RUOŠIAME SAVAITGALIO DESERTĄ: Žemės riešutų sviesto triufeliai

Žemės riešutų sviesto triufeliai / Astos Černės nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2013-04-28 08:00
Ar prisimenate vaikystę, kai kiekvienas netyčia spintelėje rastas saldainis sukeldavo didžiausią džiaugsmą? O tą vaikišką naivumą, kai slėpdavote suvalgytų saldainių popierėlius už pagalvės kuo nuoširdžiausiai tikėdami, kad apie jūsų radinį niekas niekada nesužinos? Saldainiai – vienas iš tų gardėsių, kurie dažnai savy slepia daug nostalgiškų prisiminimų...

Tik štai dabar, priešingai nei vaikystėje, ne visi saldainiai yra supakuoti į blizgius popierėlius. Be to, dažniausiai tie, kurie nėra supakuoti, yra keliskart prabangesni. Ir jie turi savo vardą... Tai – triufeliai. Klasikiniai triufeliai pirmą kartą pagaminti 1895 m. Prancūzijoje. Jie daromi iš juodojo šokolado, apliejami šokolado glaistu ar apibarstomi kakavos milteliais. Tokie triufeliai patiks visiems klasikos ir šokolado gerbėjams, nes iš kitų desertų išsiskiria ypač sodriu šokolado skoniu. Tradiciniai karčiai saldūs triufeliai tiesiog tirpsta burnoje ir tikrai nepalieka abejingų. Vieni juos įsimyli, o kiti ieško šiek tiek lengvesnių, naujų ir kitokių skonių.

Gera žinia, kad šiandien triufelių skonių ir rūšių yra be galo daug! Net patys išrankiausi gali rasti ar susikurti tokius, kurie akimirkai atimtų žadą, ir rankos pačios tiestųsi dar vieno... ir dar vieno...

Šie – žemės riešutų sviesto triufeliai – visiškai atims protą žemės riešutų sviesto mėgėjams. Šis skonis čia itin intensyvus, o su šokolado glaistu jis atsiskleidžia dar šiek tiek kitokiomis – dar puikesnėmis – spalvomis. Labai švelniai sūrstelėjęs žemės riešutų sviestas ir saldus šokoladas – tiesiog tobulas skonių duetas didžiausiems smaližiams! 

{recipe|2691}

Kviečiame rinktis ir iš kitų triufelių rūšių:

{recipe|315}{recipe|1063}{recipe|1223}{recipe|2479}{recipe|3330}{recipe|3882}
Ji24.lt

Naujausi straipsniai