Patiekalai su skaniais įdarais

Feta ir ryžiais įdaryti pievagrybiai / Shutterstock nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-09-04 17:00
Ruduo diktuoja savo valgiaraštį: cukinijos, baklažanai, paprikos, pomidorai... Nelengva kasdien nustebinti šeimyną, ypač jei ji mėgsta sočiai pavalgyti. Išeitis – įdaryti vitaminingas ir mineralų kupinas daržoves ryžiais, mėsa, sūriais. Keletą puikių receptų jums ir siūlome!

Jautienos troškinys su moliūgais

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 800 g minkštos jautienos, didelio moliūgo, 150 g sviesto, 2 morkų, saliero lapkočio, 400 ml sultinio, 2 skiltelių česnakų, didelio svogūno, pagal skonį druskos, pipirų, saujelės miltų mėsai apvolioti.

  • Moliūgą nuplaukite, viršų nupjaukite, vidų išskobkite palikdami storokas sieneles, minkštimą padalykite į kelias dalis ir išėmę sėklas pusę jo supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Morkas nulupkite, sutarkuokite.
  • Mėsą nuplaukite, nusausinkite, nupjaustykite plėves ir sausgysles. Supjaustę nedideliais gabalėliais šiek tiek padaužykite kumščiu, kad suminkštėtų, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apibarstykite miltais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite trečdalį sviesto, sumeskite mėsą ir kepkite ant labai didelės ugnies, kol apskrus. Išgriebę jautienos gabalėlius, likusiuose riebaluose pakepinkite moliūgo kubelius.
  • Svogūną supjaustykite žiedeliais ir kartu su traiškytu česnaku apkepkite kitame trečdalyje sviesto. Kai svogūnai apskrus, suberkite tarkuotas morkas ir dar 8 min. pakepkite. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai grūstais pipirais.
  • Į didesnį puodą supilkite sultinį, sukrėskite mėsą, daržoves, kubeliais pjaustytus salierus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir ant nedidelės ugnies virkite apie 10 min. Išvirtą sriubą suverskite į moliūgą ir 20 min. pašaukite į vidutinio karštumo orkaitę.
  • Tiekite su petražolių lapeliais.

Kepenėlėmis ir ryžiais įdarytos paprikos

Mariaus Žičiaus nuotr.
Mariaus Žičiaus nuotr.

Jums reikės: 6 raudonųjų paprikų, 500 g vištų kepenėlių, svogūno, 2 skiltelių česnako, 3 morkų, 1,5 stiklinės ryžių, 2 kubelių vištienos sultinio, 100 g šaltai rūkytos šoninės, kiaušinio, 2 šaukštų sviesto, 100 ml riebios grietinėlės, po žiupsnelį rožinių pipirų, raudonėlių, druskos, kelių kvapiųjų pipirų.

  • Ryžius išvirkite birius į vandenį įmetę sultinio kubelius ir kvapiųjų pipirų, nukaitę supurenkite šakute.
  • Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite, gerai įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svieste, pagal skonį pasūdykite.
  • Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, nulupę plėves pasmulkinkite, suverskite į keptuvę su svogūnais bei česnakais ir apkepkite.
  • Jei reikia, dar kartą pasūdykite, pagardinkite raudonėliais, rožiniais pipirais ir sukrėtuę į plakti skirtą indą iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  • Tada sumeskite nuluptas tarkuotas morkas, smulkintą šoninę, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite su biriais ryžiais.
  • Paprikas nuplaukite, nupjovę viršūnėles išvalykite ir iki pat viršaus prikimškite įdaro.
  • Įdarytas paprikas išdėliokite kepimo skardoje ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
  • Tiekite su mėgstamu pomidorų padažu.

Kuskusu įdaryti pomidorai

Mariaus Žičiaus nuotr.
Mariaus Žičiaus nuotr.

Jums reikės: apie 800 g slyvinių labai gerai prinokusių pomidorų, 4 skiltelių česnakų, saujelės kedrinių pinijų, stiklinės kuskuso, pagal skonį druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų, 4 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, 3 šaukštų sviesto, 3 šaukštų pesto padažo su bazilikais, 100 g kietojo brandinto sūrio, žiupsnelių šafranų, 2 šaukštų aliejaus.

  • Pomidorus nuplaukite, perpjovę išskobkite, minkštimą susmulkinkite.
  • Česnakus nulupkite, sukapokite. Saulėje džiovintus pomidorus gerai nuvarvinkite arba nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, sukapokite.
  • Karštame svieste pakepinkite česnakus, vėliau sumeskite pomidorų minkštimą ir saulėje džiovintus pomidorus. Kepinkite, kol suminkštės ir dalis skysčio nugaruos, tada pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  • Kuskusą suberkite į puodą su verdančiu vandeniu ir kelias min. pavirkite. Nukaitę suberkite šafranus, uždenkite ir palikite pastovėti apie 15 min. Galiausiai supurenkite šakute, pagal skonį pasūdykite ir gerai atvėsinkite.
  • Atvėsintą kuskusą sumaišykite su daržovėmis ir pesto padažu, suberkite sūrį, kedrines pinijas, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
  • Įdarykite pomidorų puseles ir patiekite.

Baklažanai su vištiena

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Jums reikės: 4 baklažanų, 300 g miško grybų, raudonosios paprikos, 400 g keptos vištienos filė, 2 svogūnų, 4 skiltelių česnako, nedidelės skardinės kapotų pomidorų, 100 g graikinių riešutų, 3 šaukštų smulkiai supjaustytų petražolių, 150 g kietojo sūrio, 200 g mocarelos, pagal skonį druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų, kelių šaukštelių grūdėtųjų garstyčių, kelių šaukštų aliejaus (kepti), kelių bazilikų lapelių (papuošti).

  • Baklažanus perpjaukite, išskobkite taip, kad sienelės dar liktų tvirtos.
  • Minkštimą susmulkinkite, o sieneles įtrinkite druska ir maždaug 20 min. palaikykite, kad išsiskirtų skystis. Nusausintus baklažanus įtrinkite garstyčiomis.
  • Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite.
  • Grybus išvalykite, susmulkinkite. Raudonąją papriką perpjaukite, išvalykite ir susmulkinkite.
  • Vištieną supjaustykite kubeliais.
  • Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, sukapokite.
  • Keptuvėje įkaitinę aliejų, suberkite svogūnus ir česnakus, trumpai apkepkite. Sudėkite baklažanų minkštimą, paprikas, grybus, vištieną ir kepkite dar 5 min.
  • Sukrėskite pomidorus, įmaišykite tarkuotą brandintą sūrį, petražoles, riešutus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
  • Paruošta mase kimškite baklažanus. Įdarytus išdėliokite skardoje ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol krašteliai dailiai apskrus.
  • Likus kepti 8 min., užberkite tarkuotą mocarelą.

Cukinijos su kiauliena

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Jums reikės: 2 nedidelių cukinijų, indelio lydyto sūrelio, 200 g maltos kiaulienos, trečdalio saliero gumbo, 2 šaukštų pomidorų pastos, nedidelio gabalėlio aitriosios paprikos, šaukšto Vusterio padažo, 2 vidutinio dydžio skirtingų spalvų paprikų, svogūno, morkos, 150 g konservuotų kukurūzų, 3 skiltelių česnakų, šaukšto balzaminio acto, 4 šaukštų aliejaus, žiupsnelio nutarkuotų citrinos žievelių, pagal skonį druskos, pipirų, raudonėlių.

  • Nuluptą svogūną, česnakus ir išvalytą aitriąją papriką susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte aliejaus.
  • Keptuvėje gerai apkepkite faršą, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, Vusterio padažu, krėskite pomidorų pastos.
  • Cukinijas perpjaukite pusiau, išskobkite ir minkštimą susmulkinkite.
  • Nuluptas morkas ir salierus bei išvalytas paprikas susmulkinkite ir suberkite į kepimo formą kartu su kukurūzais ir cukinijomis.
  • Apšlakstykite 3 šaukštais aliejaus, pagardinkite pipirais, berkite druskos, raudonėlių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  • Išskobtas cukinijų puseles patroškinkite virš garų, kad suminkštėtų, bet neprarastų formos, ir apšlakstykite balzaminiu actu.
  • Į jas krėskite po šaukštą lydyto sūrelio, faršo, galiausiai keptų daržovių ir 10 min. pašaukite jas į gerai įkaitintą orkaitę.
  • Prieš patiekdami užberkite raudonėlių.
{recipe|1546}{recipe|1937}{recipe|2676}{recipe|3494}{recipe|4869}{recipe|4901}{recipe|5426}{recipe|5560}{recipe|5568}
Ji24.lt

Naujausi straipsniai