Šokoladiniai triufeliai su raudonuoju vynu

Triufeliai su raudonuoju vynu / Jurgitos Vaskel nuotr.
Autorius: System
Publikuota: 2017-03-31 18:46
Mėgstate šokoladą ir saldainius? Triufeliai – tobulas abiejų skanėstų junginys. Tik keli ingredientai, kelios minutės darbo ir pusvalandis kantrybės iki saldžių akimirkų išsipildymo.

20 triufelių reikės:

  • 50 ml raudonojo vyno;
  • 150 g juodojo šokolado (60–70 proc. kakavos);
  • 30 g sviesto;
  • šaukštelio vyšnių (arba kitos skystesnės, rūgštesnių uogų) uogienės;
  • natūralios kakavos miltelių.

Gaminimo eiga

Vyną pašildykite, kol ims garuoti. Į dubenėlį sulaužykite šokoladą, užpilkite vynu ir maišydami ištirpinkite.

Sviestą išlydykite. Supilkite drauge su uogiene į šokolado ir vyno mišinį.
Išmaišykite. Dubenėlį statykite į šaldytuvą apie 30 min., kol masė sustings.

Šaukšteliu formuokite triufelius, apvoliokite kakavos milteliuose.

Pagamintus triufelius atvėsinkite šaldytuve.

Jurgitos Vaskel nuotr.
Jurgitos Vaskel nuotr.
Elaima.lt

Naujausi straipsniai