Receptas: kiniška vištiena ir salotos

Kiniška vištiena ir salotos / „Ant medinės lentelės“
Kiniška vištiena ir salotos / „Ant medinės lentelės“
Šaltinis: Žmonės.lt
2017-08-26 09:21
AA

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina žada, kad šis kiniškos vištienos bei salotų patiekalas – lyg tiesiai iš restorano virtuvės.

„Ant medinės lentelės“ autorė Kristina / Asmeninio archyvo nuotr.

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė teigia, kad jai norisi gaminti stilingą, akiai patrauklų maistą, atrasti įdomius derinius ir sveikesnes alternatyvas. „Maistas yra vienas svarbiausių mūsų poreikių, kodėl nepavertus jo mažyte švente?“ – klausia Kristina.

2 porcijoms vištienos reikės:

  • 2 vištienos filė gabalėlių arba 4 vištienos blauzdelių mėsos gabalėlių
  • Druskos, pipirų
  • 2 v.š. krakmolo
  • Aliejaus kepimui
  • 1 morkos
  • 1 paprikos
  • saujos šaldytų žirnelių
  • Smulkintų žemės riešutų, juodojo sezamo patiekimui (nebūtina)

Padažui reikės:

  • 50 ml. sojos padažo
  • 20 ml. austrių padažo
  • 1 nubraukto šaukšto krakmolo
  • 1 nubraukto šaukšto cukraus
  • 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 v.š. ryžių acto (tiks ir baltojo vyno actas)
  • 1 a.š. pomidorų pastos (nebūtina, bet suteikia gražaus rausvumo)
  • Druskos, pipirų

Kiniškoms salotoms reikės:

  • 2 agurkų
  • 1 morkos
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 v.š. sojos padažo
  • 1 v.š. ryžių acto
  • 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 v.š. cukraus
  • 1 a.š. sezamo sėklų

Gaminame:

  1. Pirmiausia ruošiame salotas. Morkas ir agurkus sutarkuojame ir sumaišome su trintu česnaku ir kitais padažo ingredientais. Kuo ilgiau salotos stovi – tuo skanesnės tampa.
  2. Vištieną ir daržoves supjaustome kubeliais.
  3. Vištieną sumaišome su krakmolu, druska, pipirais.
  4. Sumaišome visus padažo ingredientus.
  5. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame kepti vištieną. Kepame maišydami apie 10 min.
  6. Kaip vištiena iškepa, pridedame kubeliais pjaustytas daržoves ir žirnelius. Pakepame dar kelias minutes.
  7. Į keptuvę pilame padažą, pamaišome ir pakepame dar minutę.
  8. Patiekiame su ryžiais, pabarsčius smulkintais žemės riešutais ir juodu sezamu.

Dabar dėl austrių padažo. Jau matau kaip vartote akis ir galvojate, kad tikrai jau nepirksite padažo vienam patiekalui, nes po to nebus kur sunaudoti. Noriu paprieštarauti ir nuoširdžiai pasiūlyti – jei kaip ir aš dievinate Azijos skonius, tai oyster sauce yra privalomas paslaptingo ir gilaus skonio suteikiantis ingredientas. Jis suteikia umami daugeliui rytietiškų patiekalų.

P.S. kai paragauji šio patiekalo į galvą šaunanti mintis – tai vaaaa kaip jie tai daro kinų restorane!

* Be gliuteno – naudojame sojos padažą be gliuteno.

    „Ant medinės lentelės“ logo / „Ant medinės lentelės“ nuotr.

    Skanaus!

    Daugiau receptų rasite www.antmedineslenteles.com