Restorano „HBH Vilnius“ savininkės vestuvės: Aida Matulevičiūtė ištekėjo už virtuvės šefo Barinto Čepukaičio

Aidos Matulevičiūtės ir Barinto Čepukaičio vestuvės/Gretos Skaraitienės/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Aidos Matulevičiūtės ir Barinto Čepukaičio vestuvės/Gretos Skaraitienės/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2020-06-20 12:57
AA

Vilniaus Santuokų rūmuose šeštadienį po pusantrų metų draugystės vestuvių žiedus sumainė „HBH“ restoranų tinklo įkūrėjos Rados Matulevičienės dukra, maisto ekspertė, „HBH“ įstaigų Vilniuje ir Druskininkuose vadovė Aida Matulevčiūtė (32) ir virtuvės šefas Barintas Čepukaitis (25). „Esame netradicinė pora, todėl dėl šventės galvos per daug nesukome, nusprendėme po oficialios dalies ypatingą dieną paminėti kaime, kuriame neseniai apsigyvenome“, – šypsojosi nuotaka.

Aidą Matulevičiūtę ir Barintą Čepukaitį suvedė darbas bei meilė maistui. Į Aidą prieš pusantrų metų kreipėsi Anykščiuose esančio Justės Arlauskaitės-Jazzu restorano komanda. Ten konsultacijas teikusi Aida ir susipažino su virtuvės šefu dirbusiu Barintu.

„HBH“ restoranų Vilniuje ir Druskininkuose savininkės Aida Matulevičiūtės ir Barinto Čepukaičio vestuvės (25 nuotr.)
+19

„Pamatėme vienas kitą ir labai greitai tarp mūsų užsimezgė draugystė. Tiesa, Barintui į akį aš kritau greičiau nei jis man. Pradžioje turėjau abejonių dėl amžiaus skirtumo. Praėjus porai dienų po pažinties, vis lindo mintys, ar dėmesį rodantis vaikinas – ne per jaunas“, – pasakojo Aida.

Sakoma, kad amžius meilei ne kliūtis, todėl jausmams užgimti nesutrukdė net Aidai ramybės nedavusios abejonės. Jų santykių išbandymu netrukus tapo kelionė į Ameriką, kuriai pora pasiryžo praėjus keliems mėnesiams nuo pažinties. Aida jau turėjo bilietus skrydžiui už Atlanto, ilgai planavo biudžetą, braižė planą. Netrukus iš Barinto ji sulaukė pareiškimo: „keliaujam dviese!“. Kaip tarė, taip padarė. Mėnesį Aida ir Barintas skersai išilgai maišė Ameriką, aplankė daugiau nei dešimtį valstijų ir įsitikino – kartu jie puiki komanda.

Aidos Matulevičiūtės ir Barinto Čepukaičio vestuvės/Gretos Skaraitienės/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Prieš kelionę Barintas metė darbą, todėl sugrįžęs prisidėjo prie Aidos veiklos. Dabar jie – kaimo gyventojai. Apie 60 kilometrų nuo Vilniaus esančioje gyvenvietėje pora turi savo ūkį, jaukų namelį. Ateityje nori džiovinti, fermentuoti, gaminti maisto produktus ir parduoti juos žmonėms, kurie vertina natūralumą.

Aida džiaugėsi, kad Barintas – tikras ūkininkas. „Greit turėsime kūdikį, skaičiuojame jau aštuntą laukimo mėnesį. Planuojame, kad vyras, gimus vaikui, atsiduos ūkiui ir išeis tėvystės atostogų. Barintas be galo atsakingas, visi šiltnamiai ir kaimo darbai – gula ant jo pečių, nes aš darbo dienomis rengiu paskaitas apie lyderystę, maisto technologijas”, – pasakojo „HBH” restorano Vilniuje vadovė. 

Aidos Matulevičiūtės ir Barinto Čepukaičio vestuvės/Gretos Skaraitienės/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Po oficialios dalies jaunieji išskubėjo į savo restoraną Vilniuje. Ten Aidos sesė pasirūpino, kad svečiai paskanautų ant ugnies keptų šakočių, vėliau visi leidosi su palapinėmis į kaimą, kuriame Aida ir Barintas planuoja savo ateitį.

„Kaime vaišinsimės ėrienos šašlyku, džiuginsime jaunesnę publiką DJ muzika ir tiesiog linksmai leisime laiką. Smagu, kad ir mano mama – prie jaunimo. Būtent ji mums įteiks vieną labai svarbią vestuvių dovaną – elektrą. Šiuo metu savo kaime jos neturime, bet mama pažadėjo viskuo pasirūpinti. Ateityje ši dovana mums labai pravers“, – prieš ceremoniją džiaugėsi Aida.

Aidos Matulevičiūtės ir Barinto Čepukaičio vestuvės/Gretos Skaraitienės/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Moteris pasakojo, kad šventei labiausiai padėjo pasiruošti draugai ir šeima. Pati Aida iš pradžių apie suknelę ir kitus moteriškus dalykus net negalvojo.

„Sesė mane paragino pasipuošti, vis kartojo, kad jei svečiai ruošiasi bei puošiasi, turėčiau ir aš tai padaryti. Pamažu, be jokio streso atsirado ir drabužiai, vaišės, šventinės dienos planas, net transportu bičiuliai pasirūpino“, – atviravo Aida.

Aidos Matulevičiūtės ir Barinto Čepukaičio vestuvės/Gretos Skaraitienės/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Kalbėdama apie šeimą, maisto ekspertė užsiminė ir apie sudėtingus santykius su tėčiu. Šeštadienį vetuvėse jis nedalyvavo. 

„Tai – viena jautri tema. Norėjau išvengti interesų konflikto, todėl apie šventę tėtis tikriausiai net nežino. Nuoširdžiai manau, kad jis manęs nesveikins, pastaruosius metus bandžiau gimtadienio proga tėčiui vis rašyti žinutes, tačiau nesulaukiau jokio atsakymo. Ši tema man – jau nebėra jautri, nes, kai tėvai skyrėsi, buvau paauglė.  Sunkiam etapui įveikti pasitelkiau net psichologų pagalbą. Dabar kartoju, jog toks tas gyvenimas ir jame visko būna. Su vyru gyvename kūdikio laukimu. Turėsime berniuką, auginsime jį gamtos prieglobstyje, esame sūnui jau ir vardą sugalvoję“, – pasakojo nuotaka, rugpjūčio mėnesį sulauksianti dovanos, pakeisiančios jųdviejų su vyru gyvenimus.