Sekmadienį svečius ir namiškius vaišiname patiekalais dubenėliuose

Maži omletai indeliuose / Astos Černės nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-11-12 12:00
Sekmadienis – susiėjimų diena. Norisi pavalgyti kažko sotaus, tačiau skanaus. Šįkart siūlome mums įprastus patiekalus gaminti šiek tiek kitaip

Kugelis su kumpiu

1 kg bulvių, 300 g kumpio, 100 g grietinės, 2 svogūnai, stiklinė pieno, 2 kiaušiniai, šaukštas aliejaus, pagal skonį druskos, pipirų.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C.
  • Kumpį susmulkinkite kubeliais. Svogūnus nulupkite, smulkiai sukapokite.
  • Nulupkite bulves, sutarkuokite jas tarkavimo mašina ar smulkia trintuve.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejaus. Pakepinkite svogūnus ir kumpelį apie minutę dvi ir galiausiai supilkite pieną ir užvirinusi išjunkite.
  • Bulves užplikykite pienu su svogūnais ir kumpelio gabalėliais. Išmaišykite.
  • Kiaušinius sumaišykite su druska ir pipirais, įsukite grietinę. Masę gerai sumaišykite su bulvių tarkiais ir išdalykite į indelius.
  • Juos uždenkite, šaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą ar ilgiau. Prieš kepimo pabaigą dangtelius nuvožkite, kad apskrustų viršus. Ar kugelis iškepė, patikrinkite mediniu iešmeliu.
  • 4 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 15 min.
Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Plovas indeliuose

300 g kiaulienos ar kitos mėsos, 2 stiklinės ryžių, 200 g morkų, svogūnas, 2 skiltelės česnako, šaukštas aliejaus, pagal skonį druskos, pipirų, kitų prieskonių.

  • Ryžius užpilkite vandeniu ir brinkinkite apie valandą.
  • Mėsą supjaustykite kubeliais. Pagardinkite prieskoniais.
  • Svogūną nulupkite ir smulkiai sukapokite. Morkas stambiai sutarkuokite. Išspauskite česnakus.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus, česnakus ir morkas.
  • Kai pasklis aromatas, nukaiskite ir išgriebkite prieskonius. Toje pačioje keptuvėje maišydama apskrudinkite ir mėsos gabalėlius. Pagal skonį berkite druskos, pipirų, kitų prieskonių.
  • Į indelius pirmiausia sukrėskite apkepusią mėsą, tada klokite morkų ir svogūnų sluoksnį, galiausiai suberkite išbrinkusius ryžius.
  • Į kiekvieną indelį įpilkite po stiklinę vandens, berkite druskos ir pipirų. Uždengusi troškinkite orkaitėje apie 45 min.
  • 4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.
Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Avienos troškinys

6 bulvės, 2 didelės morkos, svogūnas, 500 g avienos ar kitos mėsos, šaukštas sviesto, 2 kubeliai sultinio, 4 laurų lapai, 4 šaukštai pomidorų padažo, 50 g grietinės, pagal skonį druskos, pipirų, kitų prieskonių.

  • Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į indelius.
  • Sultinio kubelius ištirpinkite dviejose stiklinėse vandens. Į kiekvieną indelį ant bulvių užpilkite po pusę stiklinės sultinio.
  • Morkas supjaustykite kubeliais ir suberkite ant bulvių. Įmeskite po laurų lapelį.
  • Svogūną nulupkite ir smulkiai sukapokite (jei mėgstate, galite supjaustyti pusžiedžiais), sužerkite ant morkų.
  • Mėsą supjaustykite kubeliais, įtrinkite druska ir pipirais. Pakepinkite svieste.
  • Į indelius suberkite mėsos gabalėlius, krėskite po šaukštą pomidorų padažo ir grietinės. Galiausiai aplaistykite virintu vandeniu, kad apsemtų mėsą.
  • Uždengtus indelius šaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite maždaug valandą. Išmaišykite pomidorų padažą ir grietinę, dar patroškinkite apie 20–30 minučių.
  • Paragaukite. Jei trūksta prieskonių, pagardinkite patiekalą.
  • 4 asmenims. Pagaminsite per 1,5 val.
Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Prancūziškas daržovių troškinys „Ratatouille“

175 g pomidorų pastos, svogūnas, 3–4 skiltelės česnako, 4 šaukštų aliejaus, nedidelis baklažanas, 2 mažos cukinijos, 4 pomidorai, šaukštelis šviežių čiobrelių lapelių, petražolių arba bazilikų, pagal skonį druskos ir pipirų, aliejaus.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Indelius ištepkite aliejumi.
  • Svogūną smulkiai sukapokite, česnakus sutraiškykite.
  • Baklažaną supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 30 minučių. Taip pat plonai supjaustykite cukinijas ir pomidorus.
  • Atsargiai nuspauskite baklažanų skystį ir suberkite juos su cukinijomis ir pomidorais į dubenį. Užpilkite aliejaus ir atsargiai išmaišykite – griežinėliai turi būti pasidengę plonu aliejaus sluoksniu.
  • Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, suberkite svogūnus ir maišydama kepinkite iki skaidrumo. Sužerkite česnakus ir dar pakepinkite minutę. Nukėlusi nuo ugnies sumaišykite su pomidorų pasta, 3–4 stiklinėmis vandens ir šaukštu aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Sukrėskite padažą į indelius, išlyginkite paviršių.
  • Dailiai vieną paskui kitą išdėliokite daržovių griežinėlius. Dar kartą pašlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir žalumynų. Uždenkite indelius folija ar dangteliais ir kepkite apie 45 minutes.
  • 4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.
Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vakarienei – daržovių pyragas

Ji24.lt

Naujausi straipsniai