Startuoja kalėdinis gastroturas Šiauliuose – ieškokite netikėtų potyrių

Startuoja kalėdinis gastroturas Šiauliuose / Organizatorių nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2018-11-30 18:25
Su žiema startuoja ir malonių gomurio potyrių savaitė Šiauliuose – gastroturas, kuris yra renginių ciklo „Kelionių ir saldumynų Kalėdos“ dalis. Gruodžio 1-10 dienomis lankytojų kavinėse laukia išskirtiniai pasiūlymai, nauji patiekalai ir artėjančių švenčių nuojauta ryškiai šviečia sudarytame specialiame meniu. Žiemos gastroture dalyvauja penki Šiauliuose veikiantys restoranai ir kavinės. Lankytojams siūlomas tiek mėsos patiekalų, tiek vegetariškas meniu.

Gruodžio 1-10 dienomis vyksiantis kulinarinis nuotykis Šiauliuose pristatomas specialiai išleistuose leidiniuose, kuriuose ne tik meniu, bet ir gruodžio mėnesį Šiaulių TIC organizuojamų veiklų ir renginių programa.

Kas skanaus?

Gastroture dalyvaujančios kavinės ir restoranai specialiai šiai savaitei sukūrė patiekalus, kuriuose atsispindi ir žiemiškas laikotarpis, ir virtuvės šefo išmonė. Netikėti skoniai, deriniai ir patiekalų pateikimas – ar pasiruošę būti nustebinti?

„Valerijono“ arbatinė kviečia lankytojus sušilti ragaujant gilių kavą su kardamonu, kartu užsisakyti žaliavalgiško kokosų „varškės“ torto „Sniegu apklotas“. Šie skanėstai tinka netoleruojantiems laktozės smaguriams.

Restoranas „Trys“ siūlo ragauti silkės tartaro, o pasistiprinus, desertui – su mandarinais, spanguolėmis ir balzamiku pagaminto deserto „Pavlova“.

„Presto“ kavinė sukūrė kokteilį „Sniego karalienė“. Gero maisto mylėtojus kavinė siūlo užsisakyti sterką su bulguru ir juodosiomis alyvuogėmis. Bulguras – skaldyti kietieji kviečiai, kurie yra puiki alternatyva iš rafinuotų kviečių gaminamiems produktams.

„Juonė Pastuogė“ svečių lauks su Kalėdomis kvepiančia vištiena. Šis patiekalas yra pagardintas raudonėliais, apelsinų skonio balzaminiu padažu, o fetos sūriu ir džiovintais pomidorais įdaryta vištienos filė patiekiama su perliniu kuskusu ir šviežiomis daržovėmis. Desertų mėgėjai galės lepintis karštu obuolių pyragu „Pusnis“, kuris patiekiamas su ledais.

Užsukę į kavinę „Arkos“ lankytojai gastroturo metu galės užsisakyti silkės suktinukų su baravykais arba marinuotos Porto vyne antienos. Desertui kavinė siūlo burnoje tirpstantį šokolado sufle.

O pavalgius – reikia pajudėti

Pasirinkimas didelis, tik spėk ragauti, o ir laiko tik savaitė. O dar ir renginių mieste per akis. Gastroturo metu Šiaulių turizmo informacijos centras miestiečius ir svečius kviečia sudalyvauti žvakučių dėlionės akcijose „Įsileisk Kalėdų dvasią“. Jos metu iš kelių šimtų žvakučių bus dėliojami kalėdiniai simboliai. Vakarėjant dėliojamos žvakutės skleis jaukią šviesą, kurios jau taip trūksta žiemą.

Pasivaišinę specialaus meniu patiekalais ir dar nenorintys traukti namo, gali sudalyvauti ekskursijose. Būtent kalėdiniam laikotarpiui organizuojamos pasaldintos ir šventiška nuotaika pripildytos ekskursijos: ekskursija-degustacija „Saldūs kalėdiniai Šiauliai A. Gricevičiaus akimis“ ir ekskursija-žygis „Šiapus ir anapus. Žiema“.

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai