Saldžiam savaitgaliui – Alfo Ivanausko ypatingieji varškėčiai su ledų padažu

Alfas Ivanauskas/Organizatorių nuotr.
Alfas Ivanauskas/Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2018-11-11 12:00
AA

Purūs, burnoje tirpstantys varškėčiai – taip gali atrodyti savaitgalio svajonių pusryčiai, kuriuos Alfas Ivanaukas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas, siūlo pateikti iš bendro indo.

„Pusryčiams mėgstu patiekalus patiekti ne kiekvienam atskirai į lėkštę, o kad prie stalo sėdintys žmonės kabintų jį iš bendro indo. Ši mintis gimė šaltais rudens vakarais su draugais valgant trupininius pyragus, pagardinant juos ledais. Kodėl negalima to paties padaryti su varškėčiai? Įprastą grietinės padažą pakeiskite tuo, kas visiems patinka – ledais“, – pataria A. Ivanauskas.

Pasak jo, šilti ledai tampa išties puikiu padažu, o pats patiekalas – idealus variantas šventiniams pusryčiams, nes yra ne tik skanus, bet ir puikiai atrodo.

Jei neturite šviežių uogų, jas galite keisti šaldytomis. O jei vis tik šalia varškėčių norite grietinės, gardinkite ją medumi ir papuoškime uogomis.

VARŠKĖČIAI PUDINGO IR LEDŲ PADAŽE

Jums reikės:

4 asmenims

500 g varškės

1 kiaušinio

2 šaukštų manų kruopų

1 šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukšto cukraus

1 šaukštelio vanilinio cukraus

1 pakelio vanilės skonio greitai paruošiamo pudingo

500 ml pieno (pudingui)

200 g vanilinių ledų

150 g šviežių aviečių, šilauogių, gervuogių

miltelinio cukraus (papuošti)

aliejaus (kepti)

mėtų lapų (papuošti)

Kaip pagaminti:

1. Varškę sutrinkite su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

2. Suberkite manų kruopas, kepimo miltelius, viską išmaišykite ir palikite tešlą 15–20 minučių pastovėti, kad išbrinktų manai.

3. Išminkykite tešlą ir aliejumi pateptomis rankomis suformuokite nedidelius varškėčius.

Kepkite juos įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Apskrudinkite iš abiejų pusių ir baikite kepti uždengę keptuvę. Išėmę nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

4. Pakaitinkite pieną ir gerai sumaišykite jį su pudingo milteliais, kaip nurodyta ant pakuotės.

Paruoštą pudingą šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite ledus.

5. Varškėčius sudėkite į pudingo ir ledų padažą. Patiekite su turimomis uogomis ir apibarstę milteliniu cukrumi. Jei turite, papuoškite mėtų lapais.