Šildantis Alfo Ivanausko karis žvarbiam savaitgaliui

Alfo Ivanausko karis
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2019-01-12 12:13
Tiršta, skani sriuba yra tai, apie ką svajojame šaltomis žiemos dienomis ar vakarais, grįžę po darbų. Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas siūlo įkvėpimo ieškoti Azijoje ir atskleidžia vieną iš savo troškinių, atspindinčių Azijos virtuvę, receptą.

„Prieš ruošdami troškinį, nepamirškite, kad jį galite gaminti ne tik puode, bet ir orkaitėje. Tam geriausiai tinka garinė orkaitė. Jei tokios neturite, pirmiausia daržoves apkepinkite keptuvėje – atsiskleis daugiau skonių, kurie išryškės troškinyje“, – sako kulinaras.

Jo nuomone, žmonės kartais bijo gaminti azijietišką maistą, nors jį ir mėgsta.

„Aš žinau, kad Azijos virtuvė atrodo paprastesnė, kai turi įvairių paruoštukų. Be to, tokie troškiniai gali būti ir be jokios mėsos. Atsibodusios šakninės daržovės su azijietiškais prieskoniais ir pagardais įgyja naujų skonių. Gamindamas savo troškinį naudojau kokosų pieną ir imbierą bei žaliąjį karį“, – atskleidžia A. Ivanauskas.

Troškinio ingredientus jis papildė ir rūkyta antiena, kuri suteikė dar papildomą skonį. Tačiau ją drąsiai galite keisti mėgstama žuvimi, vištiena ar jūros gėrybėmis.

„Nebijokite eksperimentuoti ir ieškoti naujų skonių“, – sako kulinarinės knygos autorius.

Žieminių daržovių karis

4 asmenims jums reikės:

1 nedidelio nuvalyto sviestinio moliūgo

1 nedidelio batato

2 bulvių

1 morkos

1 šalotinio svogūno

2-3 skiltelių česnako

1 pakelio žaliojo kario prieskonių

1 skardinės kokosų pieno

250 ml vištienos sultinio

Imbiero šaknies gabaliuko

Marinuotų paprikų

Mažo brokolio

Sūdytos-parūkytos antienos filė

Aliejaus kepti

Kalendrų lapelių

Žaliosios citrinos

Sezamų pabarstyti

Alfo Ivanausko karis
Alfo Ivanausko karis

Kaip pasigaminti:

  1. Supjaustykite stambiais gabaliukais moliūgą, batatus, morką, bulves. Apkepkite jas keptuvėje su aliejumi. Kol daržovės kepa, supjaustykite svogūną, susmulkinkite imbierą, česnaką, mišinį sudėkite prie daržovių, trumpai apkepkite.
  2. Supilkite sultinį, kokosų pieną, suberkite kario prieskonius. Viską išmaišykite ir baikite troškinti ant kaitlentės arba orkaitėje.
  3. Sūdytos – parūkytos antienos filė gabaliukus lengvai pakepkite keptuvėje. Brokolį suskirstykite žiedynais ir apiplikykite verdančiu vandeniu.
  4. Supjaustykite marinuotas paprikas. Kai karis bus paruoštas, sumaišykite su marinuotomis paprikomis. Sudėkite brokolius, antieną ir skrudintus sezamus.
  5. Įspauskite žaliosios citrinos sulčių, uždėkite kalendrų lapelių. 

Naujausi straipsniai