Patiekalai su uogomis

Braškės / „Fotolia“ nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-06-10 17:00
Pirmos kvapnios saldžios uogos jau prisirpo. Metas pasigaminti iš jų ką nors gardaus. Beje, su uogomis galite ruošti ne tik skanutėlius desertus, bet ir karštus patiekalus, sriubas bei užkandžius

Šalta pomidorų ir braškių sriuba

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 350 g braškių, 350 g pomidorų, raudonos saldžiosios paprikos, po trečdalį saldžiosios geltonos, žalios ir oranžinės paprikos, 2 riekių baltos duonos, 240 ml pomidorų sulčių, 2 šaukštų balzaminio acto, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, kelių šakelių šviežių čiobrelių ir bazilikų, druskos, cukraus ir pipirų pagal skonį, ledo kubelių.

  • Pomidorus 30 sekundžių įmeskite į verdantį vandenį, išimkite, perliekite šaltu ir nulupkite. Susmulkinkite kubeliais, pašalinkite sėklas.
  • Paprikas susmulkinkite kubeliais.
  • Nupjaustykite duonos plutelę ir minkštimą užmerkite vandenyje.
  • Į elektrinį plaktuvą sudėkite pomidorus, raudonąją papriką, braškes ir nusunktą duoną. Supilkite pomidorų sultis, balzaminį actą ir aliejų. Įberkite pipirų, druskos ir cukraus, įmeskite keletą baziliko lapelių ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
  • Įmeskite kelis ledo kubelius ir susmulkintų čiobrelių. Dar kartą viską gerai suplakite ir statykite į šaldytuvą mažiausiai valandai.
  • Pilkite į lėkštes, įberkite saujelę smulkintų saldžiųjų paprikų ir tiekite.

Salotos su vyšniomis, ožkų sūriu ir kumpiu

Mariaus Žičiaus nuotr.
Mariaus Žičiaus nuotr.

Jums reikės: 200 g vyšnių, 100 g gražgarsčių arba kitų mėgstamų salotų, 100 g rūkyto kumpio, 100 g ožkų sūrio, žiupsnio sezamų sėklų, po saujelę pistacijų ir migdolų, 2 šaukštų aliejaus, šaukšto balzaminio acto, 2 šakelių mėtų, mažo svogūno, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Kumpį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pakepinkite sausoje keptuvėje ir suberkite į 4 lėkštes.
  • Pašalinkite vyšnių kauliukus. Sutrupinkite sūrį. Ant kumpio dėkite salotas, berkite vyšnias ir trupintą sūrį.
  • Smulkiai sutraiškykite pistacijas ir migdolus.
  • Elektriniu trintuvu sutrinkite svogūną ir mėtas. Supilkite aliejų, balzaminį actą, įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite, įpilkite šaukštą ar du vandens ir vėl išmaišykite.
  • Užpilu apšlakstykite salotas, ant viršaus pabarstykite trupintų riešutų, sezamų sėklų ir tiekite.

Picutės su kumpiu ir braškėmis

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 250 g varškės (7–9 proc. riebumo), 340 ml miltų, 2 kiaušinių, 4 šaukštų grietinės, žiupsnio druskos, 1 nubraukto šaukštelio cukraus, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 250 g braškių, 200–250 g rūkyto kumpio, 12 vyšninių pomidorų, 240 g sūrio (fetos, ožkų sūrio, macarelos), kelių lapelių bazilikų, druskos ir pipirų pagal skonį, balzaminio acto ir aliejaus.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  • Dubenyje išsukite varškę su kiaušiniais, druska ir cukrumi.
  • Grietinę sumaišykite su kepimo milteliais ir sukrėskite į varškę.
  • Sukdami po truputį suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
  • Iškočiokite pasirinkto dydžio paplotėlius, šaukite į orkaitę ir kepkite 10–15 minučių.
  • Susmulkinkite kumpį, pomidoriukus perjaukite pusiau, braškes supjaustykite griežinėliais.
  • Ant kiekvieno iškepusio paplotėlio dėkite kumpio, kelis bazilikų lapelius, užberkite sūrio ir šaukite į orkaitę dar 5–7 minutėms.
  • Išimkite, uždėkite braškių, pašlakstykite aliejumi, balzaminiu actu ir pagardinkite pipirais.

Panakota su braškių žele

Lauros Kanevičiūtės nuotr.
Lauros Kanevičiūtės nuotr.

Panakotai: 400 ml neriebios grietinėlės, 100 ml pieno, šaukšto želatinos, 70 g cukraus.

Braškių želei: 200 g braškių, 50 g cukraus, 2 šaukštelių želatinos, braškių (papuošti).

  • Dideliame inde želatiną užpilkite 4 šaukštais šalto vandens ir palikite 5 minutėms.
  • Grietinėlę ir pieną supilkite į puodą, suberkite cukrų. Maišydami kaitinkite iki virimo, nukelkite ir supylę į želatiną maišykite, iki ji ištirps.
  • Išpilstykite į 6 stiklines ir dėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms.
  • Braškių želei skirtą želatiną užpilkite 2 šaukštais šalto vandens ir palikite 5–7 minutėms.
  • Braškes sudėkite į puodą, suberkite cukrų, užpilkite 3 šaukštais vandens ir kaitinkite maišydami, iki ištirps cukrus. Nukaitę elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
  • Karštą braškių piurė supilkite į želatiną ir maišykite, kol ji ištirps. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
  • Braškių želę supilkite į stiklines ant panakotos ir vėl dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms sustingti.
  • Tiekite papuošę šviežiomis braškėmis.

Jogurtiniai uogų ledai

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Jums reikės: 2 puodelių įvairių šviežių uogų (braškių, mėlynių, juodųjų serbentų, aviečių, gervuogių), 6 šaukštų cukraus, 240 ml natūralaus jogurto, pusės citrinos arba žaliosios citrinos, 60 ml riebios grietinėlės, žiupsnelio cinamono, šviežių mėtų (papuošti kitą dieną).

  • Visus produktus sudėkite į elektrinį plaktuvą, išspauskite citrinos sultis ir suplakite iki vientisos masės.
  • Supilkite į šaldyti skirtą indą ir dėkite į šaldiklį 2 valandoms.
  • Kai išimsite, masė turėtų būti sušalusi iš kraštų ir pradėjusi stingti viduryje. Sukrėskite į plaktuvą ir dar kartą suplakite. Vėl dėkite į šaldiklį 2 valandoms.
  • Pakartokite viską dar 2 kartus kas 2 valandas. Tiekite kitą dieną.
  • Likus 30 minučių iki tiekimo perkelkite ledus iš šaldiklio į šaldytuvą. Papuoškite mėtų lapeliais.
{recipe|5101}{recipe|977}{recipe|1319}{recipe|1383}{recipe|1443}{recipe|3387}{recipe|3388}{recipe|4758}
Ji24.lt

Naujausi straipsniai