Pusryčių keksiukai: greitai ir be jokio vargo pamaitinsite visą šeimą

Omleto keksiukai / „Ant medinės lentelės“ nuotr.
Omleto keksiukai / „Ant medinės lentelės“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2018-01-06 09:00
AA

Šiuolaikiniame dėl sveikos gyvensenos pamišusiame pasaulyje nekaloringi ir energijos suteikiantys užkandžiai bei desertai tiesiog karaliauja visose virtuvėse bei maisto knygose. Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina dalijasi pusryčių keksiukų receptu.

Ne, niekas nepasikeitė – aš vis dar negaliu valgyti nei kiaušinių, nei pieno produktų. Bet tai nereiškia, kad nieko su jais negaminu. Būna kartais, kad reikia pamaitinti visą pulką pusryčiautojų – tokiu atveju šie keksiukai nepakeičiami. Easy peasy, paruošiam per 5 minutes, o iškepa patys orkaitėje. Žodžiu daug, greitai ir be vargo.

„Ant medinės lentelės“ autorė Kristina / Asmeninio archyvo nuotr.

12 keksiukų reikės:

  • Aliejaus skardos tepimui
  • Pusės svogūno
  • Pusės raudonosios paprikos
  • 5 karštai rūkytų dešrelių arba mėgstamo kumpio
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 8 kiaušinių
  • 100 ml pieno
  • 0,5 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirų
  • Svogūno laiškų patiekimui
Omleto keksiukai / „Ant medinės lentelės“ nuotr.

Gaminame:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Keksiukų formeles ištepame aliejumi, kad keksiukai nekibtų.
  3. Daržoves susmulkiname kubeliais, dešreles supjaustome žiedeliais, sūrį sutarkuojame.
  4. Į kiekvieną formelę beriame svogūno, paprikos, dešrelių, sūrio.
  5. Indelyje suplakame kiaušinius su pienu, druska ir pipirais.
  6. Į kiekvieną formelę pilame kiaušinio plakinį.
  7. Kepame 20 minučių.
  8. Patiekiame pabarstę svogūno laiškais.
„Ant medinės lentelės“ logo / „Ant medinės lentelės“ nuotr.

Daugiau receptų rasite www.antmedineslenteles.com