Rūtos Mikelkevičiūtės pamėgtas moliūgų pyragas: „Vaikai jo laukia kaip Kalėdų senelio“

Mėgstamiausias Rūtos Mikelkevičiūtės šeimos moliūgų pyragas
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2020-10-21 13:57
Laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė rudenį, kai gėrybių derlius itin gausus, mėgaujasi vyro Rolando Remeikio šedevrais. „Gaminti jam patinka ir tą daro labai skaniai“, – giria sutuoktinį žinoma moteris.

Su Žmonės.lt skaitytojais R.Mikelkevičiūtė dalijasi gardžiu moliūgų pyrago receptu. Ji sako, kad nieko nėra geriau, kai rytą iš vonios skubi tiesiai į virtuvę, į kurią vilioja net ne kavos, o puikaus pyrago kvapas. 

„Noriu su jumis pasidalinti ne tik receptu, bet ir emocija. Šitą moliūgų pyragą kepė mano vyras. Tai jo firminis, nepaprastai skanus, minkštas, drėgnas, purus pyragas, kurį drąsiai galime vadinti tradiciniu šeimos pyragu – vaikai jo laukia kaip Kalėdų senelio. Neriebus, damos. O tas kvapas yra kažkoks magiškas – visi namai jo kupini. Atsikeli ryte anksti, o viskas aplink paskendę šiltame minkštume. Nėra kito tikslesnio apibūdinimo. Beje, artėja Helovinas, todėl moliūgėlių dabar nors vežimu vežk – pabandykite, štai receptas“, – vyro kulinariais atradimais dalijasi „Bučiuoju.Rūta“ vedėja.

Mėgstamiausias Rūtos Mikelkevičiūtės šeimos moliūgų pyragas
Mėgstamiausias Rūtos Mikelkevičiūtės šeimos moliūgų pyragas

MOLIŪGŲ PYRAGAS

Reikės:

  • 600 – 800 g miltų;
  • 35 g mielių;
  • puodelio razinų;
  • 2 valgomojų šaukštų sviesto;
  • 3 kiaušinių;
  • puodelio cukraus;
  • puodelio šilto pieno;
  • 400-500 ml išvirtos moliūgo masės.

Gaminimas:

Šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir 1/3 mielių pakelio sumaišome su šiltu pienu. Kambario temperatūroje pakildiname. Du trynius, puodelį cukraus sumaišome su ištirpdytu sviestu. Pamirkome razinas karštame vandenyje. Moliūgą išverdame, nupilame vandenį, sugrūdame ir atšaldome. Masei atšalus, viską sumaišome ir pridedame miltų, kad neliptų prie rankų. Dedame visą masę į kepimo formą ir laukiame, kol pakils. Pakilusią tešlą kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes. Ar iškepė, patikriname mediniu pagaliuku. Vieną likusį kiaušinio trynį sumaišome su cukrumi ir prieš pyragui baigiant kepti, patepame jo viršų. Skanaus!

 

View this post on Instagram

Atsikeli ryte ir dar šlapiais plaukais šiauši į virtuvę! Ne, ne dėl kavos, o dėl pyrago kvapo! Noriu su jumis pasidalinti ne tik receptu, bet ir emocija! Šitą moliūgų pyragą kepiau ne aš – prisipažįstu. Jį kepė mano vyras. Tai firminis jo pyragas, nepaprastai skanus, minkštas, drėgnas, purus ir tikrai galima vadinti tradiciniu šeimos pyragu - vaikai jo laukia kaip Kalėdų senelio! Neriebus, damos! O tas kvapas yra kažkoks magiškas – visi namai kvepia! Atsikeli ryte anksti ir visi namai paskendę šiltame minkštume. Nėra kito tikslesnio apibudinimo. Beje, artėja HAlloween‘as ( nesibarti, jei jis jums nerūpi) , todėl moliūgėlių dabar nors vežimu vežk - pabandykite, štai receptas : ☀️Miltai 600 – 800 gr. ☀️Mielės – 35 gr ☀️Razinos -puodelis, skonio reikalas ☀️Sviestas - 2 dideli šaukštai. ☀️Kiaušiniai – 3 kiaušiniai ☀️Cukrus - puodelis ☀️Moliūgas /išvirtos masės -400 – 500ml ☀️Šaukštas cukraus ir šaukštas miltų, 1/3 mielių pakelio (35 gr) ir šilto pieno (ne karšto) pusė stiklinės . Išmaišykit.Pakildinkite. Kambario temperatūroje. ☀️2 tryniai, cukrus puodelis iš akies, 2 šaukštai ištirpinto sviesto. Išmaišyti. ☀️Trečiam indely razinos karštame vandeny. Pamirkai. ☀️Moliūgas išverdamas. Gausis ‪400 -500‬ ml. Nupili vandenį, sugrūdi, atšaldai. Dabar viską sumaišai ir pridedi miltų, kad neliptų prie rankų. Tada į kepimo formą, kad pakiltų. ☀️Kai pakylą, kepti 180 45 min. stebėti pagaliuku. ☀️Trynį su cukrumi sumaišai ir patepi pyrago viršų link pabaigos. O juokingiausia, kad pagal pyrago valgymą matau kaip žaidžia genai. Pavyzdžiui, aš visada iškrapštau iš pyragų razinas, aguonas arba džiovintus vaisius, nors tu ką – man taip skanu. Ir ką jūs manote- mano sūnus daro tą patį! Palieka pyraguose skyles! Dukra ir vyras - kita stovykla, abu kemša tą tešlą ir niekada jiems nebūna per saldu! O kaip jūs valgote pyragą? Gal turite gerą receptą artėjančiam savaitgaliui? #cake #familylife #happytime #happyfamily

A post shared by Rūta Mikelkevičiūtė (@rutamikelkeviciute) on

Naujausi straipsniai