„Skanus pokalbis“: Nomeda Marčėnaitė savo viešnią Ievą Norkūnienę vaišino bulvine pica

Nomeda Marčėnaitė vaišėms paruošė bulvinę picą / BTV nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2012-04-07 11:50
Sužinojęs, kad Ieva Norkūnienė labiausiai mėgsta tradicinę virtuvę, kulinaras Reinaldas Janonis, visiems geriau žinomas kaip Reinis, TV laidoje „Skanus pokalbis“ pasiūlė jai paragauti picos, pagamintos iš... bulvių.

BTV laidos „Skanus pokalbis“ vedėja Nomeda Marčėnaitė kulinarui Reiniui perdavė užduotį – pagaminti kažką įdomaus, bet tuo pačiu tradicinio. Juk jos viešnia I.Norkūnienė mėgsta tradicinę virtuvę, bet nesinori būti visai banaliems! Reinis greitai rado išeitį: iš virtų bulvių galima pagaminti kuo puikiausią paplotėlį picai, o tuomet lieka visa laisvė fantazijai!

BTV nuotr.
BTV nuotr.

Reikės:

Bulvinių picų pagrindas:

5 bulvės
100 g grietinėlės
žiupsnelis druskos
8 valgomieji šaukštai miltų
10 g mielių
žiupsnelis krapų
poros šaukštų aliejaus

Bulvinių picų kepurėlės:

3 saujos pasūdytame vandenyje virtų voveraičių
0,5 svogūno
1 skiltelė česnako
50 g balto vyno
žiupsnelis pipirų ir druskos
žiupsnelis šviežių žolelių (rozmarinų ir čiobrelių)
200 g grietinėlės
200 g mocarela sūrio
100 g rikotos sūrio
žiupsnelis tarkuoto parmazano sūrio (apie 50 g)

Kaip pasigaminti:

Voveraites užmerkiame dubenėlyje. Į kitą dubenį sudedame virtas bulves, užpilame grietinėlę, įdedame druskos, miltų, mieles ir krapus, įpilame du šaukštus aliejaus. Masę iškočiojame ir paliekame maždaug valandai, kol iškyla tešla. Tada iškočiojame picų paplotėlius. Kepimo skardą patepame aliejumi, dedame paplotėlius ir kišame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.

Įdarui supjaustome svogūnus, susmulkiname česnakus, juos pakepame ant sviesto. Nuo grybų nupilame skystį (jo neišpilame). Į keptuvę sudedame ir voveraites, gerai pamaišome. Dedame truputį druskos ir pipirų, įpilame vyno. Tuomet įpilame truputį nuo grybų likusio skysčio, įberiame krapų, įpilame grietinėlės, paliekame troškinti, kol masė sutirštėja.

Masę dedame ant picos paplotėlių, tuomet ant viršaus dedame rikotos sūrio, mocarelos, užtarkuojame parmezano, dedame į orkaitę dar 5 minutėms, kad viskas apskrustų.

„Skanus pokalbis“ – sekmadieniais 19 val., per BTV.

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai

Atidarykite vasaros sezoną Varėnoje / Projekto partnerio nuotr.

Reklama

D.Praspaliauskas / Stop kadras

Reklama