Saldžiam savaitgaliui: sveikesni skanėstai

Saldumynai prie kavos / Shutterstock nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2013-11-16 09:00
Sausainiai – ne pats sveikiausias maistas. Tačiau yra ir tokių saldžių skanėstų, kurie ne tik nekenkia sveikatai, bet ir priešingai – yra jai naudingi. Saujelė riešutų, džiovintų vaisių, avižinių dribsnių, truputis šokolado, šaukštas medaus – ir namai pakvimpa kepiniais, kuriuos valgyti ir skanu, ir sveika!

Kaip keisti įprastus receptus

Sausainių tešlą dažniausiai būna labai lengva pagerinti. Tai ypač aktualu tiems, kurie stengiasi rinktis daugiau naudos organizmui teikiantį maistą.

  • Sausainių tešlą galima pagardinti riešutais. Juose, be kitų vertingų medžiagų, yra širdį stiprinančio seleno, magnio, vertingų omega-3 riebalų rūgščių.
  • Vietoj cukraus verčiau dėti medaus (suprantama, saikingai). Ne veltui medus vadinamas širdies balzamu: fruktozė gerina širdies veiklą ir palaiko jos ritmą, o kitos meduje esančios medžiagos normalizuoja kraujospūdį.
  • Dalį baltų kvietinių miltų galima pakeisti ruginiais, speltos, avižiniais ir pan. Tai – ne tik naujas skonis, bet ir papildomi vitaminai bei mineralinės medžiagos, kurių visai nėra aukščiausios rūšies kvietiniuose miltuose.
  • Nevenkite juodojo šokolado. Jis – puikus geležies, magnio ir kalio šaltinis. Šie mikroelementai būtini gerai širdies veiklai. Ne mažiau svarbu ir tai, kad gabalėlis šokolado gali pagerinti nuotaiką!

Savaitgalio eksperimentams virtuvėje siūlome kelis gardžius skanėstų receptus. 

{recipe|167}{recipe|3780}{recipe|3781}{recipe|3782}{recipe|3783}
Ji24.lt

Naujausi straipsniai