Rudens desertų karalius – obuolių pyragas. Receptai

Obuolių pyragas / Shutterstock nuotr.
Obuolių pyragas / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2016-09-19 15:35
AA

Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio skanumyno receptų galima suskaičiuoti galybes. Įsipilkite šiltos arbatos į termopuodelį ir įsidėkite obuolių pyrago į priešpiečių dėžutę – o ko ne tobulas planas po darbo ar savaitgaliui pasivaikščioti su draugais.

Kiekviena šeimininkė turi savo mėgstamų receptų, tačiau siūlome įvertinti ir galbūt niekada negamintų pyragų. Ar teko kada ragauti nesaldaus obuolių pyrago? Anot įvairių šaltinių, senovėje cukrus būdavo labai brangus, tad jis į kepinius pradėtas dėti tik šiais laikais.

Esant daugiau nei 8000 skirtingų rūšių obuolių, tikrai kiekviena šeimininkė išsirinks mėgstamiausius ir labiausiai tinkančius jų pyragui. Galbūt dėl to, kad visame pasaulyje obuolių yra tiek daug, žmonės jų nemažai ir suvartoja – sakoma, kad vidutiniškai per metus žmogui tenka 65 obuoliai.

Tai puikus užkandis bet kuriuo metu. Rudens metas jų tikrai nepagaili, tad jeigu obuolių turite daug, siūlome jums pasirinkti obuolių pyragus, kuriems pagardinti parinkti papildomi ingredientai tik dar labiau paįvairina šio rudens karaliaus skonį.

Obuolių ir bananų fantazija

Reikės:

  • 3 kiaušinių,
  • 150 g cukraus,
  • 120 g paprasto jogurto,
  • 160 g „Kauno Grūdų“ „Ekstra“ miltų,
  • 1 arbat. š. kepimo miltelių,
  • 1 citrinos,
  • 5 obuolių,
  • 1 banano.

Gaminimas:

Gerai išsukite cukrų ir kiaušinius. Į masę supilkite jogurtą, išmaišykite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite.

Pasiruoškite obuolius – juos nulupkite, išsėklinkite ir supjaustykite kubeliais arba skiltelėmis, apipilkite citrinos sultimis, sudėkite nutarkuotą citrinos odelę ir viską išmaišykite.

Paruoštus obuolius ir plonais griežinėliais supjaustytą bananą sudėkite į tešlą, atsargiai išmaišykite ir supilkite į sviestu pateptą kepimo formą. Kepkite apie 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Iškrovos dienos: kuri efektyviausia – grikių, kefyro, agurkų ar obuolių?

Juodasis obuolių pyragas su šokoladu

Reikės tešlai:

  • 90 g „Kauno Grūdų“ „Ekstra“ miltų,
  • 3 valg. š. kakavos,
  • 125 g sviesto,
  • 5 vvalg. š. cukraus,
  • 0,5 valg. š. vanilės ekstrakto,
  • 1 valg. š. šalto vandens,
  • 2 kiaušinių.

Įdarui:

  • 7 vidutinio dydžio obuolių,
  • 25 g sviesto,
  • žiupsnelio cinamono,
  • 50 g juodojo šokolado,
  • trupučio cukraus.

Gaminimas:

100 g sviesto paliekame sušilti iki kambario temperatūros. Į dubenį įsijojame miltus ir kakavą. Išmaišome ir sudedame sviestą. Galime plakti plaktuvu, kol gausis trupiniai. Sudėkime cukrų ir kiaušinius, vanilės ekstraktą ir vandenį.

Išmaišykite, kol galėsite iš tešlos suformuoti rutulį. Nedidelę dalį tešlos atidėkite šaldymui (30 min.) iš likusios iškočiokite blyną ir jį įdėkite į torto kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

Kol įkais, pasiruoškite įdarą – nulupkite nuo obuolių žieveles ir supjaustykite vaisius gabaliukais. Puode ištirpinkite įdarui paliktą sviestą, įdėkite šaukštelį cinamono, šokoladą. Viską pavirkite šiek tiek.

Į tešla išlotą torto kepimo formą sudėkite įdarą. Iš likusios atšaldytos tešlos suformuokite dangtį pyragui. Kepkite 35–40 minučių 175 laipsnių temperatūroje.

Nesaldus nekeptas obuolių pyragas

Reikės:

  • 0,5 stiklinės cukraus,
  • 4 pakelių paprastų sausainių,
  • 200 g sviesto,
  • 3 valg. š. želatinos,
  • 8–10 didelių obuolių.

Gaminimas:

Obuolius sutarkuokite smulkia trintuve. Išmirkykite želatiną obuolių sultyse. Į išmirkytą želatiną supilkite tarkuotus obuolius, išlydytą sviestą, cukrų.

Į torto kepimo formą dėkite sluoksnį netrupintų sausainių ir sluoksnį obuolių košės, taip sluoksniuojame iki pat viršaus. Paskutinį sluoksnį dėkite košės ir papuoškite trupintais sausainiais. Pyragą palaikykite šaldytuve, kol sustings.

Paprastas ir greitas obuolių pyragas

Reikės:

  • 200 g „Kauno Grūdų“ „Ekstra“ miltų,
  • 200 g sviesto,
  • 200 g cukraus,
  • 7 vidutinio dydžio obuolių.

Gaminimas:

Sviestą ištirpinkite, supilkite miltus bei cukrų ir viską gerai išmaišykite. Jeigu masė išeina per skysta – galima šiek tiek daugiau įberti miltų.

Obuolius nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Jas sudėkite į kepimo skardą. Jeigu labai mėgstate obuolius – galite jų dėti ir daugiau, keliais sluoksniais. Supilkite paruoštą masę ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Patiekti galite ir su vaniliniais ledais.

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 produktų, kurie sudegina daugiau kalorijų nei patys turi

Daugiau obuolių pyrago Ji24 receptų:

{recipe|1317}
{recipe|3721}
{recipe|538}
{recipe|934}
{recipe|3838}
{recipe|1889}
{recipe|2354}
{recipe|4629}
{recipe|2356}
{recipe|90}
{recipe|2757}
{recipe|1959}
{recipe|2362}
{recipe|2214}
{recipe|2522}
{recipe|2366}