Smagiai sekmadienio popietei – kepkime keksiukus

Saldžiarūgščiai varškės keksiukai / Fotolia nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2013-03-03 08:57
Savaitgalį užbaigti tiesiog privaloma užburiančio skonio desertu! Keksiukai tam puikus pasirinkimas – tiek svečiams, tiek padykusiems mažyliams, tiek ir visai šeimai. Mėgaukitės gamindami ir ragaudami!

Dienos receptas

Saldžiarūgščiai varškės keksiukai

6 asmenims. Pagaminsite per 1 val.

Produktai

80 g sviesto; 180 g kreminės varškės; 80 g cukraus; 1 arbat. š. vanilinio cukraus; 3 vidutinio dydžio kiaušiniai; 180 g miltų; 1 arbat. š. kepimo miltelių; 80 ml liesesnės grietinėlės; 50 g šviežių arba šaldytų spanguolių.

Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su bet kokios rūšies kremine varške ir paprastu bei vaniliniu cukrumi.

2. Į gautą masę po vieną įmaišykite kiaušinius, paskui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

3. Supilkite grietinėlę ir sukite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa.

4. Suberkite dvi saujas nuplautų ir nusausintų šviežių arba šaldytų spanguolių (galite keisti juodaisiais serbentais) ir atsargiai išmaišykite.

5. Tešlą sukrėskite į formeles ir 20 min. pašaukite į 180 °C karštumo orkaitę.

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.
Ji24.lt

Naujausi straipsniai