Savaitės vieta: indiška ir šiuolaikiška

Gasparas Fernandesas / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.
Gasparas Fernandesas / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
2015-12-11 11:21
AA

Dar viena nauja vieta Vilniuje, kurios šeimininkas nori, kad lankytojai čia jaustųsi kaip namuose. „Gaspar‘s“ restorane nedaug vietos, nėra įprasto milžiniško baro, jei ištroškai, gali ir pats vandens įsipilti iš čiaupo ar, jei neturi, ką veikti, kyštelėti nosį į virtuvę. O joje šeimininkauja pats savininkas, indų ir portugalų kilmės Gasparas Fernandesas, šį miestą atradęs dėl meilės moteriai.

„Regis, žmonėms patinka mano ruošiamas maistas, – šypsosi Gasparas, pristatantis modernią indišką virtuvę. Prieš atvykdamas į Lietuvą jis dirbo įvairiuose Didžiosios Britanijos restoranuose, viešbučiuose, yra ruošęs patiekalus ir garsenybėms, tarkim „Manchester United“, „Chelsea“ futbolo žaidėjams ar žinomiems aktoriams. 

Gasparas gimė Goa valstijoje Indijoje, tačiau didžiąją gyvenimo dalį praleido Anglijoje. Meilė baltarusei Kristinai, jau penkerius metus gyvenančiai Vilniuje, jį atginė į Lietuvą. Ir nors, kaip šypsosi 25-erių metų naujojo restorano savininkas, čia jis uždirba maždaug 65 proc. mažiau nei gyvendamas Didžiojoje Britanijoje, reikalai po truputį įsivažiuoja. 

Restoranas „Gaspar's“ / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

„Gaspar‘s“ restoranas – tai modernios indiškos ir europietiškos virtuvės derinys. Virtuvės šefas naudoja daug indiškų prieskonių, kuriuos jam giminės siunčia iš Goa, siūlo paragauti aukštos kokybės arbatos, tėvų siunčiamos iš Anglijos. Beje, prekės ženklo neišduoda, tik prasitaria, jog ją mėgsta net britų žvaigždės.

Restoranas „Gaspar's“ / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

Čia galima gauti patiekalų, kurių nerasite tradiciniame indų restorane, aplinka bei viduje skambanti muzika irgi niekuo neprimena šios Pietų Azijos valstybės. Greičiau – modernius, šiuolaikinius jaunų žmonių namus, kuriuose skaniai gaminama. Bent jau visi „Gaspar‘s“ darbuotojai stengiasi sukurti tą svetingų namų jausmą. 

Restoranas „Gaspar's“ / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

Nedidelėse patalpose didžiuliais langais vienu metu gali susėsti 30 žmonių – savininkas ir nenorėtų didesnio restorano: „Man nepatiktų labai didelis su šimtu vietų. Nors galbūt jį turėti ir labiau apsimokėtų dėl verslo, tačiau neliktų aistros darbui. Čia jaučiuosi kaip savo vilnietiškuose namuose.“

Restoranas „Gaspar's“ / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

Naujojo restorano virtuvės šefas ir savininkas juokiasi, kad pradėti verslą Lietuvoje nebuvo labai paprasta – „ryškiai per daug popierizmo“. Tačiau sako, jog jei atidarinėtų antrą restoraną, būtų kur kas lengviau. Tiesa, kol kas plėstis nežada – nebent vasarą prie įėjimo bus pastatyti keli staliukai. Tačiau aplinkiniai (o gal ir tolimesnių rajonų) gyventojai jau pratinasi čia užsukti dienos pietų, vakarienės ar visą dieną trunkančio sekmadieninio brunch‘o. 

Restoranas „Gaspar's“ / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

Darbo laikas: I-VI 11.30–23 val., VII 10-17 val.
Dienos pietūs: 6,5 €
Populiariausias patiekalas: „Gasparo mamos vištienos karis su ryžiais“ – 9,50 €
Populiariausias desertas: morkų chalva – 3,50 €
Populiariausias gėrimas: angliška pipirmėčių arbata (du puodeliai vienam) – 3 €
Adresas: Pylimo g. 23–3, Vilnius

Restoranas „Gaspar's“ / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.