Rudeninės receptų knygos pristatyme Liucina Rimgailė domėjosi sveikesne mityba

Knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ pristatymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ pristatymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2016-09-27 18:28
AA

Antradienio vakarą Renata Ničajienė bičiuliams ir bendraminčiams pristatė naujausią savo knygą „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“. Į jaukų vakarą susirinko būrys kviestinių svečių, tarp kurių – ir žinomi žmonės. Knygos pristatymas sudomino ir verslininkę Liuciną Rimgailę.

Knygos pristatymą R.Ničajienė surengė sostinės restorane „The Owls“. Pakviestiems svečiams autorė dėkojo už palaikymą visus metus, per kuriuos buvo išleistos keturios serijos „Gero maisto dienoraštis“ knygos, bei vaišino savo pačios keptais saldžiais daržovių pyragais.

Vakaro nepraleido būrys ištikimų R.Ničajienės knygų skaitytojų, tarp jų – ir savo kepyklėlę Vilniuje atidariusi Liucina Rimgailė.

Bendraudama su Žmonės.lt L.Rimgailė pasakojo pastaruoju metu receptų knygų į savo lentyną padedanti vis daugiau. Vis dėlto aklai kitų idėjomis ji nesivadovauja.

Knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ pristatymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

„Receptų dažniau ieškau internete, nors turiu ir receptų knygų. Receptai mane įkvepia, bet aklai jais nesivadovauju. Jie padeda sužadinti apetitą – prisižiūri visokių nuotraukyčių, įvertini, kokių produktų reikia, ir imi kurti savo. Tikrai neseku kiekvieno žingsnio pagal receptą“, – Žmonės.lt sakė L.Rimgailė.

Ji atviravo turinti ir R.Ničajienės knygų – Liucinai jos naudingos domintis sveikesne mityba: „Kepyklėlėje siūlome pagal mano receptus pagamintus skanėstus. Dabar pradėjau domėtis receptais be glitimo, laktozės ir panašiai. Tokio pobūdžio knygų mano lentynoje padaugėjo.“

Vakaro metu svečiai ir knygos autorė bendravo apie rudens gėrybių stalą. Ar keičiantis sezonui kinta ir L.Rimgailės mitybos įpročiai?

„Mityba keičiantis sezonui pakinta natūraliai. Žinoma, daržovių mano virtuvėje visada yra, bet rudenį jų būna daugiau. Atėjus rudeniui dažniau susigundau nuvažiuoti į turgelį. Žiemą juk vien parduotuvėje apsipirkinėjame, o rudenį ir vasarą labai malonu prieiti prie kažkur „išdygusio“ prekystalio. Man labai patinka rinktis iš tų produktų, kurie ten taip gražiai būna sukrauti, tokie spalvoti, patrauklūs“, – sakė ji.

Knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ pristatymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Ir nors įprasta manyti, kad šaltaisiais metų sezonais valgome daugiau ir sočiau, todėl tampame kiek sunkesni, L.Rimgailei ši taisyklė, tikina, negalioja.

„Kai noriu, tai ir valgau. Mano svoris nuolat svyruoja: tai dviem ar trim kilogramais daugiau, tai mažiau. Dabar, man atrodo, daugiau. Apetitą man labai kelia stresas. Vieni žmonės, patirdami stresą, negali nieko valgyti, o man priešingai – labai noriu valgyti. Sugebu ir vasarą priaugti svorio! Tad sezonų kaitos su svorio pokyčiais nesiečiau. Nors ir pati pastebiu, kaip keičiasi mūsų klientų norai: žiemą dauguma linksta prie sunkesnio maisto, net desertų. Jei vasarą žmonės nori kuo gaivesnio skonio, daugiau uogų, tai žiemą renkasi šokoladą, riešutų sviestą, karamelę ir panašiai. Organizmui reikia duoti tai, ko jis paprašo“, – svarstė L.Rimgailė.

Apie knygą „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“

Leidinys „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ – šeštoji Renatos Ničajienės knyga apie mitybą. Joje skaitytojams pateikiama informacija apie sveikesnę gyvenseną, taip pat originalūs receptai.

„Kai vos daugiau nei prieš metus pradėjau rašyti „Gero maisto dienoraštį“, labai aiškiai žinojau ko siekiu – supažindinti namuose gaminti mėgstančius žmones su galimybe maitintis natūraliai sveikiau. Man ir jiems pasisekė, jog prie knygos kūrimo sutiko prisidėti dietistė Toma Dvelytė ir dailininkė Inga Dagilė, kurios ne tik padėjo įgyvendinti sumanymą, bet ir leido sukurti bei rinkai pasiūlyti naujo – dienoraščio formato kulinarinę knygą, kuri kiekvienam jos savininkui gali tapti labai asmeniška“, – sakė Renata Ničajienė.

Knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ pristatymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Pasak jos, dienoraščio pojūtį sustiprina knygos dizainerės pasiūlyti ir drauge su komanda įgyvendinti sprendimai: namų aplinkoje pačios Renatos fotografuoti receptai, nuotraukos pateikiamos lengva forma, lyg pažertos iš asmeninio albumo, kiekvienam puslapiui sukurtos unikalios linijinės nespalvotos ir spalvotos iliustracijos, po kiekvienu receptu yra palikta vietos skaitytojo užrašams, knygos popierius leidžia lengvai rašyti net paprastu pieštuku: galima drąsiai išbraukti nemėgiamą prieskonį, užrašyti komentarą, kuris lengvai derės su pieštomis iliustracijomis.

Profesionalius komentarus prie kiekvieno knygoje skelbiamo recepto pateikia knygos konsultantė – dietistė Toma Dvelytė. Jos paruoštais daržovių kokteiliais pirmiausia ir buvo vaišinami knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ pristatymo svečiai. Po koktelių jiems buvo patiektas levandų limonadas. Vakarą vainikavo pačios knygų „Gero maisto dienoraštis“ autorės Renatos Ničaijienės kepti saldūs daržovių pyragai.

Penkis iš jų Renata pagamino pagal receptus iš naujausios savo knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“. Joje, kaip ir ankstesnėse serijos knygose, publikuojama tiek receptų, kiek šis metų laikas turi dienų. Atitinkamai visose keturiose „Gero maisto dienoraštis“ knygose surašyti 365 receptai, kurių gamybos eigą aiškiai aprašė knygos autorė bei vaizdingomis iliustracijomis papildė ne vieną apdovanojimą pelniusi dailininkė Inga Dagilė.

„Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ – šeštoji Renatos Ničajienės kulinarinė knyga. Be šios serijos knygų, skirtų kiekvienam metų laikui, autorė taip pat yra išleidusi „Nostalgiškų skanumynų“ knygą, į kurią sugulė anksčiau Lietuvoje labai populiarių ir daugelio su nostalgija prisimenamų desertų receptai. Pirmoji autorės knyga – „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ papildė ir pratęsė R. Ničajienės jau šešerius metus rašomą maisto tinklaraštį.