Sostinėje duris atvėrė sveiko maisto gaminimo studija „Good Food Studio“

„Good Food Studio“ atidarymas / Irmanto Gelūno / „ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2019-11-15 22:14
Molekulinės virtuvės šefė, dažnai televizijų laidose, interneto portaluose ir spaudoje matoma žinoma moteris Aistė Švetkauskė drauge su komanda penktadienio vakarą bičiulius ir klientus sukvietė į dar dažais kvepiančią sveiko maisto gaminimo studiją.

„Geras maistas – gera nuotaika – geras gyvenimas! Pagaliau išsipildė mūsų visų svajonė”, –  drąsiai ir be abejonių atidarymo metu sakė  bei šia kokybiško gyvenimo formule dalijosi unikali sveiko maisto gamybos praktikų „Good Food Studio“ komanda.

Paragauti  sveikų gurmaniškų patiekalų ir pasveikinti studijos įkūrėjų su nauju startu susirinko gausus būrys žinomų žmonių.

Šventiškai nusiteikę ir pasipuošę, svečiai visą vakarą mėgavosi sveiku ir  gardžiu maistu, gyva muzika ir turiningais pokalbiais apie sveiką ir kokybišką maistą.

„Good Food Studio“ atidarymas / Irmanto Gelūno / „ŽMONĖS Foto“ nuotr.
„Good Food Studio“ atidarymas / Irmanto Gelūno / „ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Savo patirtimi ir žiniomis, per daugiau nei šešerius metus įgytomis Anglijos ir Ispanijos prestižinėse kulinarinėse mokyklose, A. Švetkauskė dalijasi sveiko maisto gamybos kursuose, pati ruošia sveikus gurmaniškus patiekalus įvairiems vakarėliams, todėl šios  maisto studijos atidarymas jai  buvo natūralus, gerai apgalvotas ir suplanuotas žingsnis.

„Mano svajonė buvo su komanda įrengti Vilniuje išskirtinę maisto gaminimo studiją patogioje vietoje, su tokia virtuve, kurioje ne tik man,  bet ir kitiems profesionaliems virtuvės šefams būtų patogu ir smagu gaminti. Ir svarbiausia – sukurti namų jaukumu ir šiluma dvelkiančią aurą, kad čia atėjęs kiekvienas pasijustų kaip namie – atsipalaiduotų, pamirštų visus rūpesčius ir smagiai leistų laiką. Vien iš to, kiek šiandien girdėjau gražių žodžių ir komplimentų, galiu daryti išvadas, kad man pavyko“.

Renginio metu ne vieną svečią sužavėjo tiek pačioje studijos virtuvėje, tiek pagrindinėje salėje įrengta  kokybiška, integruota, vos prisilietimu valdoma profesionali itališka virtuvės buitinė technika. Modernios klasikos interjere puikiai įsiliejo didžiulė maisto gaminimo sala, šalia jos – natūralaus medžio stalai, jaukus apšvietimas ir patogios kėdės – tobulos šventės ar vakarienės garantas.

Interjere vyrauja natūralios medžiagos ir  ramios gamtos spalvos: ruda, žalia, žemės, smėlio. Studija įrengta  naudojant tik kokybiškas, aukščiausios klasės medžiagas. Dauguma baldų buvo užsakyti iš Italijos, kelios  medinės, rankų darbų komodos-vyninės atkeliavo tiesiai iš Prancūzijos. Nemažiau įspūdingai atrodo ir išskirtinis, meno kūriniui prilygstantis, itin prabangus, tvirtas ir atsparus vandeniui pagrindinės salės sienos tapetas.

„Good Food Studio“ atidarymas / Irmanto Gelūno / „ŽMONĖS Foto“ nuotr.
„Good Food Studio“ atidarymas / Irmanto Gelūno / „ŽMONĖS Foto“ nuotr.

„Tačiau tai tik detalės, kurios, nors ir kruopščiai apgalvotos, yra daiktai ir tik priemonės sukurti erdvę, į kurią gera ateiti, gera joje gaminti ir į kurią visada norisi sugrįžti. Su didžiule komanda kūrėme ne tik fizinę vietą  – jau keletą metų kuriame ir įgyvendiname savo viziją, kad sveikas maistas gali būti labai skanus, norime, kad žmonės atrastų kokybiško maisto naudą ir poveikį mūsų nuotaikai ir gyvenimo kokybei. Supratome, kad sveikos mitybos principus būtina diegti dar vaikystėje, todėl, drąsiai sakau, įgyvendiname šią misiją dirbdami su vaikais – organizuojame vaikų būrelius, kuriuose mažieji gamina sveikus patiekalus, atranda skonius ir formuoja sveikus įpročius.  Suteikti tokią dovaną vaikams – tai lyg eliksyras širdžiai“, – mylima veikla džiaugėsi sveiko maisto gaminimo ekspertė A. Švetkauskė.

Jaukius namus primenančioje sveiko  maisto gaminimo studijoje „Good Food Studio“ bus organizuojami sveikos mitybos seminarai, sveiko ir skanaus maisto gaminimo kursai suaugusiems ir vaikams, sveiko maisto degustacijos, rengiami įspūdingi privatūs bei įmonių vakarėliai. Čia sveikų patiekalų receptais ir įvairiomis gaminimo gudrybėmis dalysis ne tik pati studijos šeimininkė,  bet ir  kiti Lietuvos bei užsienio virtuvių šefai.

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai