Romantiškam piknikui: fantastiški duonos traškučiai su lašiša

Duonos traškučiai su lašiša / Roberto Daskevičiaus („52 kartai“) nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
AA

„Kodėl „52 kartai“? Metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – su savo draugais,“ – maisto ir fotografijos tinklaraštį pristato jo autorius Robertas Daskevičius. Dalinamės „52 kartai“ receptu ir išskirtinėmis nuotraukomis!

Robertas Daskevičius / Tinklaraštis „52 kartai“

Pagaliau vasara ir tas metas, kai galima įgyvendinti mažas svajones ir crazy idėjas, kurioms reikia šilto oro ir vandens. Apie tai ir šis, #26 kartas, žymintis mano projekto vidurį. Kas nenorėtų su draugais ar dviese šiltą vasaros vakarą įmerkti kojų į gaivų upelį ir paragauti vasaros skonių ir spalvų – patiekalų, kuriuose žaidžia šviežios daržovės, uogos ir ryškios spalvos.

Su virtuvės šefu Pauliumi Koncejalovu išsiruošėme į būtent tokią fotosesiją ir kūrėme romantišką „ir aš taip norėčiau“ atmosferą.

DUONOS TRAŠKUTIS SU LAŠIŠA

  • 4 riekės juodos duonos traškučio
  • 200 g rūkytos lašišos
  • 12 raudonų vyšninių pomidorų
  • 8 geltoni vyšniniai pomidorai
  • 8 ridikėliai
  • 4 mažos morkytės
  • Šaukštas grietinės
  • Druskos, pipirų

CITRININIAM UŽPILUI:

  • 2 citrinos
  • 50 g cukraus
  • 7 g druskos
  • 100 ml aliejaus (saulėgrąžų ir alyvuogių per pusę)

GAMINIMAS:

  • Duonos traškutį, kad neslidinėtų, patepkite grietine ir padėkite į lėkštę.
  • Paruoškite daržoves. Pomidorus ir ridikėlius perpjaukite perpus, morkas kelias minutes apvirkite karštame vandenyje.
  • Ant duonos dėkite pjaustytą lašišą, daržoves. Sumaišykite visus užpilo ingredientus ir juo pagardinkite sumuštinį. Pabarstykite druska ir pipirais.
52 kartai / Tinklaraštis „52 kartai“

Skanaus!

Daugiau receptų ir išskirtinių nuotraukų rasite 52kartai.lt

Skaitykite daugiau