Skanaukite sriubų

Sriuba / Shutterstock nuotr.
Sriuba / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-03-28 17:00
AA

Prieš kelioliką metų vyravo nuomonė, esą sriuba – sunkiai besiverčiančių žmonių maistas. Šiandien tiek medikai, tiek visi, kuriems rūpi sveikata, žino, kad sriuba – vienas sveikiausių patiekalų. Norite būti sveiki? Nepamirškite kasdien išsivirti gardžios sriubos.

Trinta daržovių sriuba

Jums reikės: 300 g bulvių, 300 g morkų, poro, 2 salierų stiebų, 40 g sviesto, litro vandens, 2 laurų lapelių, šiek tiek juodųjų pipirų, žiupsnelio druskos, kelių bazilikų lapelių.

  • Susmulkinkite daržoves.
  • Neuždengtame greitpuodyje išlydykite sviestą, sudėkite susmulkintas daržoves ir kelias minutes pakepinkite.
  • Įpilkite pasūdyto vandens, įmeskite laurų lapelius, įberkite pipirų, uždenkite puodą ir apie 10 min. pavirkite.
  • Praaušusį puodą atidenkite, išimkite laurų lapelius, sriubą sutrinkite maišikliu.
  • Supilstykite į lėkštes ir įmeskite po bazilikų lapelį. Jei mėgstate, pagardinkite grietine.

Vištienos sriuba

Jums reikės: litro naminio vištienos sultinio, smulkinto imbiero griežinėlio, raudonųjų aitriųjų paprikų ankšties, šaukšto citrinų sulčių, šaukšto sojų padažo, 50 g pievagrybių, 2 salierų lapkočių su lapais, 150 g greitai paruošiamų makaronų, kelių šaukštelių smulkintų petražolių.

  • Į puodą supilkite sultinį, citrinų sultis, sojų padažą, sudėkite imbierus, susmulkintas paprikas.
  • Užvirkite ir ant nedidelės ugnies pavirkite apie 7 minutes. Tada sudėkite supjaustytus pievagrybius, salierus ir virkite apie 5 minutes.
  • Atskirame puode išvirkite makaronus, nukoškite, suberkite į lėkštes ir užpilkite karšta sriuba.
  • Apibarstykite petražolių lapeliais.

Pikantiška lęšių sriuba

Jums reikės: 2 puodelių raudonųjų lęšių, svogūno, 2 skiltelių česnako, 3 sunokusių pomidorų, pusės šaukštelio maltų ciberžolių, šaukštelio maltų kuminų sėklų, 4 kardamonų ankščių, 400 ml konservuoto kokosų pieno, šaukšto citrinos sulčių, pusės cinamono lazdelės, druskos, pipirų.

  • Lęšius nuplaukite, supjaustykite svogūnus, sutrinkite česnakus, pomidorus supjaustykite skiltelėmis.
  • Į puodą sudėkite svogūnus, česnaką, pomidorus, kardamonų ankštis, cinamono lazdelę, ciberžoles, kuminus, suberkite pusę lęšių. Įpilkite 3 stiklines vandens, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir dar pavirkite apie 20 min.
  • Kitame puode išvirkite likusius lęšius. Išimkite iš puodo kardamonų ankštis ir cinamono lazdelę.
  • Sutrinkite sriubą smulkintuvu, įmaišykite virtus lęšius, supilkite kokosų pieną ir citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  • Išpilstykite sriubą į lėkštes ir papuoškite kuminų sėklomis bei šviežių kalendrų lapeliais.
{recipe|4438}
{recipe|4522}
{recipe|4545}
{recipe|4546}
{recipe|4548}
{recipe|4551}
{recipe|4552}
{recipe|4553}
{recipe|4557}