pagal skonį, gabaliuko sviesto, 50 g tarkuoto kietojo sūrio.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Porą supjaustykite griežinėliais, žalumynus ir kiaušinius susmulkinkite.
  • Į puodą supilkite pieną, įmeskite lauro lapelį, česnaką ir svogūną. Užvirkite, sudėkite žuvį ir troškinkite ant mažos ugnies 15 minučių.
  • Bulves ir pastarnokus nulupkite ir supjaustykite vienodais gabalais. Užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite apie 10 minučių.
  • Pieną nupilkite ir atidėkite. Žuvį ir svogūną suplėšykite gabaliukais ir sumaišykite su kukurūzais, žirneliais, porais, žalumynais, tarkuotomis citrinos žievelėmis, krevetėmis, midijomis, kiaušiniais ir grietine. Sukrėskite į kepimo indą.
  • Nukoškite bulves su pastarnokais. Užberkite pipirų, muskato, dėkite sviesto ir sutrinkite minkštą košę, praskiesdamos atidėtu pienu. Krėskite ant įdaro, išlyginkite, šakute suformuokite bangeles. Pabarstykite sūriu ir kepkite 20 minučių.
{recipe|243}
{recipe|290}
{recipe|291}
{recipe|293}
{recipe|456}
{recipe|668}
{recipe|781}
{recipe|899}
{recipe|1010}
{recipe|1022}
{recipe|1082}
{recipe|1130}
{recipe|1148}
{recipe|1911}
{recipe|1914}
{recipe|2016}
{recipe|2217}
{recipe|2306}
{recipe|2454}
{recipe|2574}
{recipe|2660}
{recipe|2966}
{recipe|3020}
{recipe|3016}
{recipe|3070}
{recipe|3498}
{recipe|3717}
{recipe|4057}
{recipe|4191}
{recipe|4193}
{recipe|4589}
{recipe|5380}