Šparagų festivalio viešnia Beata Nicholson pasidalijo gardaus patiekalo receptu: „Esu smidrų fanė“

Beata Nicholson / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Beata Nicholson / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2016-05-21 12:46
AA

Šeštadienį sostinės Tymo turguje antrąjį kartą surengtas šparagų festivalis. Susirinkę šios daržovės gerbėjai galėjo smidrų ir įsigyti, ir mėgautis jų patiekalais. Festivalio nepraleido ir Beata Nicholson, dievinanti šparagus.

Šparagai buvo laikomi aristokratų ir karalių delikatesu. Dėl įmantraus skonio Vakarų Europoje tai viena brangiausių ir itin vertinamų daržovių.

Beata Nicholson / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Smidrų gerbėjų sparčiai daugėja ir Lietuvoje. Tai įrodo jau antrus metus Vilniuje rengiamas šparagų festivalis, kuris suburia šios daržovės augintojus ir valgytojus.

Festivalio dalyviai išvydo virtuvės šefo Gian Lucos Demarco kulinarinį šokį su smidrais, išgirdo paskaitą apie smidrų auginimą, o Beata Nicholson papasakojo apie smidrus savo virtuvėje.

Žmonės.lt Beata pasakojo, kiekvienais metais laukianti šparagų sezono, nes jie ne tik sveiki, bet ir labai skanūs.

„Pamėgau juos Anglijoje, nes šparagais ši tauta labai didžiuojasi ir augina. Anglijos ir Lietuvos klimatas nelabai skiriasi, todėl labai džiaugiuosi, kad ir čia galima jų paskanauti. Tai yra puiki, sveika daržovė, turinti naudingų mums medžiagų. Be viso to, ši daržovė dar ir labai skani, todėl esu labai didelė smidrų fanė ir kai jų sezonas, be perstojo juos valgau“, – juokėsi B.Nicholson.

Beata Nicholson / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Su Žmonės.lt skaitytojais Beata pasidalijo makaronų su smidrais, krevetėmis, mėtomis ir citrinomis receptu.

Patiekalui reikės:

  • 200–250 g orecchiette ar farfalle makaronų
  • 1 saujos smidrų (5–6 vnt.)
  • 300 g virtų šaldytų krevečių
  • saujos vyšninių pomidorų
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • saujelės mėtų
  • 3 šaukštų graikiško jogurto
  • 1/3 citrinos sulčių
  • druskos, pipirų
  • Smidrus supjaustome mažesniais gabalėliais. Vyšninius pomidorus perpjauname pusiau. Mėtas susmulkiname. Krevetes atšildome.

    Užkaičiame puodą su gerai pasūdytu vandeniu ir makaronus išverdame

    pagal ant pakuotės pateiktą instrukciją. Likus 2 minutėms iki virimo pabaigos į puodą su makaronais, sudedame smidrus. Paverdame ir nukošiame. Kol makaronai nuvarvės, į tą patį puodą įpilame alyvuogių aliejaus, suberiame krevetes, druską, pipirus ir kelias minutes pakepiname.

    Makaronus ir smidrus suverčiame atgal į puodą, sumetame vyšninius pomidorus, smulkintas mėtas ir įspaudžiame citrinų sulčių. Sudedame graikišką jogurtą ir gerai išmaišome, kad visi makaronai pasidengtų padažu. Skanaujame karštus arba šaltus.

    Beata Nicholson dalyvavo šparagų festivalyje (27 nuotr.)
    +21