Savaitgalio valgiaraščiui – 10 gaivių salotų receptų

Karštos vištienos salotos / Fotolia nuotr.
Karštos vištienos salotos / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-05-18 09:05
AA

Atėjo tas metas, kai daugeliui iš mūsų nesinori sunkių, riebių patiekalų. Jei esate viena iš tokių, kviečiame prisijungti prie gausaus salotų gerbėjų būrio!

Karštos vištienos salotos

  • Vištienos krūtinėlė: 1 vnt. 
  • Ttrečdalis kininio kopūsto
  • Morkos: 1 vnt.
  • Saliero stiebas: 1 vnt. 
  • Vyšniniai pomidoriukai: 4 vnt. 
  • Sojų padažas: 2 valg. š.
  • Balzaminis actas: 1 valg. š.
  • Ryžių actas 1 valg. š.
  • Rudasis cukrus: 1 valg. š.
  • Sezamų aliejus: 1 arbat. š.
  • Sezamo sėklos: 50 g
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji malti pipirai: pagal skonį.

Kaip gaminti

1. Morką nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, salierą – griežinėliais, kininį kopūstą – juostelėmis.

2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sudėkite į keptuvę, tada supilkite balzaminį ir ryžių actą, sojos padažą, suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol pusė padažo nugaruos, šiek tiek sutirštės, o vištiena apskrus.

3. Tada sumeskite morkų šiaudelius, salierų griežinėlius ir kepinkite juos apie 5 min.

4. Galiausiai suverskite kininį kopūstą, pomidorų puseles ir dar truputį pakaitinkite.

5. Baigdama gaminti salotas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir užberkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų.

{recipe|576}
{recipe|602}
{recipe|715}
{recipe|1364}
{recipe|1451}
{recipe|1468}
{recipe|1783}
{recipe|2462}
{recipe|2657}

Neradote salotų, kurias norėtumėte gaminti? IEŠKOKITE DAUGIAU RECEPTŲ!