Pavasariniai skrebučiai su gvakamole, lašiša ir ridikėliais

Pavasariniai skrebučiai / Jurgitos Vaskel nuotr.
Pavasariniai skrebučiai / Jurgitos Vaskel nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
2017-03-26 14:31
AA

Ridikėliai ir saulėgrąžų daigai kvepia pavasariu. O suderinti su namine gvakamole ir patiekti ant skrebučių virsta sveikais pusryčiais ar lengvu užkandžiu. Keli ingredientai, greita ir skanu!

Gvakamolei:

  • avokadas,
  • nedidelis pomidoras,
  • 2 šaukštai riebios grietinės,
  • 1–2 šaukšteliai citrinų sulčių,
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

8 skrebučiams:

  • 8 riekelės prancūziško batono,
  • 100 g rūkytų lašišų filės,
  • ridikėlių,
  • saulėgrąžų daigų,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Gvakamolei avokadą nulupkite, išimkite kauliuką ir sutrinkite su kitais ingredientais.

Batono riekeles padžiovinkite orkaitėje kelias minutes (jei turite, galite pakepinti skrudintuve). Aptepkite gvakamole, uždėkite po rūkytos lašišos gabalėlį, ridikėlių riekelių, saulėgrąžų daigų. Pabarstykite pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Ragaukite tuojau pat!