Skaitykite naująjį žurnalo „Ji“ numerį!

Žurnalo „Ji“ viršelis / Redakcijos archyv.
Žurnalo „Ji“ viršelis / Redakcijos archyv.
2017-05-10 13:43
AA

Atidarome lauko kepsnių sezoną ir dovanojame jums staigmeną – receptų knygelę „12 grilio patiekalų“, kurią šį kartą rasite žurnalo viduje!

Receptų knygelės viršelis / Redakcijos archyv.

Šiltojo sezono neįmanoma įsivaizduoti be lauko kepsnių – kepamų daržovių ir marinuotos mėsytės skleidžiamo aromato, dūmo kvapo bei geros nuotaikos. Kaip smagu surengti iškylą gamtoje, pabendrauti su šeima, draugais ir kartu visiems išsikepti ką nors gardaus.

Atsivertusios naująjį, 19-ąjį, „Ji“ žurnalo numerį rasite ne tik gardžių grilio kepsnių receptų… Kas naujo grilio pasaulyje ir ko reikia gardžiam kepsniui, kaip išgauti dūmo skonį, patarimų negaili žinoma virtuvės šefė ir grilio meistrė Halina Bovševič. Plačiau apie tai – numerio tema „Gardžių kepsnių paslaptys“.

Taip pat jūsų laukia įdomi pažintis su imigrante iš Azijos. Lietuvoje du sūnelius su vyru lietuviu auginanti Yaoju Yu sako, kad mūsų šalis labai skiriasi nuo Azijos. Pirmąkart prieš keletą metų čia atvykusią taivanietę ypač sužavėjo sniegas… Plačiau apie tai – straipsnis „Lietuvoje viskas kitaip nei Azijoje“.

Pastaruoju metu viena aktualiausių temų – smurtas. Tiesa, dažniausiai kalbama apie smurtą patiriančius vaikus ir moteris. Tačiau nutarėme pažvelgti kitu kampu. Egidijaus Kornevo vadovaujamas Utenos apskrities vyrų krizių centras padeda vyrams spręsti nesutarimus šeimoje, tvarkytis su alkoholio vartojimo problemomis, atsitiesti po patirto psichologinio ir net fizinio smurto. Ir stiprioji lytis susiduria su šia problema! Daugiau apie tai – interviu „Vyrui kreiptis pagalbos – jokia gėda“.

Gegužės 15-ąją, minėdami Tarptautinę šeimos dieną, didesnį dėmesį kreipiame ir į vaikus iš globos namų. Vis daugiau Lietuvos gyventojų svarsto apie įvaikinimo ar globos galimybę. Ką svarbu žinoti prieš žengiant šį atsakingą žingsnį, sužinosite perskaitę straipsnį „Globoti ar įsivaikinti?“.

Tuoktuvių dieną kiekviena moteris trokšta atrodyti gražiausiai ir jaustis princese. Tačiau jaunosios aprangą vis dar gaubia itin daug prietarų ir tradicijų. Ar liaudies išmintis šiais laikais vis dar aktuali? Ar siūtis vestuvinę suknelę, ar nuomotis? Kodėl jaunikis neturėtų pamatyti nuotakos suknelės iki tuoktuvių? Apie visa tai – straipsnyje „Ilgai ir laimingai“.

Su „DR klinikos“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoju Renaldu Vaičiūnu kalbamės apie visų moterų siaubą – raukšles. Gydytojas pastebi, kad nepageidautinos linijos veide neretai išryškėja vos perkopus 20-metį. Taigi nenuostabu, kad į specialistą kasdien kreipiasi moterys su prašymu grąžinti jaunystę. Plačiau apie tai – straipsnis „Vien kremo nuo raukšlių nepakanka“.

Esate iš tų, kurie nepusryčiauja? Tuomet jums siūlome atsiversti straipsnį „10 priežasčių valgyti pusryčius“. Jie ne tik suteikia energijos dienos pradžiai. Galbūt svarūs argumentai padės pakeisti nuomonę ir rasti laiko pasistiprinti iš pat ryto.

Maždaug prieš dešimtmetį buvo teigiama, kad sezoninė alerginė sloga, populiariai vadinama šienlige, vargina apie 5 proc. Lietuvos žmonių. Dabar jų yra apie 20 proc. – beveik penktadalis šalies! Specialistai vis dar negali atsakyti į klausimą, kodėl daugėja žiedadulkėms neatsparių žmonių. Ko griebtis, kad šieno slogos simptomai kuo mažiau keltų diskomforto, skaitykite straipsnyje „Šienligė atakuoja vis smarkiau“.

Mėgstantiems keliauti, nebūtina leistis į tolimas keliones. Ir Lietuvoje apstu gražių lankytinų vietų. Šįkart siūlome virtualią kelionę po piliakalnius. Niekur pasaulyje nėra jų tiek daug, kiek mūsų krašte. Tad 2017-uosius paskelbus piliakalnių metais, galbūt kils noras ir savo akimis pamatyti garbingą praeitį menančius žmogaus ir gamtos kūrinius. Plačiau apie tai – rubrika „Spektras/tai įdomu“.

Valgomos laukinės žolės ne tik nieko nekainuoja. Sumaniai panaudotos virtuvėje jos net žinomus ir ne kartą gamintus patiekalus paverčia tikrais kulinarijos šedevrais! Kodėl gi nepasigaminus pienių rizoto ar virtinukų su dilgėlių įdaru… Receptų ieškokite straipsnyje „Su laukiniais žalumynais“.

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo!