Stilistės Viktorijos Šaulytės receptai jaukiems pusryčiams dviese

Viktorija Šaulytė / Redos Mickevičiūtės nuotr.
Autorius: Gerda Prancūzevičienė
Publikuota: 2018-07-08 07:55
„Kai buvau jaunesnė ir dar gyvenau pas tėvus, išvis negaminau, nes tuo visuomet užsiimdavo mama“, – prisipažįsta stilistų dueto „ŠaŠa“ narė Viktorija ŠAULYTĖ (24).

„Jis moka ir labai mėgsta gaminti – bando, ruošia įvairiausius patiekalus. Tad šioje srityje aš buvau žalia, kol neapsigyvenome kartu su Juliumi (bušido kovotojas Julius Mocka – red. past.), – šypsosi Viktorija. – Jis gamina tikrai labai gerai ir skaniai, todėl iš pradžių tik stovėdavau šalia ir teiraudavausi: „Gal ką padėti?“

Supratau, kad nestovėsiu taip visą gyvenimą klausinėdama, ir pradėjau bandyti.

Kol kas save nuvertinu, nors antroji pusė visuomet giria ir klausia: „Ar galiu pakartot?“

Su Juliumi stengiamės valgyti daugiau daržovių, labai mėgstame žuvų patiekalus. Jis nuo žiemos nevalgo mėsos, todėl man reikia išmokti daugiau naujovių virtuvėje. Julius – aukščiausio lygio eksperimentatorius: gamina iš akies, o man reikia skaičių.

Kadangi abu esame užsiėmę ir namuose praleidžiame labai mažai laiko, savaitgalio pusryčiai yra mūsų mažytė jauki tradicija.“

Redos Mickevičiūtės nuotr.
Redos Mickevičiūtės nuotr.

Avižinė košė

1 porcija

30 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių

1 sunokęs bananas

1 stiklinė nesaldinto migdolų ar kito augalinio pieno – lazdynų riešutų, sojų

keli žiupsneliai chia sėklų

1 saujelė graikinių riešutų

1 saujelė šviežių šilauogių ar kitų mėgstamų sezoninių uogų

1 šaukštas ekologiško žemės riešutų sviesto

Redos Mickevičiūtės nuotr.
Redos Mickevičiūtės nuotr.

Pirmiausia Viktorija dubenėlyje sutrina bananą.

Nedideliame puode avižinius dribsnius užpila migdolų pienu ir, nuolat maišydama, ant silpnos ugnies paverda minutę.

Dribsniams baigiant virti, į puodą sudeda trintą bananą, pamaišo, nukaičia ir palieka kelioms minutėms.

Kiek vėliau košę sukrečia į lėkštę. Apibarsto chia sėklomis, užtrupina graikinių riešutų, apkaišo šilauogėmis, pakabina šaukštą žemės riešutų sviesto ir deda į lėkštę: „Jei norisi saldžiau, košę pagardinkite klevų sirupu.“

Pusryčių brusketos

Redos Mickevičiūtės nuotr.
Redos Mickevičiūtės nuotr.

4 sumuštiniai

4 riekės itališkos duonelės – čiabatos

šlakelis alyvuogių aliejaus

Užtepėlei:

2 prinokę avokadai

4 vyšniniai pomidoriukai

šviežiai spaustų citrinos, tinka ir žaliosios citrinos – laimo – sulčių pagal skonį

žiupsnelis maltos aitriosios paprikos

žiupsnelis maltų juodųjų pipirų, druskos

Sumuštinių viršui:

pora šaukštų fetos

1 saujelė graikinių riešutų

2 saulėje džiovintų pomidorų „lapeliai“

1 kietai virtas kiaušinis

50–60 g sūdytos arba rūkytos lašišos – pagal skonį

Čiabatos riekeles Viktorija apšlaksto alyvuogių aliejumi ir pašauna į ne itin įkaitusią orkaitę apskrusti.

Per tą laiką greitai paruošia užtepėlę: išskobtą avokadų minkštimą sutrina šakute, sudeda smulkintus vyšninius pomidoriukus, įspaudžia citrinos sulčių, užberia aitriosios paprikos ir juodųjų pipirų, pasūdo ir gerai išmaišo.

Užtepėlę išdalija ant paskrudusių čiabatos riekelių. Ant dviejų Viktorija užtrupina fetos ir graikinių riešutų, deda išilgai perpjautus saulėje džiovintų pomidorų „lapelius“. Ant kitų išdalija plonais griežinėliais pjaustytus kiaušinį ir lašišą, apšlaksto citrinos sultimis.

Naujausi straipsniai