Sekmadienį drąsiausi vilniečiai buvo kviečiami ragauti judančių gyvių

„Turgus 2.0” kvietė paragauti neįprasto maisto / Irmantas Gelūnas/Fotobankas
„Turgus 2.0” kvietė paragauti neįprasto maisto / Irmantas Gelūnas/Fotobankas
Šaltinis: Žmonės
2018-09-02 17:23
AA

Paskutinį vasaros sekmadienį startavęs bendruomeniškumo ir gastronomijos festivalis „Turgus 2.0” sulaukė itin daug dėmesio ir palaikymo iš sostinės gyventojų bei miesto svečių. Šį sekmadienį gatvės maisto turgus grįžo su dar daugiau įvairovės bei metė naują iššūkį: renginio tema buvo – drąsus maistas.

„Tvarkydami šiukšles po pirmojo „Turgus 2.0” patyrėme keistą dalyką. Mesdami jas į konteinerius supratome, kad jos kvepia skaniai. Nors ten ir buvo atliekos, bet tai buvo kokybiškų produktų atliekos. Tai mus privertė susimąstyti apie tai, kur vis dėl to yra gastronomijos ribos, jei net šiukšlės kartais kvepia skaniai”, – apie tai, kaip gimė idėja antrojo renginio temai pasakojo vienas iš renginio organizatorių Dominykas Čečkauskas.

„Turgus 2.0” kvietė paragauti neįprasto maisto / Irmantas Gelūnas/Fotobankas
„Turgus 2.0” kvietė paragauti neįprasto maisto / Irmantas Gelūnas/Fotobankas

Renginio organizatoriai šio sekmadienio turgaus lankytojų ir dalyvių nusprendė pasiteirauti, kas jų nuomone yra ar turi būti valgoma ar nevalgoma apskritai, todėl neatsitiktinai pasirinkta tema – „drąsus maistas”.

Turguje dalyvavo ūkininkai, auginantys neįprastus padarus ar spaudžiantys ypač aromatingus sūrius, „Austrių maestro” kvietė vaišintis retomis jūros gėrybėmis, maisto vagonėlių ir pop-up restoranų šefai siūlė išmėginti neįprastus skonių derinius, o „Turgus 2.0” kulminacija tapo vabzdžių degustacija.

„Turgus 2.0” kvietė paragauti neįprasto maisto / Irmantas Gelūnas/Fotobankas
„Turgus 2.0” kvietė paragauti neįprasto maisto / Irmantas Gelūnas/Fotobankas

Organizatoriai pasakojo, kad patiems drąsiausiems savo lankytojams kartu su renginio draugais „Insektariumas” paruošė retą progą Lietuvoje paragauti įvairių rūšių vabzdžių, o mažesniems turgaus lankytojams apžiūrėti gyvus vabalus. Turgaus meniu sekmadienį galėjote rasti: šilkverpių lervas, juodąsias skruzdėles, svirplius, didžiuosius milčius, ir dar daugelį kitų skanėstų.

Bendruomeniškumo ir gastronomijos festivalis „Turgus 2.0” (21 nuotr.)
+15