Saldusis batonėlis be gliuteno: būsite sotesni nei suvalgę cepelinų

Saldusis batonėlis be gliuteno / Vegan Pipiras nuotr.
Saldusis batonėlis be gliuteno / Vegan Pipiras nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2018-02-03 09:00
AA

Šiuolaikiniame dėl sveikos gyvensenos pamišusiame pasaulyje nekaloringi ir energijos suteikiantys užkandžiai bei desertai tiesiog karaliauja visose virtuvėse bei maisto knygose. Tinklaraščio „Vegan Pipiras“ autorė Toma dalijasi saldaus batonėlio be gliuteno receptu. Moteris tvirtina, kad suvalgę šio batonėlio būsite daug sotesni nei nuo cepelinų.

Tinklaraščio „Vegan Pipiras“ autorė Toma su vyru / Asmenininio albumo nuotr.

Reikės:

  • 1 stiklinės pūstų ryžių
  • 0,5 stiklinės migdolų
  • 0,5 stiklinės kokoso drožlių
  • 0,5 stiklinės žemės riešutų sviesto (natūralaus, be priedų)
  • 2 v. š. agavų sirupo (tinka ir datulių sirupas)
  • 3 v. š. tirpinto kokosų aliejaus
  • 50 g tirpinto juodojo šokolado

  • Šiek tiek kepintų žemės riešutų

Saldusis batonėlis be gliuteno

Migdolus susmulkinkite S formos smulkintuvu. Į indą supilkite pūstus ryžius, kokoso drožles, riešutų sviestą, sirupą, aliejų ir viską gerai išmaišykite.

Suformuoti norimos formos paplotį. Jį apipilkite tirpintu šokoladu, papuoškite riešutais. Dėkite į šaldymo kamerą kelioms valandoms arba į šaldytuvą per naktį. Ryte supjaustykite ir ragaukite.

Daugiau receptų rasite www.veganpipiras.lt