Skrudinti kąsneliai. Jiems neįmanoma atsispirti

Skrudinti kalmarų žiedai / Shutterstock nuotr.
Skrudinti kalmarų žiedai / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-09-17 17:00
AA

Skrudintu maistu dietologai pataria nepiktnaudžiauti, tačiau kartas nu karto paskanauti tikrai nėra nusikaltimas. Pasiruoškite kuo įvairesnių skrudintų kąsnelių ir pavaišinkite draugus.

Skrudinti kalmarai su jūreivišku padažu

Jums reikės: 460 g šviežių išvalytų kalmarų, 2 puodelio miltų, 2 šaukštų džiovintų petražolių, 2 citrinų, pagal skonį druskos ir pipirų, aliejaus kepti.

Padažui: 0,5 puodelio alyvuogių aliejaus, mažo svogūno, 2 skiltelių česnako, saliero stiebo, morkos, pagal skonį druskos ir pipirų, 2 l konservuotų trintų pomidorų, 2 lauro lapelių, 60 g sviesto.

  • Pasigaminkite padažą. Susmulkinkite visas daržoves. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus su česnakais ir kepkite apie 5–10 min. Įmaišykite salierus, morkas, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite 5–10 min. Sukrėskite pomidorus, įmeskite laurų lapelius, sumažinkite karštį ir neuždengę kaitinkite apie valandą, kol padažas sutirštės.
  • Išgriebkite laurų lapelius. Jei padažas per rūgštus, per keletą kartų įmaišykite sviestą. Pusę masės sukrėskite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite iki vientisumo. Sukrėskite likusią dalį ir vėl suplakite.
  • Kalmarus supjaustykite žiedais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų (maždaug 6 cm nuo dugno). Dubenyje sumaišykite miltus, petražoles, druską ir pipirus. Nedidelėmis porcijos apvoliokite mišinyje kalmarų žiedus ir atsargiai dėkite į keptuvę. Kepkite, kol taps traškūs ir apskrus (maždaug po minutę iš kiekvienos pusės). Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio. Tiekite su jūreivišku padažu ir citrinos skiltelėmis.

Skrudinti pievagrybiai su česnakiniu padažu

Skrudinti pievagrybiai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 450 g pievagrybių, puodelio alaus, kiaušinio, po puodelį miltų ir džiūvėsėlių, po šaukštelį česnakų ir svogūnų miltelių, 0,5 šaukštelio maltų citrinpipirių, šaukštelio garstyčių miltelių, druskos pagal skonį, apie 1 l aliejaus kepti.

Padažui: galvutės česnako, šaukštelio druskos, 0,5 puodelio citrinos sulčių, po puodelį pasirinkto aliejaus ir alyvuogių aliejaus.

  • Pagaminkite padažą. Elektriniu trintuvu sutrinkite išlukštentas česnako skilteles, druską, citrinos sultis ir aliejus. Plakite apie 2 min. – masė turi priminti majonezą.
  • Dubenyje sumaišykite miltus, garstyčių, svogūnų ir česnakų miltelius ir citrinpipirius. Įmuškite kiaušinį, supilkite alų ir gerai išmaišykite iki vientisumo. Į kitą dubenėlį suberkite džiūvėsėlius.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejaus (maždaug 7 cm nuo dugno). Pievagrybius arba jų puseles merkite į tešlą ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite į keptuvę ir kepkite apie 2–3 min., kol apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir pabarstykite druska.
  • Tiekite su česnakiniu padažu.

Skrudintos krevetės su citrininiu pagardu

Kokosinės krevetės / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 8 šviežių išdarinėtų karališkųjų krevečių, ¼ puodelio miltų, kiaušinio, 0,5 puodelio kokosų drožlių, 0,5 puodelio džiūvėsėlių, aliejaus kepti.

Pagardui: ¼ puodelio majonezo, mažos skiltelės česnako, 0,5 šaukštelio tarkuotų žaliosios citrinos žievelių, šaukšto žaliosios citrinos sulčių.

  • Pagaminkite pagardą. Sutraiškykite česnaką ir dubenėlyje sumaišykite su majonezu, žaliosios citrinos sultimis ir tarkuotomis žievelėmis. Išplakite iki vientisumo.
  • Miltus suberkite į dubenį. Krevetes delnais šiek tiek suplokite ir sudėkite į miltus. Kruopščiai išmaišykite, kad jos visiškai pasidengtų miltais.
  • Kiaušinį išplakite su 2 šaukštais šalto vandens. Gilioje lėkštėje sumaišykite kokosų drožles ir džiūvėsėlius. Kiekvieną krevetę pamirkykite kiaušinio plakinyje, tada kruopščiai apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje. Sudėkite krevetes į lėkštę.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejaus (maždaug 4–6 cm nuo dugno). Atsargiai dėkite krevetes ir kepkite apie 2 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Tiekite su citrininiu pagardu.

Skrudinti ryžių rutuliukai su sūriu

Sūrio rutuliukai / Fotolia nuotr.

Jums reikės: puodelio ryžių, 2 puodelių vištienos sultinio, šaukštelio druskos, ¼ šaukštelio pipirų, 3 sūrio lazdelių, 1,5 puodelio džiūvėsėlių, puodelio aliejaus kepti.

  • Ryžius nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu. Sultinį supilkite į puodą, įberkite druskos, pipirų ir užvirkite. Suberkite perplautus ryžius ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 20–25 min. Išvirusius ryžius paskleiskite ant kepimo skardos ir visiškai atvėsinkite. Suberkite į indą, uždenkite ir dėkite į šaldytuvą.
  • Sūrio lazdeles supjaustykite griežinėliais. Džiūvėsėlius suberkite į dubenį. Aliejų supilkite į gilią keptuvę ir įkaitinkite. Drėgnomis rankomis imkite apie 1,5 šaukšto ryžių, suplokite paplotėlį, į centrą dėkite sūrio gabaliuką ir suformuokite rutuliuką. Apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Sumerkite rutuliukus į aliejų ir virkite, iki gražiai apskrus (apie 2–3 min.). Išimkite ant popierinio rankšluosčio ir pabarstykite druska. Tiekite su pomidorų arba jūreivišku padažu (žr. receptą „Skrudinti kalmarai su jūreivišku padažu“).
{recipe|537}
{recipe|2153}
{recipe|2506}
{recipe|3543}
{recipe|4093}
{recipe|4715}