Sergejus Maslobojevas-Kuvalda atvėrė savo virtuvės duris: apie režimą ir sveikų alternatyvų atradimus

Sergėjus Maslobojevas su šeima / Organizatorių nuotr.
Sergėjus Maslobojevas su šeima / Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2018-07-13 13:26
AA

Vienas tituluočiausių kovotojų Lietuvoje, kovos be taisyklių meistras bei daugkartinis Pasaulio kikbokso čempionas – šie epitetai apibūdinti gali tik vieną lietuvį – garsiausią kovotoją šalyje Sergejų Maslobojevą. „Kuvaldos“ pravarde žinomas kovotojas apie ringą ir sportą spaudoje ir televizijoje kalba dažnai, tačiau atverti savo namų virtuvės duris ir papasakoti, kaip maitinasi nugalėtojai – ne taip įprasta.

Šį kartą žinomas sportininkas sutiko įsileisti į savo virtuvę ir pripažino – čia karaliauja visai ne jo žmona.

„Su mylimąja skoniai skiriasi, tad gaminu dažniausiai pats sau. Žinoma svari priežastis yra ir tai, jog man tenka valgyti dažnai ne tai, kas man patinka, o tai, ką reikia valgyti, todėl pats galiu viską pasidaryti daug greičiau ir labai gerai žinau, kad gaunu reikalingų medžiagų atsistatymui po treniruotės bei gerai savijautai“, –pasakoja sportininkas, atskleisdamas, jog mėgiamiausias čempiono patiekalas – pusžalis jautienos išpjovos kepsnys su šviežiomis daržovėmis, o tobula vakarienė tokia, kurią pavalgius miegoti eitų neapsunkusiu skrandžiu.

Sergejus Maslobojevas / Organizatorių nuotr.

S. Maslobojevas prisimena, jog anksčiau, kai turėdavo daugiau laiko, eksperimentavimas virtuvėje jam buvo vienas malonumas, o ir gaminti tuomet mėgdavo daug ir riebiai.

Ir nors laisvu nuo varžybų periodu kovotojas savęs varžyti nelinkęs, S. Maslobojevas pripažįsta – artėjant varžyboms griežtas rėžimas yra viena svarbiausių dedamųjų sėkmingame sportininko kelyje.

„Artėjant varžyboms mano mityba susiaurėja. Mažinu angliavandenių kiekį ir nors jų man reikia daug, bandau apsieiti su baltymais bei riebalais, o angliavandenius vartoti tik ryte, darydamas kokteilį su avižomis, vaisiais, žalia arbata. Dienos metu mano racione tik mėsa, žuvis ir daržovės“, – kovotojo mitybos principus atskleidžia S. Maslobojevas, patvirtindamas, jog jo kelias į gerą savijautą bei „lengvumą“ – daržovių ir vandens kiekio didinimas.

Vis tik sveikai gyvensenai ir subalansuotai mitybai pastaraisiais metais tapus nauju mados klyksmu, laikytis griežto rėžimo artėjant varžyboms tapo kur kas lengviau.

Indrė Kavaliauskaitė Vita Jakutienė, Sergejus Maslobojevas ir Mindaugas Stasiulis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Labai mėgstu mėsą, o ypač – praktiškai žalią. Todėl šita sveikos mitybos sudedamoji dalis pabosti man negali – juk pasirinkimo ir gaminimo būdų daugybė. Vienintelė problema yra ta, kad antra sveikos mitybos sudedamoji dalis daržovės. Tai tikrai nėra mano mėgstamiausias garnyras, o kas kartą sugalvoti jų naują patiekimo būdą ir padaryti jas „skanesnes“ man, dievinančiam mėsą su bulvėmis, pakankamai nelengva“,- pripažįsta S. Maslobojevas, išduodamas, kad per daugelį metų profesionaliame sporte, parduotuvių lentynose dažnai ieškodavo įvairių šio garnyro alternatyvų.

„Pirmadienį daržovės žalios, antradienį troškintos, trečiadienį pjaustytos į salotas, o ketvirtadienį fantazija pradeda sekti, skoniai pabosti, o tada visai netyčia pabandai parduotuvėse neseniai atrastus „VegBurger“ daržovainius. Tada supranti, kad likusias keturias savaitės dienas turėsi, ką valgyti“, – juokiasi kovotojas, neseniai atradęs Lietuvą pasiekusią naujieną – unikalius keturių skirtingų skonių daržovių paplotėlius, tinkančius tiek ruošiant suvožtinius, tiek valgant vienus ar pabodusių daržovių garnyrą pakeičiant nauju, sveiku, tačiau išraiškingu skoniu.

Sergejus Maslobojevas / Manto Repečkos nuotr.

„Kai mėsą valgau su daržovėmis, jis daug greičiau susivirškina, suteikia energijos, jaučiuosi lengvai, o pavalgęs iškart galiu važiuot sportuoti“, – geros savijautos receptą sportuojant įvardina S. Maslobojevas.

Šiuo metu kovotojas svečiuojasi Malaizijoje, kur kovos didžiausios Azijoje ir vienoje didžiausių visame pasaulyje organizacijų „One Championship“ turnyre. Liepos 13 dieną jo laukia ypatinga kova su Prancūzijos atstovu Florent Kaouchi, su kuriuo kovoti teks svorio kategorijoje iki 93 kilogramų. Įprastai daugiau sveriančiam S. Maslobojevui teks ir vėl grįžti į rimtą mitybos rėžimą.

Simona Starkutė ir Sergejus Maslobojevas / Nerijaus Šabanausko nuotr.

„Normalus mano svoris 96 kilogramai, todėl teks šiek tiek pasispausti su maistu ir nusimesti tuos kelis kilogramus, nenualinant organizmo bei palaikant raumeninę masę. Valgiaraštis ir vėl aiškus – mėsa ir daržovės“, – šypsosi sportininkas, išdavęs, kad į lagaminą įsimetė ir kelis mėgiamiausius daržovainius.