Saldžiam savaitgaliui – tobuli sausainiai su šokolado gabaliukais

Sausainiai su šokolado gabaliukais / „Salotų nenoriu“ nuotr.
Sausainiai su šokolado gabaliukais / „Salotų nenoriu“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2018-04-28 08:13
AA

Nė viena įsimintina istorija neprasidėjo kvietimu pavalgyti salotų. Tinklaraščio „Salotų nenoriu“ autorė Dovilė kviečia skaičiuoti prisiminimus, o ne kalorijas. Šįkart ji dalijasi sausainių su šokolado gabaliukais receptu.

Amerikietiškų kukių receptų esu išbandžiusi ne vieną. Visi neįtikdavo – sausainiai būdavo pernelyg sviestiniai ir kokčiai saldūs. Šitą variantą radau viename amerikietiškame tinklalapyje. Recepto autorius sakė, kad šitie sausainiai tobuli. Ir žinote ką? Jis nemelavo.

Reikės

  • 300 g miltų

  • 175 g minkšto sviesto

  • 150 g rudojo cukraus

  • 250 g šokolado lašų arba kapoto šokolado

  • 10 g vanilinio cukraus

Izraelio atstovas IMRI / Luko Balandžio / 15min nuotr.
  • 2 kiaušinių
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • Gaminame

    1 žingsnis: dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.

    2 žingsnis: išplakame mikseriu sviestą su cukrumi ir vanile. Plakame, kol gauname purią sviestinę masę.

    3 žingsnis: įmušame vieną kiaušinį į sviesto masę ir viską gerai išplakame. Įmušame antrą kiaušinį ir vėl viską išplakame.

    4 žingsnis: pamažu beriame miltus, viską maišome mentele. Kai visi miltai sudėti, suberiame šokoladą. Vėlgi viską išmaišome.

    5 žingsnis: šaukštu dedame tešlą į skardą, formuojame sausainius. Paliekame didesnius tarpus, nes kepdami sausainiai plėsis.

    6 žingsnis: kepame 180 laipsnių temperatūroje 10-15 min., kol sausainiai įgaus gražią auksinę spalvą. Ištrauktus iš orkaitės dedame ant tinklelio ir leidžiame atvėsti. Skanaus!

    Daugiau receptų rasite www.salotunenoriu.com

    Sausainiai su šokolado gabaliukais / „Salotų nenoriu“ nuotr.