Rugsėjo 1–ajai kepkime tortą! Net 32 receptai!

Tortas su avietėmis. / Fotolia nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-08-31 17:00
Galite sakyti, ką norite, esą senamadiška, atima daug laiko paruošti, kam kepti, jei galima nusipirkti. Ir vis dėlto ant stalo išdidžiai pūpsantis gražuolis tortas – įspūdingas šventės akcentas. Be to, ruošdamos pačios galėsite būti tikros ne tik dėl gero skonio, bet ir sudėties – jokių neaiškių ingredientų!

Su trapiąja tešla ir šokoladu

Jums reikės: pakuotės šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos, stiklinės migdolų drožlių.

Kremui: 100 g juodojo šokolado, 150 g pieninio šokolado, 100 ml pieno, 4 kiaušinių, šaukštelio cukraus, šlakelio romo, 300 ml riebios grietinėlės, stiklinės aviečių.

Tortui aptepti: 200 g baltojo šokolado, želatinos lapelio, 300 ml grietinėlės, 2 kiaušinių baltymų, pagal skonį vanilinio cukraus.

  • Paruoškite kremą: į puodą su verdančiu vandeniu įstatykite karščiui atsparų indelį, sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir maišydami kaitinkite, kol visiškai išsilydys.
  • Supilkite pieną, išmaišykite iki vientisumo, nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
  • Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi ir įmaišykite į pravėsusią šokolado masę.
  • Taip pat atsargiai įmaišykite ir iki standžių putų suplaktus baltymus.
  • Įsukite ir nuplautas, nusausintas ir kelis kartus per sietelį pertrintas avietes. Supilkite romą.
  • Atskirame dubenyje suplakite grietinėlę ir sudėję į šokolado masę atsargiai išmaišykite. Sukrėskite kremą į plokščią indą ir per naktį šaldykite šaldytuve.
  • Iš kambario temperatūroje atšildytos tešlos iškepkite kelis nedidelius apskritus papločius, juos gerai atvėsinkite, gausiai pertepkite šokoladiniu kremu, ant kiekvieno šokolado sluoksnio berkite sausoje keptuvėje skrudintų migdolų.
  • Paruoškite aptepą: baltąjį šokoladą sulaužykite gabalėliais, ištirpinkite dubenėlyje virš garų.
  • Želatiną užpilkite puse kiekio grietinėlės, o kai išbrinks, nuolat maišydami užkaitinkite, bet neužvirkite ir atvėsinkite.
  • Į ją įmaišykite likusią iki standžių putų išplaktą grietinėlę, vanilinį cukrų, iki standumo plaktus baltymus, šokoladą ir išmaišykite.
  • Aptepkite tortą ir bent 2 val. dar pašaldykite šaldytuve.

Šokoladinis su grietinėlės kremu ir uogomis

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Biskvitui: 100 g migdolų, 3 kiaušinių, 100 g miltų, 80 g kakavos, 50 g sviesto, 60 g mitelinio cukraus, 80 g cukraus, pagal skonį nutarkuotų apelsino žievelių ir vanilinio cukraus.

Kremui: pusės stiklinės cukraus, 200 g juodojo šokolado, 500 ml plakamosios grietinėlės, 3 kiaušinių baltymų, 10 g želatinos, pagal skonį migdolų esencijos.

  • Migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje, sumalkite kavamale, sukrėskite į dubenėlį.
  • Ten pat pagal skonį berkite nutarkuotų apelsino žievelių, vanilinio cukraus, kakavos, cukraus, įmuškite kiaušinį ir įmaišykite kitų dviejų kiaušinių trynius, o baltymus padėkite šaltai.
  • Masę gerai išsukite su tirpintu sviestu, įmaišykite iki standumo su milteliniu cukrumi išplaktus baltymus, po truputėlį berkite miltus ir užmaišykite vientisą tešlą.
  • Ją krėskite į riebalais išteptą nedidelę apskritą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (nevarstydama durelių) apie 30 min.
  • Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir padalykite į tris dalis.
  • Paruoškite kremą: želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens.
  • Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir, ištirpinę vonelėje virš garų, palikite atvėsti.
  • Grietinėlę iki standumo išplakite su cukrumi ir atsargiai įmaišykite į išplaktus baltymus.
  • Pildami plonyte srovele į kremą įmaišykite šokoladą, elektriniu plakikliu išplakite vonelėje virš garų tirpintą ir atvėsintą želatiną, pagal skonį įlašinkite migdolų esencijos.
  • Kremą krėskite į konditerinį švirkštą ar tūbelę ir, dailiai išspausdami, pertepkite biskvito lakštus.
  • Kraštus apibarstykite natūralia kakava, o ant viršaus dėkite mėgstamų kelių rūšių uogų.
  • Tortą patiekite per naktį palaikę šaldytuve.

Su rikota ir trintomis uogomis

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Biskvitui: pusės stiklinės cukraus, 3 kiaušinių, 3 kiaušinių trynių, 4 šaukštų miltų, 3 šaukštų natūralios nesaldintos kakavos, 200 g maltų lazdyno riešutų, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnelio druskos.

Įdarui: 500 g maskarponės, indelio sutirštinto saldinto pieno, šaukšto medaus, 250 ml plakamosios grietinėlės, 3 šaukštų želatinos.

Uogų sluoksniui: 300 g šaldytų vyšnių arba kitokių mėgstamų uogų, šaukšto krakmolo, 2 šaukštų cukraus, šlakelio citrinos sulčių.

  • Užmaišykite tešlą biskvitui: kiaušinius iki vientisumo išplakite su tryniais, cukrumi, kakava ir kepimo milteliais.
  • Pamažėle suberkite persijotus miltus, įmaišykite maltus riešutus, įberkite druskos ir užmaišykite vientisą tešlą.
  • Ją plonu sluoksniu pilkite į kepimo popieriumi išklotą formą išimamu dugnu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
  • Ištrauktą iš orkaitės biskvitą gerai atvėsinkite, galite saikingai pašlakstyti migdolų likeriu.
  • Giliame dubenėlyje iki vientisumo išsukite maskarponę, kambario temperatūroje atšildytą skystą medų, sutirštintą pieną.
  • Želatiną ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens, užkaitinkite, atvėsinkite ir įmaišykite į kremą.
  • Galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  • Kremą pilkite ant biskvito ir tolygiai paskirstykite.
  • Paruoškite uogų sluoksnį: vyšnias atšildykite, nuvarvinkite, išimkite kauliukus, suverskite į puodelį, suberkite cukrų, pakaitinkite ant ugnies ir įmaišykite šaukšte šalto vandens ištirpintą krakmolą – turi išeiti tiršta masė. Jei ji per skysta, įdėkite dar krakmolo.
  • Ataušinta sutirštėjusia uogų mase aplietą tortą per naktį laikykite šaldytuve.
  • Patiekite supjaustytą dailiais gabalėliais su šaldytomis arba šviežiomis vyšniomis.

Su sausainiais ir uogomis

Mariaus Žičiaus nuotr.
Mariaus Žičiaus nuotr.

Jums reikės: maždaug 12–14 sausainių „Damų piršteliai“, po 300 g maskarponės ir riebios varškės, 5 šaukštų cukraus, 100 ml riebios grietinėlės, pagal skonį citrinos sulčių ir nutarkuotų citrinos žievelių, vanilinio cukraus, 500 g mėlynių, šilauogių ar kitų mėgstamų uogų, pakuotės uogų želatinos, miltelinio cukraus (apibarstyti).

  • Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, sumaišykite su maskarpone ir elektriniu plakikliu iki vientisumo išplakite su vanile, citrinos sultimis ir žievelėmis.
  • Grietinėlę išplakite iki standžios masės, šaukštu kabindami iš apačios į viršų įmaišykite į maskarponės ir varškės kremą.
  • Į apskritą torto formą krėskite varškės kremą taip, kad liktų laisvi krašteliai sausainiams. „Damų piršteliais“ dailiai apklijuokite kremo masę, įstatydami juos vieną šalia kito.
  • Uogas perrinkite, nuplaukite, nusausinkite, suberkite ant torto ir apliekite uogų želatina pyragams, kurią lengvai paruošite pagal nurodymus ant pakuotės.
  • Tortą per naktį palikite šaldytuve, prieš tiekdami nuimkite formos kraštus, viršų apibarstykite milteliniu cukrumi, o ant sausainių dailiai užriškite kaspinėlį.

Morengų su kavos kremu

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 8 kiaušinių baltymų, 2 stiklinių cukraus, 2 šaukštų krakmolo, 500 ml plakamosios grietinėlės, pagal skonį vanilinio cukraus, mėgstamo uogų sirupo, citrinos sulčių, stiklinės migdolų drožlių (apibarstyti).

Kavos kremui: 250 g šokoladinio grietinėlės sūrio, 300 ml plakamosios grietinėlės, šaukšto natūralios kakavos, šaukšto tirpios kavos.

  • Baltymus supilkite į gilų dubenį ir elektriniu plakikliu išplakite iki standumo.
  • Suberkite cukrų ir plakite toliau, kol masė taps vientisa.
  • Pagal skonį įspauskite citrinos sulčių ir dar paplakite – turi išeiti labai standus kremas.
  • Ant kepimo popieriumi ištiestos skardos iš suformuokite baltymų paplotį ir dailiai išlyginkite paviršių.
  • Jį pašaukite į iki 130 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite maždaug pusvalandį. Sumažinę temperatūrą iki 100 laipsnių džiovinkite dar valandą. Gerai iškepęs morengas neturi būti patamsėjęs.
  • Paruoškite kremą: grietinėlę sumaišykite su kava ir kakava ir 2 val. palikite, kad prisigertų kvapo. Perkošę per sietelį išplakite elektriniu plakikliu iki standumo.
  • Šokoladinį grietinėlės sūrį krėskite į dubenėlį ir gerai išsukite su grietinėle.
  • Ant dailaus stovo padėtą morengą apliekite šokoladiniu kremu, uogų sirupu, gausiai apibarstykite sausoje keptuvėje skrudintais migdolais ir patiekite.
{recipe|3078}{recipe|3663}{recipe|3749}{recipe|3857}{recipe|3875}{recipe|3911}{recipe|3932}{recipe|3968}{recipe|4054}{recipe|4100}{recipe|4252}{recipe|4410}{recipe|4463}{recipe|4504}{recipe|4514}{recipe|4648}{recipe|4698}{recipe|4702}{recipe|4706}{recipe|4735}{recipe|4736}{recipe|4753}{recipe|4754}{recipe|4947}{recipe|5059}{recipe|5063}{recipe|5308}
Ji24.lt

Naujausi straipsniai