Skanūs suktinukai

Vištienos suktinukai / Shutterstock nuotr.
Vištienos suktinukai / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-10-04 17:00
AA

Įvairūs suktinukai ne tik sotūs, bet gali tapti tikra stalo puošmena, o paruošti juos tikrai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Balandėliai su raudonaisiais kopūstais

Balandėliai su raudonaisiais kopūstais / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: apie 10 didelių raudonojo kopūsto lapų, 100 g ryžių, svogūno, po 250 g maltos jautienos ir kiaulienos, 100 g raudonojo vyno, 2 šaukštų aliejaus, pagal skonį druskos, maltų pipirų, kalendros, raudonėlio, kitų mėgstamų prieskonių.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  • Dideliame puode apie 10 minučių pavirinkite nuplautus kopūstų lapus. Suminkštėjusius nusausinkite ir atidėkite.
  • Ryžius perplaukite po tekančiu vandeniu ir užkaiskite atskirame puode.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustyto svogūno gabalėlius. Sukrėskite maltą mėsą, suberkite druską ir prieskonius. Maišydami pakepinkite, kol faršas paruduos. Įmaišykite virtus ryžius.
  • Kepimo formą patepkite aliejumi.
  • Imkite kelis šaukštus atvėsusio įdaro, formuokite pailgą kukulį, sukite į kopūsto lapą ir dėkite į formą. Taip sunaudokite visą įdarą ir lapus.
  • Ant viršaus supilkite vyną. Susuktus balandėlius uždenkite dvigubu folijos lakštu ir šaukite į orkaitę.
  • Uždengtus suktinukus kepkite 20 minučių. Nuimkite foliją kaitinkite dar 10 minučių. Tiekite su mėgstamu padažu.

Vištienos su špinatais ir džiovintais pomidorais

Vištienos suktinukai su špinatais / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 1–2 viščiukų krūtinėlių (priklauso nuo dydžio), po saują šviežių špinatų ir džiovintų pomidorų, skiltelės česnako, žiupsnelio druskos, maltų pipirų, kitų mėgstamų prieskonių, aliejaus kepti.

Apvolioti: 3 šaukštų miltų, 2 kiaušinių, 4 šaukštų maltų džiūvėsių.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  • Viščiukų krūtinėles perpjaukite horizontaliai pusiau ir uždėję kepimo popieriaus pakočiokite kočėlu arba lengvai išmuškite muštuku. Įtrinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais.
  • Špinatų lapus nuplaukite ir nuplikykite. Pomidorus labai smulkiai sukapokite ir sumaišykite su pasmulkintais špinatais. Masę pagardinkite druska, prieskoniais, įspauskite česnaką.
  • Įdarą krėskite ant vištienos papločių ir susukite. Keliose vietose sutvirtinkite mediniais smeigtukais.
  • Suktinukus apvoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje ir maltuose džiūvėsiuose. Juos sudėkite į kepimo indą ir apšlakstykite aliejumi.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Galite tiekti su šviežiais špinatų lapeliais ir vyšniniais pomidoriukais.

Kalakutienos su baklažanais

Kalakutienos suktinukai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 2 baklažanų, 400 g maltos kalakutienos, 100 g brandinto sūrio, kiaušinio, morkos, svogūno, 3 skiltelių česnakų, stiklinės sultinio, pagal skonį druskos, pipirų, kedrų riešutų, aliejaus kepti.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  • Baklažanus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite išilgai juostelėmis. Jas apibarstykite druska ir leiskite 20 minučių pastovėti, kad išnyktų kartumas.
  • Morką nuskuskite, svogūną nulupkite ir abi daržoves susmulkinkite kubeliais. Sūrį supjaustykite juostelėmis.
  • Mėsą kruopščiai sumaišykite su druska, pipirais, išspaustais česnakais ir kiaušiniu. Leiskite pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
  • Baklažanų juosteles nuplaukite, nusausinkite ir trumpai apkepinkite aliejuje iš abiejų pusių. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
  • Ant kiekvienos baklažano juostelės dėkite sūrio juostelių, krėskite mėsos. Visas susukite ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais.
  • Į kepimo indą suberkite morkas ir svogūnus, supilkite sultinį ir išdėliokite paruoštus suktinukus.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.

Su jautiena ir avokadų padažu

Suktinukai su jautiena ir avokadais / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 2 kiaušinių, 500 ml pieno, 250 g miltų, žiupsnio druskos, šaukšto aliejaus kepti.

Įdarui: 400 g virtos plėšytos jautienos, svogūno, raudonos saldžiosios paprikos, 2 gerai prinokusių avokadų, žaliosios citrinos, pagal skonį druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių.

  • Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išsukite su druska. Po šaukštą berkite miltus ir vis maišykite. Į sunkiai maišomą tešlą plona srovele pilkite pieną ir toliau sukite. Kuo skystesnė tešla, tuo plonesni blyneliai.
  • Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją aliejumi ir tolygiai paskirstę šaukštą ar du tešlos kepkite blyną, po 2 min. apverskite ir kepkite kitą pusę. Taip sunaudokite visą tešlą.
  • Svogūną sukapokite, papriką supjaustykite kubeliais ir lengvai apkepkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite plėšytą jautieną, berkite druskos, pipirų, kitų prieskonių, dar kiek pakaitinkite ir gerai išmaišykite.
  • Avokadus sutinkite šakute, berkite druskos, įspauskite pusę citrinos sulčių. Paragaukite, jei trūksta rūgštelės, galite įspausti dar šiek tiek.
  • Ant kiekvieno lietinio blyno tolygiai paskirstykite avokadų padažą, ant viršaus krėskite mėsos įdaro. Užlenkite blynų apačią ir viršų, dailiai susukite į suktinuką.
  • Apkepkite juos įkaitintame aliejuje. Tiekite su salotomis.
{recipe|3375}
{recipe|3376}
{recipe|3599}
{recipe|3647}
{recipe|3648}
{recipe|3654}
{recipe|3655}
{recipe|3858}
{recipe|3861}
{recipe|3865}
{recipe|4142}
{recipe|4397}
{recipe|4417}
{recipe|4634}
{recipe|4774}
{recipe|4794}
{recipe|5119}
{recipe|5305}