„Selfstation“ įkūrėja Jurgita Malakauskaitė dalijasi mėgstamo skanėsto receptu

Fotosesijos akimirka/A. Minkevičiaus nuotr.
Fotosesijos akimirka/A. Minkevičiaus nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2019-12-26 12:32
AA

„Selfstation“ studijos įkūrėja Jurgita Malakauskaitė laikosi tradicijos – tiek prieš Šv. Kalėdas, tiek prieš Naujuosius metus kartu su savo mama Irena bei dukra Urte ne tik kartu gamina, bet ir įsiamžina fotosesijoje.

„Tai – jautrus laikotarpis, kai nori to ar nenori, bet susimąstai apie atliktus darbus, šalia esančius artimuosius, gyvenimo siekius. Visi žinome, kad šiuolaikinio žmogaus tikslas turėtų būti ne uždirbti kuo daugiau pinigų, o mėgautis akimirka, skirti laiko aplinkiniams“, – sakė viena žinomiausių Lietuvos plaukų stilisčių.

„Šįmet mūsų bendras ruoštas gardumynas – imbieriniai sausainiai. Juos gaminame bent kartą per kelias savaites, nes tai – tarsi žiemos simbolis, leidžiantis visai šeimai pabūti kartu. Ir kuo dažniau tai darome, tuo artimesni esame. Tam, kad pabūti kartu, mums Kalėdų laukti nereikia“, – sakė pašnekovė.

Malakauskaitė dalijasi ir savo mėgstamo skanėsto receptu. Paruošti sausainiams reikia 2 stiklinių cukraus, 6 stiklinių miltų, 250 gramų sviesto arba margarino, 3 kiaušinių, 1 stiklinės medaus, 2 arbatinių šaukštelių sodos ir tiek pat cinamono, 1 arbatinio šaukštelio imbiero, torto pabarstukų. Glajui – 1 kiaušinio baltymas, 4 – 5 valgomieji šaukštai cukraus pudros, 1 arbatinis šaukštelis citrinų sulčių.

Pirmiausia reikia ištirpinti medų ir sviestą. Tuomet išplakti kiaušinius su cukrumi, sumaišyti juos su medaus ir sviesto mase, soda, cinamonu, imbieru. Laipsniškai įmaišyti miltus. Gautą tešlą šaldytuve palaikyti tris valandas. Tuomet iškočiojus tešlą suformuoti sausainius. Jie iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepami 10 minučių.

Temos: