Šokolado meistras Ali Gadžijevas nustebino įspūdinga šventinių desertų kolekcija

Ali Gadžijevo desertai / Asmeninio archyvo nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2018-04-20 11:27
Garsiausias šalies šokolado ir desertų meistras Ali Gadžijevas, neabejotinai diktuojantis gardžiausias tendencijas Lietuvoje, pristatė vestuvinių ir šventinių desertų kolekciją. Su naujovėmis susipažinti atvyko žinomos vestuvių planuotojos Viktorija Prokofjeva, Kristina Kaikarienė ir būrys kitų profesionalių švenčių organizatorių.

„Tortas tiek vestuvėse, tiek kitokiose šventėse dažniausiai tampa pagrindiniu akcentu, todėl sukūrėme kolekciją, kuri padės nustebinti net pačius išrankiausius desertų gurmanus. Beje, stebinti planuojame ne tik skoniais, bet ir atnaujinta desertų šou programa”, – pasakojo „Ali šokoladinės” įkūrėjas.

Vestuvių planuotojos domėjosi įvairių desertų skonių ir pateikimo galimybėmis, o Ali dalijosi apie tai, kas ateinantį šventinį sezoną bus labiausiai „ant bangos”.

„Keliaaukščiai ar daugiaaukščiai tortai sugrįžta į šventes, tačiau ne visai tokie, kokius įprasta matyti senoviniuose filmuose. Šiuolaikiniai modernūs tortai nėra pjaustomi – tai bene svarbiausia tendencija. Tokie tortai yra sukomponuojami iš mažų desertų, kurie gali būti įvairių skonių, spalvų ir formų. Kiekvienai šventei toks tortas gali būti sukurtas unikalios išvaizdos ir skonio, nes visi aukštai gali būti ir skirtingų skonių, ir skirtingų spalvų”, – detaliai pasakojo šokolado meistras.

Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr.

Pasak jo, Vakarų Europoje dabar labai populiaru svečius vaišinti tartaletėmis, eklerais ir vadinamaisiais vieno kąsnio desertais. „Visi žino, kas yra vieno kąsnio užkandžiai, tačiau dabar šitas vaišinimo būdas perėjo ir ant desertų stalo. Maži įvairių skonių desertai pasirenkami, pavyzdžiui, svečių vaišinimui iškart po santuokos ceremonijos, nes juos valgyti galima be lėkštučių ir įrankių”, – sakė Ali ir pakvietė paragauti trijų rūšių tartalečių: pasiflorų, avietinių ir maskarponės skonio.

Naujoje „Ali šokoladinės” desertų kolekcijoje – šešių rūšių tortai, kurių kiekvienas ypatingas ir savo spalvomis, ir skoniais. Tortas „Intriga” su sūrios karamelės putėsiais ir maskarponės kremo įdaru rekomenduojamas gimtadienio šventėms, o citrininio biskvito, aviečių ir juodųjų serbento įdaro „Ančiukas” arba migdolų biskvito ir pasiflorų putėsių su vyšnių įdaru „Pasifora” puikiai tiktų krikštynų šventėms. Vestuvėms dažniau pasirenkami šviesiomis glazūromis dekoruoti tortai, tokie kaip „Vanilė” su deginto sviesto biskvitu ir balto šokolado ir vanilės putėsiais, arba „Kubas” – modernios formos tortas iš pistacijų biskvito, pistacijų putėsių ir brašių įdaro. Vyriškiems jubiliejams ar įmonių šventėms pasiūlytas tortas „Šventė” – kakavos spalvos desertas iš pistacijų biskvito, su migdolų putėsiais, juodųjų serbentų įdaru ir traškiu migdoliniu pertepimu.

Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr.

Galiausiai, visi turėjo progą susipažinti su nedidelių desertų naujovėmis: kavos ir kokosinių putėsių desertais bei specialiais desertais indeliuose.

Visus kolekcijoje pristatytus desertus bus galima paragauti individualių degustacijų metu, o be to, kartu su desertu bus galima užsakyti ir desertų šou.

„Šiemet desertų šou atnaujintas tuo, jog turime išskirtinius akmeninius stalus, ant kurių išdėlioti modernūs desertai atrodo tikrai įspūdingai. Ši naujovė vos prieš savaitę buvo pristatyta „Volfas Engelman” įmonės jubiliejaus renginyje. Be to, kaip ir anksčiau, desertų šou bus daromi naudojant azotą, taigi su ypatingu apšvietimu ir režisūra toks desertas tikrai taps išskirtiniu renginio akcentu”, – tikino A. Gadžijevas.

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai