Per pasaulį – ragaujant gurmaniškus mėsos gaminius

 / "Maxima" arch.
/ "Maxima" arch.
Šaltinis: 15min.lt
2013-10-24 08:58
AA

Atvėsus orams ir ilgėjant vakarams turime vis daugiau laiko jaukiai susėsti prie stalo su artimaisiais ar bičiuliais. Kodėl gi šių progų neišnaudojus tam, kad pasimėgautumėte naujais skoniais ir iki šiol dar neragautais produktais? Iki pat lapkričio 6-osios prekybos tinklas „Maxima“ kviečia skanauti mėsos gaminių iš visos Europos ir, žinoma, Lietuvos.

Į parduotuves „Maxima“ užsukę pirkėjai šiomis dienomis gali rinktis iš ypač gausios mėsos gaminių pasiūlos – čia vyksta mėsos gaminių kampanija „Atrask pasaulio skonius“. Vitrinose bei lentynose apstu karštai ir šaltai rūkytų, vytintų itin kokybiškų mėsos produktų, o tarp jų – ir gardžiai kvepiančių lietuviškų mėsos gaminių. 

Pirkėjai, kuriems iki šiol neteko skanauti, pavyzdžiui, ispaniško Serano kumpio ar ypatingų daniškų, austriškų mėsos gaminių, dabar gali ne tik jų įsigyti ir paragauti, bet ir sužinoti įdomios bei naudingos informacijos. „Keliauti“ po Europos šalis ir išsirinkti gardžių mėsos gaminių padeda nemokamas leidinys „Mėsos gaminių gidas“. Jį galima rasti visose parduotuvėse prie įėjimo vartelių.

Pavadinimas / "Maxima" arch.

77 skanios naujienos

Tam, kad pirkėjai pasirinkų jų skoniui labiausiai įtinkančius mėsos gaminius, organizuojamos degustacijos – jų metu galima atrasti daugybę naujų skonių. Akcijos „Atrask pasaulio skonius“ proga „Maxima“ pristato net 77 rūkytų mėsos gaminių naujienas. Jos atkeliavo iš tokių ilgaamžes kulinarijos tradicijas turinčių šalių, kaip Italija, Ispanija, Danija, Vokietija, Austrija, Prancūzija, taip pat kaimynių Lenkijos ir Latvijos.

Kaip pasakojo MAXIMA LT, UAB, Maisto prekių pirkimo departamento vadovas Tomas Marcinkevičius, rūkyti ir vytinti mėsos gaminiai, besipuikuojantys „Maximos“ vitrinose, visame pasaulyje vertinami dėl ypatingų gamybos technologijų, išlaikytų  senų tradicijų bei subtilaus skonio. „Džiaugiamės galėdami savo klientams pasiūlyti tokią gausybę tiek gurmaniškų, tiek tradicinių rūkytų ir vytintų mėsos gaminių.

Norime pakviesti lietuvius pasimėgauti tais skoniais, kuriais mėgausi visas pasaulis ir, be abejo, nepamiršti lietuvišku gardžiu dūmu kvepiančių gaminių“, – sakė T.Marcinkevičius.

Tarp naujienų, kurias galima išvysti mėsos vitrinose ir įsigyti, – mažiausiai metus brandinamas ispaniškas kumpis „SerranoSchinken“, išskirtinė vytinta kiaulienos mentė iš Italijos „La rosadinorcia“, virtas ir rūkytas švelnaus skonio vokiškas kiaulienos kumpis „Schwarzwalder Breitseite“, lietuviška „Kleboniška“ karštai rūkyta sprandinė, paruošta išlaikant autentiškas senolių tradicijas, ir daugelis kitų.

„Vienas pagrindinių kampanijos akcentų – įspūdingo dydžio „eglutė“ iš 700 vienetų rūkytų ir vytintų mėsos gaminių. Beveik 4 metrų aukščio ir 2 metrų skersmens šedevras puikiai simbolizuoja didelę mėsos gaminių įvairovę, kurią savo klientams siūlome ne tik kampanijos metu, bet ir kiekvieną dieną“, – teigė T.Marcinkevičius. Ši „Eglutė“ iki lapkričio 1 d. puikuosis Vilniaus „Akropolio“ „Maximoje“.

Pavadinimas / "Maxima" arch.

Derinimo įvairovė

Rūkyti bei vytinti mėsos gaminiai gali tapti ir puikiu užkandžiu prie gėrimo, ir įdomiu patiekalo akcentu. Štai keletas patarimų:

– Sodraus skonio, gausiai prieskoniais paskanintus rūkytus ar vytintus mėsos gaminius derinkite su brandžiu raudonuoju vynu, o „lengvesnius“ kumpius ar dešras ragaukite su baltuoju vynu. Beje, nebijokite rinktis „vaisiškų“ skonių vyno – jis atsvers mėsos, riebalų skonį.

– Rūkyta ar vytinta mėsa taip pat puikiai dera ir su alumi – tamsiuoju ar šviesiu – labiau skonio, o ne taisyklių reikalas.

– Plonyčiais griežinėliais supjaustyti itališki ar ispaniški kumpiai dera su tvirtais, saldžiais, tačiau standžiais vaisiais – pavyzdžiui, kriaušėmis ar melionu. Puikų užkandį paruošite ir plonais griežinėliais supjaustytą kumpį apvynioję aplink džiovintas slyvas.

– Vytintu ar lengvu rūkytu kumpiu galite gardinti salotas – geriausiai joms rinktis traškius salotų lapus, o padažui labiausiai tiks kokybiškas aliejus, šlakelis citrinos sulčių ir šiek tiek balzamiko acto.   

Atvyks specialistas iš Ispanijos

Spalio 24–26 dienomis parduotuvėse „Maxima“ Vilniuje vyks rūkytų bei vytintų mėsos gaminių degustacijos-mokymai, kurių metu specialiai iš Ispanijos atvykęs meistras Rubén España Santurde atskleis mėsos gaminių pjaustymo bei pateikimo paslaptis. Svečias iš Ispanijos kvies paragauti naujų skonių bei plačiau papasakos apie degustuojamų gaminių kilmę, paruošimo ir vartojimo tradicijas, patars su kokiais gėrimais ar kitais maisto produktais mėsos gaminius tinkamiausia derinti.

Degustacijų-mokymų grafikas

Spalio 24 d., 18:30 val., Ozo g. 25.

Spalio 25 d., 11:00 val., Ukmergės g. 282, 14:00 val. – Liepkalnio g. 112, 16:30 val. – Savanorių pr. 247, 19:00 val. – Mindaugo g. 11.

Spalio 26 d., 11:00 val., Ozo g. 25.