Šeštadienio pusryčiams

Kepti kiaušiniai / Shutterstock nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-10-07 09:00
Pusryčiai svarbiausias maistas, o savaitgaliais būna būtent tie rytai, kai nereikia niekur skubėti ir galima pasimėgauti skaniu maistu.

Avižų dribsnių košė

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: stiklinės avižų dribsnių, 2 stiklinių vandens (arba pieno), šaukšto sviesto, pagal skonį medaus, cinamono, druskos, obuolio papuošti.

  • Į nedidelį puodelį suberkite dribsnius, užpilkite vandeniu ar pienu, berkite druskos ir pastatę ant viryklės užkaiskite, nustatę mažiausią ugnį.
  • Kol košė kaista, nemaišykite. Kai ims burbuliuoti, išjunkite ugnį ir uždengę palikite apie 15 minučių pastovėti.
  • Obuolį supjaustykite permatomomis skiltelėmis.
  • Atidengę puodą, į košę įmaišykite sviestą ir medų. Dar kelias minutes palikite pabrinkti.
  • Išdalykite košę į lėkštes, apiberkite cinamonu, dailiai išdėliokite obuolio skilteles.

Varškiniai blyneliai

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 500 g varškės (9 proc.), 2 stiklinių miltų, 2 kiaušinių, šaukšto grietinės, šaukšto cukraus, šaukštelio kepimo miltelių, pagal skonį druskos.

  • Atskirkite kiaušinių trynius ir išplakite.
  • Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su trynių plakiniu.
  • Į masę sukrėskite grietinę, suberkite cukrų ir druską. Gerai išsukite.
  • Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir palengva įmaišykite į varškės ir trynių masę.
  • Palengva berdami persijotus miltus, maišykite ir užminkykite tešlą. Ji turi nelipti prie rankų.
  • Rankomis formuokite blynelius ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.

Orkaitėje keptas omletas

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

2 porcijoms reikės: 4 kiaušinių, 180 ml pieno, pagal skonį druskos, 2 šaukštų šviesto, 2 šaukštų tarkuoto brandinto sūrio, pluoštelio petražolių.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.
  • Petražolių šakeles smulkiai sukapokite.
  • Į didelį dubenį supilkite pieną ir druską.
  • Įmuškite kiaušinius ir lengvai išsukite šakute, bet stipriai neplakite.
  • Įmaišykite brandintą sūrį.
  • Skardą ištepkite šaukštu sviesto ir supilkite masę.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min.
  • Ištraukę ant viršaus uždėkite sviesto gabaliukus.

Brusketos su pomidorais

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 4 itališkų duonos su grūdais riekelių, 100 g fetos, 2 pomidorų, saujos petražolių, šaukšto alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos, pipirų.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  • Ant grotelių dėkite duonos riekeles ir šaukite į orkaitę, kol susidarys traški plutelė.
  • Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais.
  • Sutrupinkite fetą. Sukapokite nuplautas ir nusausintas petražoles.
  • Ant paskrudintų duonos riekelių pašlakstykite aliejaus.
  • Dėkite pomidorų kubelių, fetos, petražolių. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Tiekite iš karto. Jei norite, pašlakstykite balzaminio acto ar sojų padažu.
{recipe|140}{recipe|1118}{recipe|2117}{recipe|2842}{recipe|3030}{recipe|3067}{recipe|3470}{recipe|3712}{recipe|4082}{recipe|4223}{recipe|4676}{recipe|4691}{recipe|5099}{recipe|5524}
Ji24.lt

Naujausi straipsniai