Soti, lengva ir greita sekmadienio vakarienė

Brokolių salotos
Brokolių salotos
Šaltinis: Ji24.lt
2017-02-12 17:15
AA

Vakarienė turi būti greitai pagaminama, soti, o kartu ir lengva. Tam labiausiai tinka daržovių bei varškės patiekalai. Išbandykite keletą.

Brokolių troškinys

Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais / Fotolia nuotr.

Jums reikės: didelė brokolio galvos, 2 morkų, 2 svogūnų, 1 l daržovių sultinio, 50 g tarkuoto parmezano, 3 šaukštų grietinės, šaukštelio džiovintų bazilikų, druskos, pipirų.

* Brokolius nuplaukite ir padalinkite žiedynėliais. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Svogūnus susmulkinkite. Morkas ir svogūnus sudėkite į sultinį ir virkite apie 10 min. Tada sudėkite brokolius ir viską troškinkite dar 10 minučių.

* Troškinį pasūdykite ir paskaninkite pipirais, įmaišykite grietinę, suberkite džiovintus bazilikus.

* Tiekdami troškinį pabarstykite parmezanu.

Sočios daržovių salotos

Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 1 nedidelės cukinijos, 200 g vyšninių pomidorų, 100 g gražgarsčių, 100 g smidrų stiebų, gūžės lapinių salotų, 2 šaukštų aliejaus.

Padažui:

5 šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 šaukštas skysto medaus, 2 šaukštai baltojo vyno acto, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

* Smidrų stiebus, pomidorus nuplaukite ir aptepkite aliejumi. Cukiniją supjaustykite nedideliais pailgais gabalėliais, aptepkite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Daržoves dėkite į orkaitę ant grotelių ir grilio režimu kepkite, kol cukinijos gražiai paruduos.

* Lapinių salotų ir gražgarsčių lapus nuplaukite, gerai nusausinkite ir sudėkite į lėkštę.

* Sumaišykite padažą.

* Ant salotų dėkite pakepintas daržoves, užpilkite medaus padažu.

Sotus makaronų apkepas

Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 300 g pomidorų, 300 g makaronų, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, pusės nedidelio žiedinio kopūsto, 2 skiltelių česnako, 100 ml grietinėlės, 50 ml baltojo vyno, druskos ir pipirų pagal skonį, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus.

* Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį, sumeskite ir pjaustytus žiedinius kopūstus.

* Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite grūstus česnakus, truputį pakepinkite, tada suberkite druską ir pipirus, supilkite vyną ir grietinėlę. Pakaitinkite iki virimo.

* Išvirtus makaronus ir žiedinius kopūstus sudėkite į skardą, užpilkite padažu, sudėkite perpus perpjautus pomidorus. Ant viršaus užbarstykite sūrį. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys ir gražiai parus.

Varškės apkepas su razinomis

Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 400 g varškės, 4 kiaušinių, 4 šaukštų cukraus, 4 šaukštų manų (galite dėti ir kuskusą ar avižines kruopas), 50 ml 12–15 proc. grietinėlės, 4 šaukštų juodųjų razinų, žiupsnelio druskos.

* Manus užpilkite grietinėle. Razinas gerai nuplaukite ir 5 minutes palaikykite užpylę karštu virintu vandeniu.

* Varškę sutrinkite su cukrumi. Suplakite kiaušinius ir įmaišykite į varškę. Sudėkite išbrinkusius manus. Razinas išimkite iš vandens ir suberkite į varškės masę. Viską gerai sumaišykite.

* Apkepą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

* Patiekite apipylę tirpintu medumi arba grietine.